شناسهٔ خبر: 34170564 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر:

۴۵۰۰ زائر ایرانی به مراکز درمانی هلال احمر در مدینه مراجعه کردند

تهران - ایرنا - رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مدینه منوره از مراجعه چهار هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی سرزمین وحی به مراکز درمانی هلال احمر مستقر در این شهر خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، حجت الله روستا روز پنجشنبه در نشست اعضای ستادی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در مدینه منوره با رئیس سازمان حج و زیارت، افزود: درمانگاه هلال احمر مستقر در هتل راما در شهر مدینه به عنوان درمانگاه اصلی مجموعه با ۱۷ نفر کادر درمانی و خدماتی به ارائه خدمات ۲۴ ساعته به زائرین می‌پردازند.
رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مدینه منوره با اشاره به اینکه علاوه بر این درمانگاه، دو درمانگاه و یک مطب نیز در مدینه وظیفه ارائه خدمات درمانی به زائران ایرانی را عهده‌دار هستند، اضافه کرد: تا امروز (پنجشنبه ۲۷ تیر ماه) بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر از زائرین با مراجعه به درمانگاه های یادشده از خدمات جمعیت هلال احمر بهره مند شده اند.
روستا با اشاره به اینکه بیماران و زائرانی که نیاز به بهره مندی از خدمات تخصصی پزشکی داشته به بیمارستان‌های سعودی منتقل می‌شوند خاطرنشان کرد: تاکنون ۳۶ بیمار به این بیمارستانها منتقل شده که پس از انجام امور درمانی ترخیص شده‌اند.
وی افزود برای سهولت در این موضوع سه دستگاه آمبولانس از سوی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نظر گرفته شده و تاکنون تعامل بیمارستان‌های سعودی برای پذیرش بیماران و زائرین ایرانی مطلوب بوده است.
رئیس ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در مدینه منوره در ادامه به انجام فعالیت‌های پزشکی و درمانی بدون نسخه فیزیکی اشاره و تصریح کرد: پرونده های الکترونیکی سلامت زائرین که در ایران تعبیه شده بود کمک شایانی در این زمینه می کند و این روش پویش و پایش اطلاعات پزشکی برای مطالعات، پژوهش ها و تحقیقات پس از این سفر معنوی بسیار کارآمد است.

امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام می شوند. به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.

۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند.

در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.

تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.

میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.

نظر شما