سید مهدی مقدسی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به وقوع آتش سوزی در تالاب میقان، گفت: تالاب میقان در اکوسیستم آب و هوایی اراک بسیار مهم و با اهمیت است، متاسفانه درطی سالیان گذشته میزان آب ورودی به این تالاب محدود بود؛ اما در2 سال گذشته برای رفع این مشکل اقداماتی انجام شده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب درمجلس شورای اسلامی، افزود: دولت 11 میلیارد تومان اعتبار برای مشکلات این تالاب درنظرگرفته است که خوشبختانه بخشی از این اعتبار امسال پرداخت شده است، این تالاب بیش از هزار و هفتصد هکتار بوده و درحال حاضرحدود 50هکتار آن در تاثیر فعل و انفعالاتی انسانی دچار آتش سوزی شد؛ البته آتش نشانی با همت استاندار و استفاده از هواپیما برای اطفاء حریق آتش روزگذشته مهار شد.
وی با تاکید براینکه ساماندهی تالاب در دستورکار سازمان محیط زیست قرار دارد، تصریح کرد: از رییس سازمان محیط زیست انتظار می رود که بازدید فوری از این منطقه داشته و نسبت به این تالاب دراکوسیستم اراک تدابیر لازم برای جلوگیری از افزایش مشکلات محیط زیستی از جمله آلودگی هوا اندیشیده شود؛ ضمن اینکه سازمان محیط زیست درراستای قانون جدید ساماندهی تالاب ها برنامه ویژه ای را برای این منطقه اجرا کند.
مقدسی با بیان اینکه دربودجه سال آینده نیز اعتباری برای این بخش درنظرگرفته شده است، گفت: سازمان برنامه و بودجه باید در تخصیص اعتبارات تسریع کند، همچنین مسئولان محیط زیست ازجمله ریاست این سازمان باید مسئولان استانی را دررفع مشکلات این تالاب یاری کند؛ به طورحتم حقابه تالاب میقان باید پرداخت شده و منابع طبیعی و محیط زیست دراستان مرکزی باید از گونه های نادر کویری برای مهار ریزگردها محافظت کند.
عضو مجمع نمایندگان استان مرکزی، افزود: خشکسالی استان مرکزی درآتش سوزی تالاب میقان مزید برعلت شده است، زیرا درسال جاری زراعی جزء استان های کم بارش بوده است.