افزايش خطر ابتلا به ديابت با مصرف نوشيدني حاوي مواد قندي
کارشناسان اعلام کردند: مصرف تنها دو بار نوشيدنيهاي حاوي مواد قندي در هفته، خطر ابتلا به ديابت نوع دو را افزايش ميدهد.
به گزارش ايسنا، در اين بررسي جديد، نتايج 36 مطالعه موجود که در مدت 10 سال گذشته در مورد تاثيرات احتمالي نوشيدنيهاي حاوي مواد قندي بر سلامت قلب و عروق بدست آمده بود، مورد بازبيني قرار گرفت.
محققان آفريقاي جنوبي در بازبيني نتايج مطالعات دريافتند: رابطه محکمي بين مصرف نوشيدنيهاي حاوي مواد قندي و سندرم متابوليک وجود دارد.
سندرم متابوليک عنوان کلي براي طيفي از فاکتورهاي خطرزاست که احتمال ابتلا به اختلالهاي قلبي عروقي را افزايش ميدهد. اين فاکتورهاي خطرزا شامل دور کمر بزرگ، سطح بالاي تري گليسيريد، پايين بودن سطح کلسترول خوب، بالا بودن قند و بالا بودن فشار خون ميشود.
همچنين در يک بررسي ديگر که اخيرا انجام شده، آمده است: مصرف دو بار نوشابههاي حاوي مواد قندي يا بدون قند در طول روز باعث ميشود افراد 2.4 برابر بيشتر در معرض ابتلا به ديابت باشند.
به گزارش ايسنا به نقل از مديکال نيوز تودي، سازمان جهاني بهداشت (WHO) در گزارشي اعلام کرده است: دستکم سالانه 19 ميليون نفر به دليل اختلالات قلبي - عروقي و بيماريهايي از قبيل سندروم متابوليک و ديابت نوع دو جان خود را از دست ميدهند.
∎
نظر شما