شناسهٔ خبر: 22063690 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

مروری بر دیدگاه های منصور غلامی وزیر پیشنهادی علوم

از مخالفت با دانشجوی پولی تا رعایت حقوق شهروندی

پس از آنکه معرفی منصور غلامی به‌عنوان گزینه نهایی وزارت علوم تایید شد، او در گفت‌وگو با برخی رسانه‌ها از برنامه‌های خود سخن گفت. غلامی در گفت‌وگویی از پذیرش دانشجوی پولی انتقاد و تاکید کرد با دانشجوی پولی مخالف است.

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، منصور غلامی، رئیس دانشگاه بوعلی همدان امروز به‌عنوان گزینه نهایی وزارت علوم به مجلس معرفی می‌شود. هفدهم مرداد ماه امسال بود که حسن روحانی لیست وزرای کابینه خود را به مجلس شورای اسلامی فرستاد تا طبق اصل ۱۳۳ قانون اساسی از نمایندگان برای وزرای پیشنهادی‌اش رای اعتماد بگیرد.

لیستی که در آن تنها نام وزیر علوم خالی مانده بود. از همان زمان بحث بر سر معرفی وزیر علوم بالا گرفت و درنهایت طبق دوره‌های گذشته رئیس‌جمهور برای اداره وزارت علوم از اختیار قانونی خود برای انتخاب سرپرست استفاده کرد و ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه را به‌عنوان سرپرست وزارت علوم انتخاب کرد. در تمام این مدت گمانه‌ها و اخبار زیادی از وزیر احتمالی علوم در دولت دوازدهم از سوی رسانه‌ها و منابع مختلف دولت اعلام شد و جامعه علمی کشور عدم‌معرفی وزیر علوم را به ضرر آموزش کشور دانسته و برای معرفی هرچه زودتر وزیر علوم پیشنهادی به مجلس، فشار آوردند. اما دیروز خبر رسید که قرار است منصور غلامی به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی شود. خبری که در کمتر از چند ساعت با نامه حسن روحانی به رئیس مجلس شورای اسلامی رنگ واقعیت به خود گرفت. حالا گویا قرار است بلاتکلیفی سه ماهه کلیدی‌ترین وزارتخانه کشور به سرانجام رسیده و هجدهمین وزیر خود را بشناسد. غلامی نیز به «مهر» خبر داد که برنامه پیشنهادی خود را برای وزارت علوم به رئیس‌جمهور ارائه داده است.

 منصور غلامی کیست؟

منصور غلامی زاده همدان، در دولت‌های هفتم، هشتم، یازدهم و دوازدهم سکاندار دانشگاه بوعلی همدان بوده و تخصص او در رشته باغبانی و فارغ‌التحصیل دانشگاه آدلاید استرالیاست. سوابق کاری او از عضویت در «جهاد سازندگی» همدان در سال ۵۹ تا معاونت و ریاست و مدیریت دوایر مختلف دانشگاه‌های لرستان، کردستان و همدان را در بر می‌گیرد. او مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۳۵۵ در رشته ترویج و آموزش کشاورزی از مدرسه عالی کشاورزی همدان گرفت و از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۰ عضو جهاد سازندگی همدان و مسئول اردوگاه روستایی بود. غلامی همچنین از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲ سرپرست دانشکده کشاورزی شهرکرد وابسته به دانشگاه اصفهان و عضو جهاد دانشگاهی اصفهان بود. غلامی در سال ۱۳۶۴ مدرک کارشناسی‌ارشد خود را در رشته علوم باغبانی از دانشگاه تربیت‌مدرس اخذ کرد و در همان سال تا سال ۱۳۶۷ ریاست دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا را عهده‌دار بود. او در سال ۱۳۷۰ برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه آدلاید استرالیا رفت و در سال ۱۳۷۴ در مقطع دکتری رشته علوم باغبانی از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و به ایران بازگشت.

غلامی پس از بازگشت به ایران مجددا به مدت یک‌سال معاون اداری و مالی دانشگاه بوعلی سینا شد و پس از آن ریاست آن دانشگاه را عهده‌دار بود. او هم‌اکنون نیز رئیس دانشگاه بوعلی سیناست. غلامی علاوه‌بر سوابق اجرایی نیز سوابق فرهنگی، سیاسی و اجتماعی مانند راه‌اندازی و عضویت در بخش امور فرهنگی بنیاد امور مهاجرین جنگ تحمیلی در سال ۵۹، عضویت و همکاری در جهاد دانشگاهی دانشگاه اصفهان از سال ۶۰ تا ۶۲، عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌های کشور از ابتدای تاسیس و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در آدلاید استرالیا در دوره تحصیل دکتری را در کارنامه کاری خود دارد.

  دیدگاه‌های غلامی درباره چالش‌های آموزش عالی

پس از آنکه معرفی منصور غلامی به‌عنوان گزینه نهایی وزارت علوم تایید شد، او در گفت‌وگو با برخی رسانه‌ها از برنامه‌های خود سخن گفت. غلامی در گفت‌وگویی از پذیرش دانشجوی پولی انتقاد و تاکید کرد با دانشجوی پولی مخالف است.

 او در این باره گفته است: «در دو‌ سال گذشته دوره‌های شبانه را حذف کردیم و به جای آن فقط دانشجوی روزانه گرفتیم. دو‌سال است که ما دانشجوی شبانه در دانشگاه بوعلی همدان نگرفته‌ایم. کیفیت آموزش برای من مهم است.»

غلامی درباره اعمال محدودیت در دانشگاه‌ها نیز می‌گوید: «اگر مباحثی که آقای رئیس‌جمهوری درباره حقوق شهروندی مدنظر دارند را لحاظ کنیم، شاهد وضع مناسبی خواهیم بود ولی این به معنای نبود هیچ محدودیتی در دانشگاه‌ها نخواهد بود.»

نظر شما