شناسهٔ خبر: 20837742 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

آغاز سفر ۶ روزه «پنس» به آمریکای لاتین
معاون رئیس‌جمهور آمریکا از روز گذشته سفر شش‌روزه خود را به کشورهای آمریکای لاتین و مرکزی آغاز کرد. «مایک پنس» نخست به کلمبیا، همسایه غربی ونزوئلا، سپس به آرژانتین، شیلی و پاناما خواهد رفت.
یک مقام ارشد دولت آمریکا به خبرنگاران گفته انتظار می‌رود ونزوئلا یکی از موضوعات گفت‌وگوها با مقام‌های این چند کشور باشد. در روزهای گذشته ترامپ شخصا امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ونزوئلا را منتفی ندانسته بود. بااین‌حال این بیانیه ترامپ با واکنش منفی کشورهای منطقه از جمله کلمبیا همراه شد که هرگونه «اقدام نظامی و اعمال زور» را محکوم کردند. وزارت خارجه کلمبیا اعلام کرد: هر تلاشی برای حل بحران ونزوئلا، باید صلح‌آمیز و همراه با احترام به حاکمیت این کشور باشد.
این مقام دولتی تأکید کرده واشنگتن «چه زبانی و چه عملی» مخالف دولت نیکلاس مادورو است و لازم است که دیگر کشورهای منطقه نیز در پیوند با این موضوع، متحد عمل کنند. سفر پنس به آمریکای مرکزی و لاتین در حالی انجام می‌شود که با وجود گذشت بیش از هفت ماه از آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ، هنوز تکلیف برخی از پست‌های دیپلماتیک آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین و آمریکای مرکزی مشخص نشده‌ است. مایک پنس در کلمبیا احتمالا درباره تجارت، سرمایه‌گذاری و دیگر روابط بین این دو کشور از جمله حمایت آمریکا از تلاش‌های کلمبیا برای اجرای توافق صلح با شورشیان فارک، صحبت و بر آن تأکید کند.
جزئیات طرح احتمالی آمریکا علیه کره‌شمالی
نشریه نظامی «اَوِیشنیست» (Aviationist) از جزئیات طرح احتمالی آمریکا برای اقدام نظامی علیه کره‌شمالی و مراحل آن پرده برداشته و نوشت «مرحله اول درگیری نظامی با پیونگ‌یانگ آغاز شده است». به گزارش ایرنا، تارنمای این نشریه نظامی در آغاز گزارش خود دراین‌باره نوشت: اگرچه بمب‌افکن‌های بی-1 لنسر بخش اصلی رزمایش‌های آمریکا را در شبه‌جزیره کره تشکیل داده‌اند و از ششم آگوست 2016 (16 مرداد 1395) تا به حال از این بمب‌افکن‌ها در پشتیبانی از بمباران‌های بی‌وقفه عملیات فرماندهی اقیانوس آرام ایالات متحده آمریکا استفاده شده، اما در نخستین لحظات نبرد احتمالی با کره‌شمالی جنگنده‌های بی-25 و موشک‌های تی‌ال‌ای‌ام جایگزین این بمب‌افکن‌ها خواهند شد. اویشنیست در ادامه گزارش خود افزود: در واقع اگر آمریکا تصمیم بگیرد از تاکتیک جنگ سنتی برای حمله علیه پيونگ‌یانگ استفاده کند، این جنگ با حملات هوایی و با پرتاب موشک‌های دریایی که از طریق کشتی‌های جنگی یا زیردریایی‌ها شلیک می‌شوند، آغاز می‌شود و به دنبال آن بمب‌افکن‌های راهبردی و جت‌های جنگی وارد صحنه خواهند شد.
جنگ با کره‌شمالی چهار مرحله خواهد داشت: مرحله اول شامل چینش ابزارهای مورد نیاز در مکان‌های مناسب و جمع‌آوری اطلاعات لازم به منظور هدف‌گیری دقیق است. این مرحله در در‌حال‌حاضر به دست واشنگتن در حال اجراست. ماهواره‌ها و جت‌های جاسوسی ماه‌هاست که کره‌شمالی را زیر نظر دارند و اگر واشنگتن واقعا تصمیم به حمله بگیرد، این اقدامات جاسوسی تشدید خواهند شد تا هدف‌ها برای دقایق ابتدایی جنگ دقیقا شناسایی شوند؛ به‌ویژه پس از آنکه کره‌شمالی خودروهای موشکی تی‌ای‌ال را در عرض کشورش به حرکت درآورده است. احتمالا مرحله دوم شامل رزمایش نابودگرهایی خواهد بود که قابلیت پرتاب بیش از 90 موشک دریایی تاماهاک را دارند (از‌آنجا‌که این جنگنده‌ها حامل ترکیبی از موشک‌های تکاور و ضدهوایی هستند، نتیجه آنكه در حقیقت توان پرتاب کمتر از 90 موشک را دارند). افزون بر این، در این مرحله از زیردریایی‌ها نیز می‌توان برای پرتاب «تی‌ال‌ای‌ام»‌ها استفاده کرد.
در مرحله سوم بمب‌های راهبردی از آمریکا و از گوام به سمت اهداف خاصی مانند پناهگاه‌ها و تأسیسات زیرزمینی در پیونگ‌یانگ شلیک خواهند شد. در گام بعد، تعداد محدودی جنگنده بی-2 و به دنبال آنها چند بی-1 و احتمالا چند بی-52 نیز وارد کار خواهند شد. همچنین در مرحله چهارم هواپیماهای جنگنده با پرواز از پایگاه‌های زمینی یا ناوهای هواپیمابر، وارد صحنه خواهند شد تا موشک‌های بالستیک متحرک و دیگر مهمات کره‌شمالی را هدف قرار دهند و از حمله تلافی‌جویانه این کشور جلوگیری کنند، هرچند دستیابی به این هدف چندان آسان نیست؛ زیرا بسیاری از این مهمات و سلاح‌ها زیر زمین پنهان شده یا در نقاط مختلف پراکنده شده‌اند.

نظر شما