شناسهٔ خبر: 15164221 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تفاهم | لینک خبر

رشد ۱۳.۶ درصدی صادرات گاز در سه‌سال گذشته

صاحب‌خبر -
تفاهم-  گروه گزارش: صادرات گاز در دولت یازدهم با بیش از 13.6 درصد افزایش نسبت به دوره قبل (دولت دهم) بالغ بر ٢٠ میلیارد و ٣٠٠ میلیون مترمکعب شده است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در آیین تودیع و معارفه مدیر توسعه منابع انسانی این شرکت با بیان این که صادرات پایدار گاز سبب اعتماد بین المللی به صنعت گاز ایران شده ، افزود: صنعت گاز افزون بر تامین نیاز بخش های مختلف داخل کشور به صنعتی ارزآور برای کشورمان تبدیل شده است. حمیدرضا عراقی به فعالیت های شرکت ملی گاز ایران در سه سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به افزایش تولید گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی، حجم تحویل گاز به بخش های مختلف مصرف از جمله نیروگاه ها و صنایع نیز افزایش یافت و این موضوع افزون بر صرفه جویی های اقتصادی سبب کاهش آلودگی هوا نیز شده است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: طی سه سال گذشته به ٩١ شهر و ٦ هزار و ١٣٠ روستا گازرسانی شده است.
وی با بیان این که اجرای این طرح ها در طول ٥٠ سال فعالیت صنعت گاز بی سابقه بوده است، اعلام کرد: طرح های گازرسانی به ٧٠ شهر و هشت هزار روستای دیگر نیز تا پایان فعالیت دولت یازدهم به بهره برداری خواهند رسید.  عراقی با تاکید بر این که توسعه گازرسانی در کشور سبب ایجاد امنیت انرژی و رفاه عمومی بویژه در روستاها شده است، گفت: افزایش گازرسانی به واحدهای صنعتی زمینه را برای شکوفایی اقتصاد کشور فراهم کرده است. معاون وزیر نفت در امور گاز به پایداری انتقال گاز شمال کشور اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح های احداث خطوط انتقال گاز و توسعه گازرسانی در مناطق شمالی کشور شاهد پایداری انتقال گاز در این مناطق هستیم. وی ادامه داد: ذخیره سازی مطلوب گاز در مخزن شوریجه ضریب پایداری شبکه گاز شمال و شمال شرق کشور را بیش از پیش افزایش داده است. بر اساس این گزارش، هم اکنون ترکیه بزرگترین مشتری گاز ایران به شمار می رود که از دهه 1990خرید گاز را از ایران آغاز کرده است. ایران با ارمنستان نیز تهاتر گاز داشته و در مقابل واردات برق به این کشور گاز صادر
می کند. گفتنی است، ایران دو قرارداد صادرات گاز به عراق را از طریق بغداد و بصره امضا کرده و تاکنون خط لوله صادرات به بغداد را تکمیل کرده و آماده صادرات است.