شناسهٔ خبر: 14915633 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر خبر داد

نامگذاری تنها رویشگاه گونه نادر درختی کشور به‌نام یک چهره ماندگار ملی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از نامگذاری تنها رویشگاه گونه نادر درختی کشور به‌نام یک چهره ماندگار ملی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر، سهیل مهاجری ظهر امروز در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح‌های هفته دولت اظهار داشت:  تنها رویشگاه گونه آکاسیا آلبیدا Acacia albida از جمله گونه‌های درختی در معرض تهدید در منطقه رزم آباد دشتی استان بوشهر قرار دارد که این رویشگاه به‌زودی با نام  دکتر محمدحسین جزیره‌ای چهره ماندگار علمی در زمینه محیط زیست و دارای دکترای جنگلداری از کشور بلژیک بیشتر شناخته می‌شود.

وی افزود: گونه آکاسیا آلبیدا Acacia albida طی سال‌های اخیر دانه دهی آن به حداقل رسیده و به همین دلیل ازدیاد آن به روش زادآوری طبیعی در تنها نقطه رویش آن در کشور، منطقه رزم آباد دشتی استان بوشهر با مشکل جدی مواجه شده است.

مهاجری اضافه کرد:  محمدحسین جزیره‌ای در راستای مطالعه و پژوهش این گونه نادر درختی بارها به استان بوشهر و محل این رویشگاه آمده بود و ما نیز تلاش خواهیم کرد بقاء این گونه نادر درختی را تضمین کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر تصریح کرد: نامگذاری این رویشگاه به نام یک چهره ماندگار علمی ضمن اینکه توجهات بیشتری را به آن جلب می‌کند نوعی احترام به این عزیزان نیز محسوب می‌شود.

وی گفت: مرحوم جزیره‌ای با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر زحمات زیادی در بررسی قابلیت‌های تکثیر این گونه نادر درختی در استان داشت و کمک کرد در سال‌های گذشته برای نخستین‌بار در کشور کار تکثیر گونه درخت آکسیا آلبیدا در ذخیره‌گاه جنگلی این گونه به‌عنوان گونه نادر و منحصر به فرد این درخت در ایران در شهرستان دشتی این استان با موفقیت انجام شود.

مهاجری با اشاره به اهمیت این گیاه یادآور شد: گونه آکاسیا به عنوان تنها گونه این درخت در ایران است که در دنیا نیز تنها در هند و آفریقا نمونه آن موجود است و این ذخیره‌گاه از سال 1375 به عنوان یک ذخیره‌گاه جنگلی تحت پوشش اداره منابع طبیعی شهرستان دشتی قرار گرفت.

وی افزود: درخت آکسیا آلبیدا بین یک تا هفت متر ارتفاع دارد و علاوه بر زیبایی‌های خاص و منحصر به فرد، چوب آن استفاده دارویی، صابون‌سازی و رنگ آمیزی دارد اما متاسفانه یکی از مشکلات برای توسعه و حفظ این گونه نادر درخت جنگلی، تکثیر نشدن آن بود زیرا گل زیبای این درخت به بذر تبدیل نمی‌شود.

انتهای پیام/2255/ق30

برچسب‌ها: