شناسهٔ خبر: 11989292 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افزایش نوروزگردی در چهارمحال و بختیاری

شهرکرد-ایرنا-بررسی عملکرد کمیته های دهگانه ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی ،نشان از افزایش میزان مسافرت های نوروزی و رضایت از خدمات دهی به مسافران نوروزی دارد.

صاحب‌خبر -

مسافران نوروزی در چهارمحال و بختیاری با طی کردن دو ساعته مسافت لردگان تا کوهرنگ ،هم گرمای بهاری نزدیک به تابستان را در لردگان تجربه کردند و هم بارش برف در گردنه چری کوهرنگ را، که این خود برای طبیعت گردان منحصر به فرد بود.
در نوروز امسال مسافران نوروزی،سه اقلیم بهاری را در بخش مرکزی ،اقلیم زمستانی را در شمالی غربی و اقلیم تابستانی را در جنوب شرقی در یک روز تجربه کرده اند.
بررسی تحلیلی عملکرد دستگاههای خدمات رسان در چهارمحال و بختیاری در تعطیلات نوروزی نشان می دهد مسافران نوروزی بیشترین دیدار طبیعتگردی خود را از دو شهرستان سامان و کوهرنگ داشته اند و شهرستان بروجن نیز محل تردد بیشترین مسافران در محور فلات مرکزی ایران به سمت جنوب بوده است.
اگر چه برخی از مسافران از نوروز بازار سنتی در شهرکرد گاهی گلایه داشتند اما از نظر اسکان و خدمات دهی عمومی بیشتر مسافران ابراز رضایت داشتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری گفت: میزان اسکان مسافران نوروزی در استان در نوروز امسال نسبت به سال گذشته 15 درصد رشد داشت.
بهمن عسگری سوادجانی در گفت و گو با ایرنا افزود: در نوروز امسال نزدیک به 73 هزار نفر در مراکز اقامتی استان، اقامت کردند.
وی افزود: این تعداد مسافر از 27 اسفند سال گذشته تا 13فروردین ماه امسال در 11 هتل، هفت مهمانپذیر، سه هتل آپارتمان، 52 خانه مسافر و اقامتگاه، 50 کمپ و باغ گردشگری، حدود یکهزار مدرسه و 45 واحد اقامتی استان اسکان داده شدند.
عسگری سوادجانی افزود: شش مرکز اطلاع رسانی و رزرواسیون دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به منظور ساماندهی اسکان مسافران نوروزی در استان فعال شد.
وی تصریح کرد: بیشترین مسافران نوروزی برابر 27 هزار و 287 نفر در شهرستان سامان و کمترین آنها برابر یکهزار و 364 نفر در شهرستان کیار اقامت داشتند.
دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر چهارمحال وبختیاری گفت: در این استان، ظرفیت اسکان روزانه 21 هزار و 620 مسافران ایجاد شده است.
عسگری سوادجانی اضافه کرد: بیشترین مسافران نوروزی ورودی به چهارمحال و بختیاری از استان های اصفهان، خوزستان، تهران، خراسان رضوی، فارس، البرز، همدان، آذربایجان غربی و شرقی بوده اند.
به گفته وی ، در نوروز امسال، 800 هزار نفر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و دست ساز چهارمحال و بختیاری دیدن کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان، برگزاری جشنواره آئین های بومی محلی نوروزی در روستای دورک از توابع منطقه مشایخ شهرستان کیار، برپایی پایگاه های اطلاع رسانی و نمایشگاه صنایع دستی و برگزاری آیین استقبال از مسافران در ورودی شهرها را از برنامه های اجرای شده در استان عنوان کرد .
***
رئیس اداره تعاون آموزش و پرورش چهارمحال وبختیاری نیز گفت: در ایام نوروز امسال 55 هزار و 600 نفر روز مسافر فرهنگی وغیرفرهنگی در مدارس استان اسکان داده شدند.
مجید عباسپور افزود: دراین مدت پنج هزار و 560 خانوار در قالب سه هزار و 734 خانوار فرهنگی و یکهزار و 806 خانوارغیرفرهنگی در مدارس استان اسکان یافتند.
به گفته وی، اسکان مسافران نوروزی در مدارس استان در مقایسه با سال گذشته 2.8 درصد رشد داشت.
عباسپور اظهارداشت: برای طرح اسکان مسافران نوروزی امسال 132 مرکز آموزشی در نظر گرفته شده بود، که به دلیل استقبال مسافران 18 فضای آموزشی دیگر نیز در طول زمان اجرای طرح به آن افزوده شد.
وی گفت: از طریق 19 پایگاه و 942 کلاس با 244 نفر عوامل اجرایی در سراسر استان به میهمانان نوروزی خدمات رسانی شد.
***
مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در کمیته حمل و نقل ستاد سفر همه دستگاه های خدمات رسان از جمله حمل ونقل و پایانه ها، پلیس راه، فرودگاه، هلال احمر، راه وشهرسازی، هواشناسی، شرکت های خدمات رسان و دفاتربیمه به مسافران و گردشگران خدمات رسانی کردند.
شهرام ندیمی افزود: در این مدت 38 مورد عملیات امداد و نجات توسط هلال احمر استان انجام شد.
وی از افزایش سه درصدی تامین سوخت نسبت به سال گذشته در استان خبرداد وگفت: درنوروز امسال 19 هزار و 79سفر به وسیله ناوگان عمومی انجام شد که این میزان نسبت به سال قبل 16 درصد افزایش داشت.
به گفته ندیمی، دراین مدت یکهزار و 300 مسافر توسط پروازهای فرودگاه شهرکرد بین این شهر و شهرهای تهران و اهواز جابجا شدند.
وی استقرار دائم اورژانس و پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در فرودگاه شهرکرد در ایام نوروز خبرداد و گفت:در این مدت توسط دو شرکت بیمه ای به 9فقره پرونده تصادف رسیدگی شد.
ندیمی در خصوص بارش برف در برخی مناطق استان در ایام نوروز و فعالیت های راهداری نیز اظهار داشت: 17 محور ارتباطی استان به طول 201 کیلومتر به دلیل بارش برف بسته و یا با مشکل مواجه شد که برف روبی این محورها به سرعت انجام و راه ها در کوتاه ترین زمان بازگشایی شد.
وی از اسکان یکهزار و 310 مسافر در روزهای برفی درراهدارخانه های استان خبرداد و گفت: در این مدت 9 هزار و 373 تماس با سامانه 141برقرار شد.
***
مدیرکل حمل و نقل پایانه های چهارمحال وبختیاری نیز گفت: در طرح نوروزی در بخش حمل و نقل جاده ای که از ٢٥ اسفند سال گذشته تا 15 فروردین امسال اجرا شد، 204 هزار و 135 نفر از هموطنان درقالب 19هزار و 79سفر با ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای جابجا شدند.
منوچهر سلمان زاده اظهار داشت: از مجموع این تعداد سفر، 47 هزار و 600 مسافر با اتوبوس، 118 هزار و 753 مسافر بوسیله مینی بوس و 37 هزار و 783 مسافر بوسیله ناوگان سواری جابجا شدند.
وی افزود: دراین مدت حدود پنج میلیون تردد در محورهای مواصلاتی استان به وسیله دستگاه های تردد شمار ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 35 درصد افزایش نشان می دهد.
سلمان زاده گفت: بیشترین تردد در محور شهرکرد - سورشجان با 510 هزارو 130 تردد و کمترین تردد نیز در محور ناغان - شلمزار با 56هزار تردد ثبت شد.
***
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در طرح نوروزی امسال بیش از 91 هزار مسافر از خدمات پایگاه های نوروزی و امداد و نجات جمعیت هلال احمر این استان بهره مند شدند.
محمد فروغی افزود: در طرح نوروزی که از 25 اسفندماه سال گذشته آغاز شد، 26 پست ثابت و سیار راهنمایی مسافران نوروزی و 24 پایگاه ثابت و سیار امداد جمعیت هلال احمر با مشارکت یکهزار و 100 جوان و امدادگر عضو این جمعیت، در چهارمحال وبختیاری فعال بود.
وی اظهار داشت: در طرح نوروزی هفت هزار و 800 نفر از خدمات ایستگاه سلامت، پنج هزار نفر از خیمه نماز و سه هزار و 400 نفر از خدمات فضای دوستدار کودک استفاده کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تصریح کرد: 189 هزار نقشه راهنمای گردشگران، برشور جاذبه های گردشگری و اقلام تبلیغاتی بین مسافران مراجعه کننده به پایگاه های این جمعیت توزیع شد.
فروغی افزود: امدادگران این جمعیت در طرح نوروزی به 38 مورد عملیات امداد در حادثه و کمک در برف و کولاک اعزام و به نیازمندان خدمات ارائه کردند.
وی گفت:در حوادث جاده ای و امداد و نجات ناشی از وقوع بارش برف و کولاک 830 نفر از خدمات جمعیت هلال احمر بهره مند و 85 مورد اسکان اضطراری برای افراد اجرا شد.
به گفته فروغی، در طرح نوروزی 66 تیم عملیاتی به همراه 256 امدادگر به صحنه حوادث اعزام و دو هزار و 918 نفر از خدمات پزشکی و دارویی تیم های پزشکی و پیراپزشکی این جمعیت بهره مند شدند.
***
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز از اجرای طرح بسیج سلامت در کمیته سلامت و بهداشت استان خبر داد و گفت: این طرح از اول اسفندماه تا 15 فرودین ماه انجام شد.
عبدالمجید فدائی افزود: در این مدت 18 هزار و 498 مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بین راهی در استان انجام شد که 205 پرونده تخلف در این مدت تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شد.
وی از تعطیل کردن پنج واحد متخلف دراین مدت و همچنین جمع آوری و معدوم سازی 16 هزار و 288 کیلوگرم مواد غذایی فاسد خبر داد.
به گفته وی، در این مدت 960 مورد نمونه برداری از مواد غذایی و 769 مورد نمونه برداری از آب آشامیدنی توسط 170 بازرس بهداشت محیط در قالب 16 اکیپ دو نفره انجام شد.
وی گفت: در بخش درمان نیز 40 پایگاه اورژانس و پیش بیمارستانی دراستان به هموطنان و شهروندان استان خدمات رسانی کردند، که از این تعداد 15پایگاه شهری و 17 پایگاه جاده ای و مابقی بیمارستان بود.
رئیس مرکز بهداشت استان گفت: در این مدت 20هزار و 445 نفر به بیمارستان های استان مراجعه کردند که از این تعداد 13 هزار و 729 نفر سرپایی و پنج هزار و 25 نفر نیز بستری اورژانسی شدند.
وی افزود: دراین مدت مرکز مدیریت و حوادث فوریت های پزشکی استان نیز به یکهزار و 180 مورد ماموریت اعزام شد که از این تعداد به 333 مصدوم تصادفی، 847 مورد غیرتصادفی و 30 مورد نیز مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن خدمات رسانی شد.
وی گفت: در این مدت فوتی ناشی از گارگرفتگی با مونوکسید کربن سه مورد و فوتی حوادث ترافیکی استان نیز 9 مورد بود.
***
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز از بازرسی واحدهای صنفی به عنوان شاخص ترین اقدامات کمیته نظارت و تنظیم بازار استان خبرداد وگفت: در طرح نوروزی پنج هزار و 906مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام شد.
حسن شمسی پور افزود: در این بازرسی ها 290پرونده تخلف به ارزش بیش از 261میلیون و 86 هزار ریال تشکیل شد.
به گفته وی، 107گشت مشترک با تعزیرات حکومتی، مراکز بهداشت و درمان،حمل و نقل و پایانه ها و اماکن عمومی،میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و اتاق اصناف انجام شد.
شمسی پور افزود:در آستانه سال نو فروش فوق العاده در 800 واحد صنفی استان انجام شد.
وی از برنامه ریزی و توزیع میوه شب عید و همچنین برنامه ریزی و ذخیره 230تن مرغ منجمد در ایام نوروز خبرداد و گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی با همکاری گشتارگاه ها در ایام تعطیلات رسمی، گوشت مرغ گرم مورد نیاز مردم و مسافران را تامین کند که در طول سه روز این امر محقق نشد.
وی به توزیع مرغ منجمد در این روزها در سطح شهر اشاره کرد و گفت: جایگزین شدن مرغ منجمد جوابگوی نیازمردم و مسافران نبود.
شمسی پور به کاهش 10 درصدی تخلفات اصناف به علت دقت و نظارت مستمر نیز اشاره کرد و گفت:این کاهش با همکاری مطلوب اصناف انجام شد.
**********
رییس مرکز فوریت های پزشکی و اورژانس چهارمحال و بختیاری نیز گفت:اورژانس 115طرح نوروزی خود را از 26اسفندماه 94 آغاز کرد.
فرامرز شاهین افزود:در این مدت یک هزار و 180ماموریت انجام شده توسط پایگاههای شهری و جاده ای انجام شد.
وی گفت:در این مدت امداد رسانی به 333مصدوم تصادفی در چهارمحال و بختیاری از سوی تکنسین های اورژانس انجام شد.
به گفته وی،در نوروز امسال تعداد فوتی های ناشی از تصادفات 9 نفر بود و 30نفر نیز بر اثر استنشاق گاز منوکسیدکربن مسموم شدند.
به گزارش ایرنا، ستاد اجرایی خدمات سفر چهارمحال و بختیاری از 28 اسفند 1394 تا 15 فروردین 1395 با 10 کمیته به مسافران و گردشگران نوروزی خدمات رسانی کرد.
7360/2097