شناسهٔ خبر: 11741788 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف:

2700 امامزاده و بقعه آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است/ حضور مبلغان مسلط به زبان‌های خارجی در تخت جمشید

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی صبح امروز در نشست خبری طرح ملی «آرامش بهاری در امامزادگان و بقاع متبرکه» را تشریح کرد و جزییات آن را به اطلاع مردم رساند.

وی این طرح را در راستای تبدیل امامزادگان به قطب فرهنگی دانست و گفت: تقویت باورهای دینی و مذهبی و ارتقای سطح دینی و همچنین خدمت‌رسانی محدود و مسافران نوروزی از اهداف اجرای طرح آرامش بهاری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه طرح آرامش بهاری از 28 اسفند ماه تا 14 فروردین در 2700 امامزاده و بقعه متبرکه اجرا می‌شود گفت: یکی از سنت‌های اصیل ایرانی اسلامی مسافرت و سله ارحام در ایام نوروز و همچنین حضور مردم در لحظه تحویل سال نو در اماکن مقدس است که موجب شده تا ما تمام امکانات خود را برای خدمت‌رسانی هر چه بهتر به مردم بسیج کنیم.

وی تاکید کرد: مراسم تحویل سال نو در 1995 امامزاده و بقعه متبرکه با حضور گسترده مردم همراه با اجرای آیین ویژه تحویل سال و قرائت زیارت آل یس اجرا می‌شود.

شرفخانی حضور مردم در لحظه تحویل سال در سال‌های گذشته را بی‌نظیر دانست و گفت: برنامه بعدی ما خیمه‌های معرفت است که شامل انواع برنامه‌های فرهنگی با حضور روحانیون و مبلغین می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: بیش از 6 هزار نفر از مبلغین در 3 ماه گذشته آموزش دیده‌اند تا بتوانند به مسایل شرعی، گفتمان دینی و بحث آموزش مراجعه کنندگان و کودکان و نوجوانان بپردازند. ما سعی کردیم مبلغان هر استان را به صورت اختصاصی آموزش دهیم تا با توجه به ظرفیت‌های بومی آن استان به تبلیغ دین و مسائل فرهنگی بپردازند.

به گفته وی در خیمه‌های معرفت مشاوره خانواده و تربیت فرزند، مسابقات فرهنگی و غرفه‌های ویژه کودک و نوجوان نیز وجود خواهد داشت.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: طرح نوروزی فرصت مناسبی است که مردم بدون واسطه با کارشناسان گفتمان‌هایی را داشته باشند و شبهاتی که برایشان به وجود آمده را برطرف کنند.

وی از برگزاری نمایشگاه آرامش بهاری در 1797 امامزاده و بقعه خبر داد و گفت: نمایشگاه عرضه محصولات فرهنگی نیز در 690 امامزاده و بقعه برپا می‌شود ضمن اینکه با توجه به ظرفیت امامزاده و تعداد مراجعه کنندگان نمازهای صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشاء به صورت جماعت خوانده می‌شود.

شرفخانی با بیان اینکه میلیون‌ها تیراژ جایزه فرهنگی اعم از کتاب، تقویم و لوازم تحریر برای کودکان آماده شده است و به کسانی که در مسابقات فرهنگی برنده می‌شوند اعطا گردد گفت: یکی از موضوعات مهم امسال بحث خدمت‌رسانی مطلوب به مسافران است که در این راستا 800 زائرسرا را برای پذیرایی از مسافران بازسازی و آماده کرده‌ایم و همچنین در 1120 امامزاده نیز محل‌های اسکان موقت را برای مسافران آماده کرده‌ایم تا آنها بتوانند ساعات خوبی را در امامزاده‌ها داشته باشند و خستگی‌ راه را از تن دور کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به وجود ایستگاه‌های صلواتی برای پذیرایی مردم در امامزاده‌ها اشاره کرد و درمورد هزینه اقامت در زائرسراها گفت: نگاه ما در این موضوع اقتصادی نیست و فقط در پی تامین هزینه‌های جای زائرسراها هستیم حتی ابلاغ کردیم اگر مسافری امکان پرداخت پول نداشت به او سخت نگیرند اما در عین حال صلاح نیست تا ما همه خدمات را رایگان ارایه کنیم.

شرفخانی دلیل رایگان نشدن هزینه زائرسراها را اینگونه بیان کرد که در کل کشور برخی امامزادگان نذورات کمی دارند که حتی کفاف هزینه های جاری را نمی‌دهد در برخی نیز برق، گاز و آب رایگان نیست و باید هزینه آنها تامین شود.

وی همچنین درمورد برنامه‌های آموزشی در خیمه‌های معرفت گفت: تصمیم گرفتیم امسال از آموزش کلاسیک فاصله بگیریم و سه عنصر مخاطب، کارشناس و تفسیر را وارد آموزش کردیم ضمن اینکه مسابقات و بازی‌های ما نیز با نگاه آموزشی طراحی شده و مبلغان برای آن سه ماه به صورت اختصاصی آموزش دیده‌اند حتی برای پاسخ به سوالات و مسائل خانم‌ها نیز مبلغین خانم در نظر گرفته‌ایم.

وی خطاب به مردم گفت: مردم می‌توانند هر جا که احساس کردند تخلفی یا کم‌کاری در امامزاده‌ها در حال انجام است به شماره 10000114120 پیامک بدهند و نظر خود را درج کنند ضمن اینکه ما تیم بازرسی خود را به تمام کشور اعزام می‌کنیم.

شرفخانی درمورد تعداد حضور زائران در امامزاده‌ها در سال گذشته و پیش‌بینی از حضور آنها در نوروز امسال گفت: سال گذشته 59 میلیون نفر بار زائر در تعطیلات نوروز در امامزاده‌ها حضور پیدا کردند و امسال پیش‌بینی می‌کنیم که با توجه به عبور از ایام فاطمیه مردم بیشتر از سفر استقبال کنند و حضورشان در امامزاده‌ها افزایش یابد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در بخش دیگری از سخنان خود به وجود مبلغان مذهبی در موقوفات تاریخی و مجموعه‌های میراثی اشاره کرد و گفت: در بخشی از این مجموعه‌ها میراثی مانند گروه‌های تخصصی حاضر می‌شوند که بر چندین زبان مسلط هستند و می‌توانند با توریست‌ها ارتباط خوبی برقرار کنند.

وی ادامه داد: مبلغان تخصصی ما علاوه بر تخت جمشید در مساجد جامع یزد، اصفهان و همین‌طور فلک الفلاک حاضر می‌شوند و با موضوعات یکتاپرستی به معرفی آن اثر و مجموعه می‌پردازند.

شرفخانی گفت: این مبلغان به علاوه 6 هزار مبلغی که در امامزاده‌ها حضور پیدا می‌کنند در ایام ماه رمضان، فاطمیه دهه اول محروم و دهه آخر صفر و همینطور پنجشنبه و جمعه‌ها در امامزادگان حاضر می‌شوند و به بیان مسائل فرهنگی و ارائه مشاوره می‌پردازند.

انتهای پیام/