شناسهٔ خبر: 10187814 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

موج گسترده اعتراض ها به اقدام نابخردانه رژیم سعودی

مقامات سعودی اعلام کرده اند، پیکر اعدام شدگان دفن شده است و هیچ جنازه ای به خانواده هایشان تحویل نخواهد شد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، محمد النمر" برادر آیت الله  نمر باقر النمر گفت: مقامات سعودی اعلام کرده اند، پیکر اعدام شدگان دفن شده است و هیچ جنازه ای به خانواده هایشان تحویل نخواهد شد.

در این حال در ادامه اعترضات به  اقدام نابخردانه رژیم سعودی در به شهادت رساندن شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته عربستان، حوزه های علمیه سراسر کشور امروز تعطیل است و اساتید، طلاب و علمای قم تا ساعتی دیگر در مسجد اعظم تجمع اعتراضی بر پا می کنند.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در بیانیه ای تاکید کرد: خون شهید آیت الله شیخ نمر، گریبان حکومت آل سعود را خواهد گرفت و بی تردید شیعیان عربستان راه شیخ نمر را ادامه خواهند داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس قوه قضائیه هم در پیام های جداگانه اعدام شیخ نمر را به دست رژیم ال سعود محکوم کردند. آیات عظام نوری همدانی، مکارم شیرازی، سبحانی، صافی گلپایگانی، جوادی آملی و علوی گرگانی نیز اعدام شیخ نمر را محکوم کردند.

علمای اهل تسنن نیز با محکوم کردن اعدام آیت الله نمر، این اقدام سعودی را در راستای سیاست ایجاد تفرقه میان مسلمانان اعلام کردند. علما و شخصیت های گوناگون و همچنین  گروه های مردمی، سیاسی و مذهبی درعراق، بحرین، لبنان، فلسطین، یمن، پاکستان، هند و مجمع نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی با اعتراض به اعدام آیت الله نمر، این اقدام مقامات سعودی را شرم آور و مغایر با اصول انسانی و اسلامی توصیف کردند.

وزارت امورخارجه کشورمان نیز با احضار کاردار سفارت عربستان در تهران به اقدام دربار سعودی اعتراض کرد.

اعتراضات گسترده مردمی به اعدام شیخ نمر  
به شهادت رساندن شیخ نمر به دست حکومت آل سعود واکنش های شدید و گسترده مردمی را نیز در منطقه و جهان در پی داشته است.
بحرین دیروز صحنه اعتراض های مردمی به اعدام شیخ نمر بود. نیروهای امنیتی بحرین برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کردند. حکومت آل خلیفه معترضان به زندان تهدید کرده است.
صدها نفر از مردم کراچی پاکستان اقدام عربستان در به شهادت رساندن شیخ نمر را محکوم کردند و از سازمانهای حقوق بشر خواستند فورا این جنایت  را بررسی کنند.

تظاهرات در محکومیت اعدام شیخ نمر در کراچی پاکستان
فعالان در استانبول ترکیه نیز با برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز، جنایت دیروز آل سعود را محکوم و این اقدام را در راستای ایجاد تفرقه در جهان اسلام اعلام کردند. تظاهر کنندگان آزادی فوری شیخ ابراهیم زکزاکی را خواستار شدند.

تظاهرات در اعتراض به اعدام شیخ نمر در استانبول ترکیه
شماری زیادی  از مسلمانان و فعالان سیاسی انگلیس نیز در برابر سفارت سعودی در مرکز لندن تجمع کردند. شرکت کنندگان در این تجمع تصاویری از شهید نمر و سایر شهدا در دست داشتند. سخنرانان در این تجمع اعتراضی که در هوایی سرد و بارانی برگزار شد ضمن محکوم کردن اعدام شیخ باقر النمر برخورد جوامع بین المللی با رژیم سعودی را خواستار شدند .

ابراز نگرانی جامعه بین الملل از به شهادت رساندن شیخ نمر

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد از اقدام رژیم سعودی به اعدام شیخ نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعه به همراه 46 نفر دیگر در عربستان سعودی به شدت ابراز نگرانی کرد و خواستار آرامش و خویشتنداری شد.
سخنگوی سازمان ملل متحد در بیانیه خود اعلام کرد: بان کی مون چند بار در مورد مسئله شیخ نمر با مقامات سعودی صحبت کرد تا بتواند به تخفیف مجازات همه محکومان به اعدام کمک کند.
در این بیانیه آمده است بان کی مون همچنین خواستار آرامش و خویشتنداری در واکنش به اعدام شیخ نمر است و از همه رهبران منطقه ای می خواهد برای جلوگیری از شدیدتر شدن تنش های فرقه ای تلاش کنند.
 

جنبش حزب الله لبنان هم با انتشار بیانیه ای جنایت وقیحانه رژیم عربستان را در به شهادت رساندن آیت الله نمر به شدت محکوم کرد.
حزب الله لبنان افزود: "دلیل واقعی صدور حکم اعدام شیخ النمر توسط رژیم سعودی این است که وی حقیقت را منعکس و کلام درست را بر زبان جاری می کرد. عربستان تلاش کرد تا عمل شیخ النمر و دوستانش را هم ردیف جنایت تروریست ها قرار دهد. شیخ النمر یک عالم ربانی و منش او گفتگو و مذاکره بود و با کلام و مواضع خود در برابر ظلم ایستادگی کرد. ایستادگی و ثبات وی بر حق خود تا شهادت موضع باطل آل سعود را خواهد شکست و ادعاهای آنها را برملا خواهد کرد و تلاش های خبیثانه عربستان برای مخدوش کردن چهره جهادی فرزندان این کشور را نقش بر آب خواهد ساخت."

عفو بین الملل: عربستان با اعدام شیخ نمر، به تسویه حساب های سیاسی اقدام کرد
فیلیپ لوتر، مدیر سازمان عفو بین الملل در منطقه خاورمیانه اعلام کرد: عربستان سعودی با اعدام 47 نفر از جمله شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعه عربستانی به «تسویه حساب های سیاسی» اقدام کرد.  
لوتر اعلام کرد: «مقامات سعودی می گویند برای حفظ امنیت به این اعدام ها مبادرت کرده اند. اما اعدام شیخ نمر باقر النمر این طور القاء می کند که آنها برای تسویه حساب های سیاسی (...) تحت پوشش مبارزه با تروریسم از این اعدام ها بهره برداری می کنند.»

آمریکا و اروپا فقط ابراز نگرانی کردند
وزارت امور خارجه آمریکا هم با انتشار بیانیه ای درباره اعدام دسته جمعی در عربستان سعودی فقط ابراز نگرانی کرد.
سخنگوی وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه کوتاهی که در پایگاه اینترنتی این وزارتخانه منتشر شد با اشاره به اینکه در جریان خبر اعدام 47 نفر به دست دولت عربستان قرار گرفته است افزود: « پیشتر نگرانی خود را درباره روند قانونی در عربستان سعودی بیان کرده ایم. این نگرانی را نیز اغلب با مقام های ارشد دولت سعودی در میان گذاشته ایم.»
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در بیانیه ای اعلام کرد: «مورد خاص شیخ نمر النمر احتمال دارد نگرانی جدی را درباره آزادی بیان و رعایت حقوق مدنی و سیاسی سبب شود که باید در هر شرایطی از جمله در زمان مبارزه با تروریسم رعایت شود .»  
سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس هم در واکنش به اعدام آیت الله نمر باقر النمر روحانی مبارز عربستان اعلام کرد: انگلیس با مجازات اعدام در هر شرایط و در هر کشوری مخالف است.
یک مقام وزارت امور خارجه آلمان هم درباره اعدام شیخ نمر النمر روحانی شیعه برجسته در عربستان سعودی ابراز نگرانی و دیدگاه کشورش را تکرار کرد که اعدام، شکلی غیرانسانی از مجازات است.
این مقام وزارت امور خارجه آلمان که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد: «اعدام نمر النمر، نگرانی های کنونی ما را درباره افزایش تنش ها و تعمیق شکاف ها در منطقه، تقویت می کند».

واکنش رسانه های جهانی به اعدام شیخ نمر
اقدام جنایتکارانه آل سعود  در به شهادت رساندن آیت الله نمر روحانی مبارز عربستانی، در رسانه های مختلف جهان نیز بازتاب گسترده ای داشته است.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت : اعدام این روحانی شیعه خشم و عصبانیت خاورمیانه را برانگیخت.
این روزنامه به واکنش دولت ایران و رهبران مذهبی خاورمیانه  مبنی بر اینکه اعدام شیخ نمر النمر پیامدهای جدی برای آل سعود خواهد داشت؛ اشاره کرد.
گاردین همچنین نوشت: نیروهای پلیس بحرین به سوی دهها معترض به اعدام شیخ نمر در روستایی شیعه نشین در غرب منامه گاز اشک آور شلیک کردند.  شورای عالی شیعیان اسلامی لبنان نیز اعدام شیخ نمر را «اشتباهی بزرگ» توصیف کرد  و جنبش حوثی های یمن نیز  این اقدام را «نقض آشکار حقوق بشر» خواندند.
گاردین همچنین در مقاله دیگری درباره شیخ نمر وی را روحانی شیعه ای توصیف کرد که به مثابه خاری در چشمان  حکومت عربستان سعودی بود و برای این کشور  مشکل ساز شده بود.
روزنامه ایندیپندنت نیز با اشاره به اظهارات آیت الله احمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران به نقل از وی  نوشت: این اعدام به سرنگونی آل سعود می انجامد.
این روزنامه همچنین در مقاله ای دیگر شیخ نمر را روحانی مبارزی معرفی کرد که برگزاری انتخابات را در عربستان سعودی درخواست کرده بود.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: اعدام شیخ نمر احتمالا تنش ها بین دولت عربستان و شیعیان را در سراسر منطقه بیشتر ازگذشته تشدید می کند.
روزنامه واشنگتن پست نیز در مقاله ای نوشت عربستان سعودی یک روحانی شیعه برجسته و چهل و شش تن دیگر را در دوازده شهر عربستان اعدام کرد. این روزنامه در ادامه مقاله خود آورده است: این اقدام عربستان احتمالا به  ایجاد ناآرامی ها  در بحرین منتهی می شود.

روزنامه یو اس ای تودی نیز در مطلبی به نقل از اسوشیتدپرس نوشت: اعدام شیخ نمر احتمالا ناآرامی های جدیدی را در شرق عربستان و بحرین به وجود می آورد. در این مقاله همچنین به واکنش عفو بین الملل به حکم اعدام نمر اشاره شده است که این اقدام عربستان را تلاش مقامات سعودی برای سرکوب همه مخالفان توصیف کرده بود.

ان بی سی نیوز نوشت: روحانی بهار عربی عربستان در بین چهل و هفت نفری است که عربستان آنها را اعدام کرده است.
خبر اعدام شیخ نمر در دیگر رسانه های انگلیسی زبان از جمله رادیو صدای آمریکا، ان بی سی نیوز، اسکای نیوز استرالیا، نیوزمکس، یورو نیوز، فاکس نیوز، بی بی سی نیوز، سی بی سی نیوز،‌ فایننشال اکسپرس، سیدنی مورنینگ هرالد، میدل ایست آی، اسپوتنیک و روزنامه های اسرائیلی هاآرتص، یدیعوت آحارونوت، جروزالم پست ، و همچنین نشریات دیلی میل، آسیا تایمز، اینترنشنال بیزینس تایمز، نیشن، دیلی میرر و ... بازتاب داشت.

رژیم سعودی آیت الله نمر را 3 سال پیش زندانی و پارسال  او را  به اتهامات واهی محکوم و حکم اعدامش را صادر کرد. با وجود اعتراض علما، اندیشمندان و سازمان های اسلامی و بین المللی وزارت کشور سعودی دیروز در بیانیه‌ای از اعدام آیت الله نمر باقر النمر و 46 تن دیگر از مخالفان رژیم آل سعود خبرداد. در پی انتشار خبر شهادت آیت الله نمر، در شهرهای قطیف وعوامیه عربستان عزای عمومی اعلام شد و شهروندان در اعتراض به جنایت آل سعود تظاهرات کردند.

رژیم سعودی با تشدید تدابیر امنیتی در سراسر عربستان، هزاران نیروی نظامی به شهر قطیف اعزام و شمار زیادی از شهروندان معترض را بازداشت کرد. با این حال صدها نفر از شهروندان عربستانی در شهر قطیف در شرق این کشور در اعتراض به شهادت آیت الله نمر به خیابان ها ریختند.