به گزارش ایرنا ، روزنامه های «ال موندو» و «لا وانگواردیا» و خبرگزاری «اروپاپرس» اسپانیا، این خبر را بازتاب دادند .
روزنامه «ال موندو» در گزارش خود با عنوان «عربستان سعودی نمر باقر النمر روحانی اصلاح طلب را با 46 نفر دیگر به اتهام تروریسم اعدام کرد »، اشاره کرد که جمهوری اسلامی ایران ، رقیب اصلی عربستان در منطقه ، به این کشور هشدار داده بود که در صورت اعدام شیخ نمر ، هزینه سنگینی پرداخت خواهد کرد.
ال موندو به نقل از برادر شیخ نمر افزود: خبر اعدام وی ، خانواده او را غافلگیر کرده و ابراز امیدواری می کند همه واکنش ها نسبت به شهادت شیخ نمر مسالمت آمیز باشد و خون ریزی وجود نداشته باشد .
این روزنامه تصریح کرد شیخ نمر، چهره آشکار جنبش اعتراضی شیعیان عربستان در استان «ال قطیف» در شرق کشور در سال 2011 بود.
رسانه مذکور همچنین اشاره کرد عربستان سعودی در سال 2015 و در نخستین سال پادشاهی «سلمان بن عبدالعزیز» بیش از 140 نفر را اعدام کرد که رقمی بسیار بیشتر نسبت به 88 اعدام ثبت شده در سال 2014 است .
روزنامه «لا وانگواردیا» نیز در گزارشی با عنوان «عربستان سعودی 47 نفر را اعدام کرد» نوشت : در بین فهرست اعدام شدگان ، «نمر ال نمر» روحانی شیعه معروف حضور دارد که به نافرمانی از دربار آل سعود و تحریک به جنگ جدایی طلبانه متهم و محکوم شده بود .
لا وانگواردیا به نقل از وزارت کشور عربستان اشاره کرد محکومان متشکل از 47 سعودی ، یک مصری و یک چادی پس از اینکه حکم آنها از سوی دیوان عالی و سپس از سوی ملک سلمان تائید شد، در 12 محل مختلف این کشور اعدام شدند .
این روزنامه تصریح کرد عربستان در سالی که گذشت با 151 اعدام ، بیشترین تعداد افراد را در 20 سال اخیر همزمان با رسیدن ملک سلمان به پادشاهی در اواخر ژانویه 2015 اعدام کرد.
خبرگزاری «اروپاپرس» نیز گزارش خود را با عنوان «برادر شیخ نمر پس از اعدام وی خواهان واکنش مسالمت آمیز مردم شد» ، منتشر کرد .
اروپاپرس به نقل از «محمد ال نمر» برادر شیخ نمر نوشت: نمر در جامعه خود و در جامعه مسلمانان یک شخص بسیار شناخته شده بود و آشکار است که یک واکنش وجود خواهد داشت. ما انتظار داریم همه واکنش ها که به اقدامات مسالمت آمیز محدود شوند. خون ریزی بس است .
این خبرگزاری همچنین اشاره کرد که ایران در ماه های اخیر به عربستان هشدار داده بود که اگر شیخ نمر را اعدام کند ، هزینه سنگینی پرداخت خواهد کرد .
وزارت کشور عربستان سعودی امروز (شنبه) در بیانیه ای رسمی از اجرای حکم اعدام 47 نفر به اتهامات امنیتی خبر داد که در میان اعدام شدگان نام آیت الله نمر باقر امین النمر دیده می شود.
براساس این بیانیه، این افراد صبح امروز در 12 منطقه ریاض، مکه ، مدینه، الشرقیه، القصیم، حائل، الحدود الشمالیه، عسیر، الجوف، نجران، الباحه و تبوک اعدام شده اند.
شهادت آیت الله نمر بازتاب بسیاری در رسانه های جهان داشته است. «حسین جابر انصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعدام آیت الله شیخ باقر النمر را شدیدا محکوم کرد و گفت: عربستان از تروریست ها حمایت و منتقدانش را اعدام می کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران افزود: در حالی که تروریست های افراطی و تکفیری، امنیت و آسایش ملت های منطقه و جهان را سلب و ثبات و موجودیت برخی دولت های منطقه را تهدید می کنند؛ اعدام شخصیتی مانند شیخ النمر که ابزاری جز سخن گفتن برای پیگیری اهداف سیاسی و دینی خود نداشت، تنها عمق بی تدبیری و بی مسئولیتی را نشان می دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: دولت عربستان در حالیکه از جریان های تروریستی و افراط گرایان تکفیری حمایت می کند با منتقدان داخلی خود با زبان اعدام و سرکوب سخن می گوید.
جابر انصاری تصریح کرد: روشن است که نتایج این سیاست عقیم و غیر مسئولانه متوجه عاملان آن شده و دولت عربستان تاوان سختی بابت پیگیری این سیاست ها خواهد پرداخت.
به گزارش ایرنا، آیت الله شیخ نمر باقر النمر در سال 1379 هجری قمری در منطقه العوامیه یکی از شهرهای استان القطیف در منطقه الشرقیه چشم به جهان گشود. او به یک خانواده والامقام در منطقه منتسب است که در آن روحانیون بی نظیر و برجسته ای همچون آیت الله شیخ محمد بن ناصر آل نمر پرورش یافته اند. خاندان النمر همچنین وعاظ و خطبای منابر حسینی سرشناسی همچون پدربزرگ پدری وی حاج علی بن ناصر آل نمر را تربیت کرده و پرورش داده است.
شیخ نمر در طول مدت تحصیل علوم حوزوی خود در تهران و سوریه در محضر اساتید مختلفی حضور یافت و به این ترتیب به درجات بسیار بالایی در اجتهاد دست یافت و اجازه تدریس در مراکز علوم دینی و مذهبی را پیدا کرد.
وی از جمله معروف ترین و شایسته ترین مدرسان علوم مذهبی و دینی در حوزه های علمیه به شمار می آید که حتی در حوزه های علمیه ایران و سوریه به تدریس کتاب هایی همچون کتاب «اللمعة الدمشقیة» و کتاب «جامع المدارک» و «مستمسک عروة الوثقی» و «الحلقات» شهید سید محمدباقر صدر پرداخته است.
شیخ نمر سال ها اداره حوزه علمیه حضرت قائم(عج) در تهران و سوریه را برعهده داشت و تلاش بسیاری برای توسعه و پیشرفت این مراکز انجام داد. پس از بازگشت به عربستان مرکز مذهبی «الإمام القائم(عج)» را نیز در العوامیه تأسیس کرد که در واقع سنگ بنای «مرکز اسلامی» در سال 1422 هجری قمری مصادف با 2011 میلادی بود.
آیت الله النمر بارها خواستار بازسازی قبرستان بقیع در مدینه منوره شد و به همین دلیل بارها از سوی پلیس احضار شد و تحت فشار قرار گرفت. او در سال 1428 در اقدامی بی سابقه فهرست خواسته های شیعیان عربستان را به امیر منطقه الشرقیه ارائه داد تا آنجا که سعد الفقیه به عنوان یک روحانی سنی مخالف دولت از علمای اهل تسنن عربستان خواست تا از آیت الله النمر نحوه ارائه خواسته های خود را فرابگیرند.
وی در ماه محرم سال 1429 هجری قمری خواستار شکل گیری یک تشکیلات مخالف به نام « جبهه الرشیده» شد که به گفته وی وظیفه و مسئولیت آن مبارزه با فساد اجتماعی و تبعیض دینی و ظلم وستم سیاسی علیه پیروان اهل بیت (ع) در عربستان بود.
آیت الله النمر در سال 2011 پس از سرنگونی رژیم های حاکم بر تونس و مصر و با آغاز انقلاب مردم بحرین، ممنوعیت رسمی اعمال شده از ماه اوت سال 2008 از سوی مقامات سعودی در مورد ایراد سخنرانی و تدریس را درهم شکست و از تحولات شکل گرفته سود جست و سخنرانی های خود را با سخن گفتن از آزادی سیاسی با محوریت تغییر سیاسی آغاز کرد.
جوانان القطیف در سایه شرایط سیاسی به وجود آمده در منطقه در آغاز سال 2011با برپایی چند راهپیمایی خواستار آزادی 9 تن از زندانیان سیاسی شدند که در آن زمان 16 سال از بازداشت آنها سپری شده بود و تحت عنوان زندانیان فراموش شده از آنها نام برده می شد.
حوادث اکتبر 2011 که به حوادث العوامیه شهرت یافت، نقش رهبری آیت الله النمر را به اثبات رساند و به روشنی به حکمرانان سعودی نشان داد که او رهبر جنبش مردمی در این منطقه است.
دولت سعودی در ماه مارس 2013 نخستین جلسه محاکمه او را بدون اطلاع خانواده اش آغاز کرد و طی آن دادستان کل برای آیت الله النمر خواستار صدور حکم اعدام شد و در همین رابطه چند اتهام ساختگی به این روحانی شیعی نسبت داد.
اروپام **491**1561**1572
بازتاب شهادت آیت الله النمر در رسانه های اسپانیایی
مادرید- ایرنا- شهادت آیت الله «نمر باقر النمر» روحانی سرشناس به دست دولت عربستان بازتاب وسیعی درسانه های اسپانیا داشت و اعلام کردند که عربستان در سال گذشته و همزمان با رسیدن ملک سلمان به پادشاهی، بیشترین آمار اعدام ها را در 20 سال اخیر داشته است.
صاحبخبر -