شناسهٔ خبر: 50423914 - سرویس بین‌الملل
منبع: مهر | لینک خبر

همزمان با شدت گرفتن تحولات؛

سفیر عربستان با فرمانده ارتش سودان پس از کودتا دیدار کرد

فرمانده ارتش سودان با سفیر عربستان در خارطوم دیدار و سفرای فرانسه، آلمان، نروژ، لنگلیس و آمریکا با عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان در محل اقامتش دیدار کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیاالیوم، «عبدالفتاح البرهان» فرمانده ارتش سودان با «علی حسن بن جعفر» سفیر عربستان در خارطوم دیدار کرد.

نیروهای مسلح سودان در بیانیه‌ای که در فیس بوک منتشر شده است، گفت: البرهان ظهر امروز در دفتر خود میزبان بن جعفر بود. طرفین تحولات اوضاع سیاسی در سودان و تلاش‌های به کارگرفته شده برای حل بحران از طریق رایزنی با همه طرف‌های ذیربط مورد بررسی قرار گرفت. سفیر عربستان بر اهتمام کشورش برای ایجاد ثبات در سودان تاکید کرد و گفت که از هر آنچه به ایجاد وفاق میان گروه‌های سیاسی منجر می‌شود، حمایت می‌کند.

از سوی دیگر همزمان نمایندگی سازمان ملل در سودان هم اعلام کرد که سفرای فرانسه، آلمان، نروژ، لنگلیس و آمریکا با عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان در محل اقامتش دیدار کردند.

وزارت اطلاع رسانی دولت برکنار شده سودان می‌گوید حمدوک طی این چند روزی که از کودتای نظامی علیه دولتش گذشته نتوانسته با رسانه‌ها ارتباط بگیرد و با مردم سخن بگوید. در بیانیه این وزارتخانه آمده است که تخلفات کودتاچیان در حق سودانی‌ها به سطح جنایات جنگی می‌رسد.

صبح روز دوشنبه رسانه‌های منطقه‌ای خبر از وقوع کودتا در سودان دادند. بر اساس گزارش‌ها، نظامیان، «عبدالله حمدوک» نخست وزیر سودان را به همراه چهار وزیر و برخی رهبران ائتلاف «الحریه و التغییر» بازداشت کرده اند.

دولت فعلی سودان پس از اعتراضات مردمی در سال ۲۰۱۹ علیه «عمر البشیر» که موجب مداخله ارتش و عزل البشیر در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ شد، طی توافقی میان ارتش و ائتلافی از گروه‌های مدنی با عنوان «ائتلاف الحریه و التغییر» در تاریخ ۲۱ آوریل ۲۰۱۹ بر سرکار آمد. ریاست این دولت توافقی موسوم به «شورای انتقالی» به فردی از نظامیان، «ژنرال عبدالفتاح البرهان» واگذار شد. عبدالله حمدوک هم که از طیف جنبش‌های مدنی بود به عنوان نخست وزیر تعریف شد. در واقع شورای انتقالی، نوعی شراکت در قدرت میان نظامیان و جامعه مدنی بود.

کارشناسان معتقدند علت اولیه موافقت نظامیان با تشکیل یک دولت ائتلافی انتقالی و بازی دادن غیر نظامیان در حاکمیت، مدیریت اعتراضات مردمی بوده است. در جامعه سودان از زمان استقلال ۱۹۵۶ تا کنون نظامیان بر سر قدرت بوده اند و جابجایی قدرت از طریق کودتا یک امر رایج در این کشور بوده است. به عبارت دیگر از طریق کودتا قدرت از یک بخش از نظامیان به یک گروه جدید نظامی منتقل شده است.