شناسهٔ خبر: 47716913 - سرویس سیاسی
منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

وزیر دفاع آمریکا با حضور در سنا از حرکت 2 ناو ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس بشدت ابراز نگرانی کرد

محموله ایرانی هراس آمریکایی

وطن امروز

هم‌اکنون هفتادو‌هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای نخستین‌بار به منظور نشان دادن توانمندی‌های نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی در اقیانوس اطلس حضور دارد.

صاحب‌خبر -

گروه سیاسی: حضور ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس برای نخستین‌بار موجب خشم مقامات آمریکایی شد.

به گزارش بولتن نیوز، در همین زمینه وزیر دفاع آمریکا با هشدار نسبت به حضور ناوهای ایرانی در اقیانوس اطلس، گفت: «کاملا نگران اشاعه تسلیحاتی، از هر نوعی، در همسایگی آمریکا هستم و سابقه اجازه دادن به ایران برای تهیه سلاح در منطقه باعث نگرانی من شده است».
به گزارش راشاتودی، به‌رغم گزارش‌هایی مبنی بر عدم رهگیری ناوهای ایرانی توسط آمریکا، لوید آستین گفت: حرکت ۲ ناو ایرانی از اقیانوس اطلس به سمت آمریکای لاتین، یک نگرانی بزرگ است.
وزیر دفاع آمریکا در جلسه استماع کمیته خدمات مسلح سنا در پاسخ به سوالات سناتورها درباره ۲ ناو ایرانی که مقامات آمریکایی ادعا کرده‌اند برای انتقال و فروش سلاح به سمت ونزوئلا عازم شده‌اند، به نمایندگان گفت او نگرانی‌های آنها را مشترک می‌داند، به این دلیل که اقدام ایران تهدید به گسترش سلاح‌های هسته‌ای در نیمکره غربی است.
آستین در پاسخ به سوال سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال که آیا دولت آمریکا «دقیقا می‌داند کشتی‌های ایرانی حامل چه نوع باری هستند»، فقط گفت حاضر است در نشستی دیگر به این سوال پاسخ دهد. گفتنی است پولیتیکو روز چهارشنبه در گزارشی مدعی شد: یکی از ناوهای ایرانی به احتمال زیاد حامل قایق‌های تندرو به مقصد ونزوئلا است، همچنین مقامات ناشناس اطلاعاتی در گفت‌وگو با پولیتیکو گفته‌اند آنها می‌توانند موشک‌های دوربرد را بر اساس ادعاهای قبلی دولت دونالد ترامپ درباره فروش برنامه‌ریزی شده سلاح در تابستان گذشته حمل کنند.
همچنین در میان نگرانی‌های شدید رئیس پنتاگون درباره ناوهای ایرانی در اقیانوس اطلس، یک مقام دفاعی دیگر که نامش فاش نشده است با انتقاد از نیروهای مسلح آمریکا به پولیتیکو گفت در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای «انجام رهگیری در آب‌های بین‌المللی» و حتی «نظارت بر کشتی‌ها» وجود ندارد.
با این وجود، چهره‌های ارشد پنتاگون مدعی شدند تحویل اسلحه به ونزوئلا «اقدامی تحریک‌آمیز» و «تهدیدی برای شرکای ما در نیمکره غربی» خواهد بود و ادعا می‌کنند «واشنگتن» حق «اقدامات مناسب» را برای خود محفوظ می‌دارد.
امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: هم‌اکنون هفتادو‌هفتمین ناوگروه نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن تمام ایرانی سهند و ناوبندر مکران برای نخستین‌بار به منظور نشان دادن توانمندی‌های نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریانوردی در اقیانوس اطلس حضور دارد.
وی افزود: این ناوگروه در تاریخ 20 اردیبهشت امسال از بندرعباس حرکت کرده و بعد از طی مسیر طولانی و عبور از دماغه امیدنیک و دور زدن آفریقا و با طی 6 هزار مایل دریایی یعنی نزدیک به 12 هزار کیلومتر پس از 30 روز دریانوردی هم‌اکنون در اقیانوس اطلس حضور دارد و مسیر خود را برای اجرای طولانی‌ترین ماموریت دریایی به سمت اقیانوس اطلس شمالی ادامه می‌دهد.
دریادار سیاری با تاکید بر اینکه حضور ناوگروه‌های نیروی دریایی ارتش در آب‌های آزاد مطابق قوانین بین‌المللی دریایی انجام می‌شود، افزود: ناوبندر مکران که به عنوان یک پایگاه دریایی متحرک در نیروی دریایی ارتش محسوب می‌شود، توانسته است به همراه ناوشکن بومی سهند برای نخستین بار بدون پهلوگیری در بنادر دیگر کشورها وارد اقیانوس اطلس شود و این حضور مقتدرانه حاکی از توانمندی دریایی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
معاون هماهنگ‌کننده ارتش افزود:‌ علت اینکه این دریانوردی طولانی‌‌مدت در این مقطع زمانی که شرایط جوی اقیانوس اطلس شمالی و جنوبی نامساعد است صورت می‌گیرد، ارتقای توان دریانوردی و اثبات قدرت ماندگاری طولانی‌مدت در دریاهای نامساعد است. معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت:‌ زمانی که اعلام کردیم قصد داریم به اقیانوس اطلس برویم، برخی کشورها از جمله استکبار جهانی اعلام کردند نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توان انجام چنین کاری را ندارد‌ اما در عمل دیدند این کار را با اقتدار انجام دادیم. دریادار سیاری اضافه کرد: نیروی دریایی راهبردی ارتش در همین راستا تاکنون با اعزام 76 ناوگروه به آب‌های آزاد و بین‌المللی حدود 4 هزار و 700 کشتی تجاری و نفتکش را به سلامت از مناطق خطر عبور داده و اسکورت کرده که این همراهی در امنیت اقتصاد دریایی بسیار موثر بوده است.
وی گفت: در بحث حضور در آب‌های آزاد و دریاهای دیگر و نیز توسعه دیپلماسی دریایی هم نیروی دریایی ارتش با عبور از جنوب هند،‌ سریلانکا و اقیانوس آرام در آب‌های شرق جهان حضور یافته است.
معاون هماهنگ‌کننده ارتش در پایان بیان کرد:‌ پیش از این در سال‌های گذشته، حرکت به سمت غرب جهان نیز با عبور از خلیج عدن،‌ باب‌المندب، دریای سرخ، دریای مدیترانه و تنگه جبل‌الطارق صورت گرفته است.