شناسهٔ خبر: 47716747 - سرویس اقتصادی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

آغاز برداشت خوشه‌های طلایی گندم در سیدان / تولید بَر انجیر در استهبان

مسئول تولیدات گیاهی مرکز جهاد کشاورزی سیدان گفت: ۱۲۰ کمباین در مزارع گندم بخش سیدان مرودشت به حرکت درآمدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد رضا امیری مسئول تولیدات گیاهی مرکز جهاد کشاورزی سیدان با بیان اینکه برداشت گندم از ۹ هزار هکتار از مزارع گندم حوزه تحت پوشش این مرکز به صورت مکانیزه آغاز شده است، گفت: عملیات برداشت توسط بیش از ۱۲۰ دستگاه کمباین معمولی، نیمه سنگین و سنگین در حال انجام است.

او با بیان اینکه پیش بینی می‌شود بیش از ۵۸ هزار تن محصول با کیفیت در بخش سیدان برداشت شود، افزود: خرید محصول گندم به صورت تضمینی توسط کارخانه‌های آرد، سیلو ها، تعاونی‌ها روستایی و مراکز خرید شهرستان مرودشت با حداقل زمان پرداخت وجه انجام می‌شود.

مسئول تولیدات گیاهی مرکز جهاد کشاورزی سیدان گفت: استفاده از تناوب زراعی اصولی، بکارگیری روش‌های کم خاکورزی و حفظ بقایا در کنار بکارگیری بذور مادری و گواهی شده جدید و کود‌های میکرو و ماکرو از دلایل افزایش کمیت و کیفیت گندم تولیدی در این بخش است.

تولید بیش از ۶ هزار تن گوجه فرنگی در رستم

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رستم گفت: پیش بینی می‌شود بیش از ۶ هزار و ۱۵۰ تن گوجه فرنگی از مزارع این شهرستان برداشت شود.

علی گودرزی تصریح کرد: در شهرستان رستم برداشت گوجه فرنگی از سطح ۱۲۳ هکتار از خردادماه آغاز شده است و تا شهریور ماه ادامه دارد.

او ابراز کرد: کشت این محصول بیش از ۶۰۰ فرصت شغلی فصلی ایجاد و در صورت بازاریابی به موقع و قیمت مناسب به معیشت مردم و بهره برداران کمک شایانی می‌کند.

تولید بَر انجیر در استهبان

مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: بیش از هزار تن بَر انجیر مرغوب در قطب تولید انجیر کشور برداشت شد که عمده آن‌ها از باغات ایج و حومه استهبان بوده است.

مهدی اعیان منش افزود: تولید برانجیر مرغوب بسته به شرایط آب و هوایی متفاوت است به دلیل اینکه زنبور گرده افشان بلاستوفاگا باید بتواند در طول سال به حفظ و بقای خود ادامه دهد.

او اضافه کرد: عمده بَر انجیر‌های تولید شده در استهبان از نوع دانه سفید، پوز دنبالی، کوهکی و سیبی است که رقم پوز دنبالی بدلیل تعداد زنبور گرده افشان در کیفیت میوه تولیدی تاثیر بسزایی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی استهبان گفت: برداشت بَر انجیر از نیمه اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد.

بَر انجیر درختی است که در میوه آن زنبور مخصوص گرده افشان درختان انجیر زندگی می‌کند و باغداران با تهیه محصول درخت بر انجیر که محل زندگی زنبور بلاستوفاگا است اقدام به گرده افشانی می‌کنند این زنبور با بیرون آمدن از میوه بر انجیر و وارد شدن به میوه انجیرستان‌ها باعث گرده افشانی می‌شود که در نوع خود در دنیا بی نظیر است.

تولید محصول شیرین و آبدار در رستم

علی گودرزی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رستم گفت: برداشت هندوانه از ۳۷۲ هکتار از مزارع این شهرستان آغاز شده است و تا اوایل مردادماه ادامه دارد.

او افزود: پیش بینی می‌شود بیش از ۱۸ هزار تن محصول از این مزارع برداشت شود.

گودرزی با بیان اینکه هندوانه محصولی بازارپسند در فصل گرما است گفت: کشت این محصول موجب اشتغال زایی ۱۶۰۰ نفر کارگر فصلی در شهرستان می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رستم افزود: تولید به موقع این محصول، باعث درآمدزایی و کمک به معیشت بهره برداران خواهد شد.

آغاز برداشت انگور ازجنوبی‌ترین باغ‌های فارس در مهر

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: برداشت انگور یاقوتی در این شهرستان از سطح ۳۱ هکتار باغ از اواسط اردیبهشت ماه شروع شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

غلامحسین مظاهری تصریح کرد: پیش بینی می‌شود قریب به ۸۰ تن محصول انگور نوبرانه از این باغ‌ها برداشت و به برخی از میادین کشور از جمله شیراز، تهران و اصفهان ارسال شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه انگور یاقوتی از ارقام زودرس و تا حدودی مقاوم به شوری خاک و آب است، افزود: این محاسن باعث رغبت و توجه بهره برداران شهرستان مهر به این محصول و احداث تاکستان شده است.

به گفته او؛ حمایت از توسعه کاشت محصولات کم آب بر و تشویق کشاورزان به این نوع از کشت‌ها مانند انگور و گیاهان دارویی از جمله برنامه‌های اولویت دار جهاد کشاورزی است.

برداشت بیش از ۱۳ هزار هکتار گندم از اراضی ممسنی 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ممسنی گفت: برداشت گندم از ۱۳ هزار و ۹۸۰ هکتار از اراضی قابل برداشت این شهرستان در حال انجام است و پیش بینی می‌شود این عملیات تا اواسط تیر ماه ادامه داشته باشد.

محمد علی امیری با بیان اینکه ۱۱۸ دستگاه کمباین در این شهرستان فعال و مشغول به کار برداشت گندم هستند، تصریح کرد: ده مرکز خرید تضمینی گندم توسط اداره تعاونی روستایی این شهرستان دائر و تا کنون بیش از ۲۶ هزار تن گندم خریداری شده است.

این مقام مسئول ضمن اشاره به اینکه در سال زراعی جاری ۶۳۷۰ هکتار از اراضی آبی و ۱۳ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان ممسنی به کشت گندم اختصاص داشته است، افزود: قریب به ۵۷۹۰ هکتار از مزارع گندم این شهرستان به دلیل مخاطرات اقلیمی غیر قابل برداشت شده اند.

به گفته او؛ متوسط عملکرد مزارع گندم آبی شهرستان ممسنی ۴۲۰۰ کیلوگرم در هکتار و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار نیز برای مزارع دیم برآورد شده است.

انتهای پیام/