شناسهٔ خبر: 44188285 - سرویس استانی
منبع: فارس | لینک خبر

برخورد با ساخت‌وساز غیرمجاز؛ مرهمی بر طبیعت زخمی مازندران

معاون امور اراضی جهاد کشاورزی مازندران گفت: اقدامات موثری طی یک سال اخیر ازسوی جهاد کشاورزی و با حمایت شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان و استانداری مازندران انجام شده که منجر به کنترل روند بحرانی تغییر کاربری در طول یک‌سال اخیر شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، طی سال‌های اخیر شاهد رشد قابل توجه خوش‌نشینی و پدیده دوم و سوم در طبیعت مازندران هستیم  که در این میان زمین‌های مناطق روستایی بالادست و ییلاقی به لحاظ چشم‌اندازها و جاذبه‌های طبیعی و اقلیمی و بکر بودن بیشتر در معرض تخریب قرار گرفتند.

نکته جالب اینجاست درست در بکرترین و زیباترین نقاط طبیعت استان مازندران و حتی در بین درختان جنگلی برخی اقدام به خاک‌برداری و خاکریزی و احداث ویلاهایی کرده که نتیجه این اقدامات قلع و قمع تعداد زیادی از درختان و بستر جنگل شده، منظره‌هایی که واقعاً دیدن آن  باعث آزار روح آدمی و عدم درک شقاوت انسان‌هایی که این عمل را انجام می‌دهند، می‌شود.

 زمین‌های کشاورزی فراوان بسیار حاصلخیز در این میان بیشتر قربانی افراد شدند به‌طوری‌ از سرسبزی گذشته کمتر خبری بوده و جای آن شهرک‌های لوکس و ویلاهای گران‌قیمت سبز شده که درواقع می‌توان گفت پشت پا زدن به تولید ملی است .

در این راستا و باتوجه به شرایط مازندران اقدامات مختلفی با همکاری دستگاه‌های ذیربط ازجمله جهاد کشاورزی، دستگاه‌های قضایی و منابع طبیعی و سایر در دستور کار قرار گرفته که نتیجه این اقدامات بازگشت عرصه‌ها و اراضی به طبیعت بوده است.

حجت‌الله هادیان معاون امور اراضی جهاد کشاورزی استان مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در طول دو سال گذشته به دلایل مختلف ازجمله هجوم افراد مهاجر به استان‌های شمالی به‌دلیل گرانی زمین، مساله ریزگرد و همچنین هدایت پول و سرمایه به سمت خرید و فروش اراضی کشاورزی توسط افراد غیربومی و بعضا افراد خارجی تفکیک و تغییر کاربری اراضی کشاورزی شدت گرفته است.

وی افزود: در این راستا جهاد کشاورزی استان مازندران به‌عنوان متولی جلوگیری از تغییر کاربری اراضی همه توان و امکانات خود را بکار گرفت تا با شناسایی پیشگیری و برخورد با ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تفکیک اراضی آسیب‌های وارد شده به زیرساخت‌های کشاورزی را به حداقل ممکن کاهش دهد.

معاون امور اراضی جهاد کشاورزی استان مازندران تصریح کرد: در این زمینه مراکز جهاد کشاورزی، دهستان‌ها، ماموران گشت حفاظت از اراضی کشاورزی زیرنظر یگان حفاظت امور استان نسبت به تشدید پایش اراضی و معرفی متخلفان به مراجع قضایی و اخذ دستورات قضایی در راستای اجرای حکم قلع و قمع مستحدثات غیرمجاز اقدام کرده و اقدامات موثری را با حمایت شورای حفظ حقوق بیت‌المال استان و استانداری مازندران به عمل آوردند که خوشبختانه منجر به کنترل روند بحرانی تغییر کاربری در طول یک سال اخیر شده است.

هادیان با تاکید بر اینکه البته نباید به اقدامات انجام شده در زمینه تغییر کاربری بسنده کرد، خاطرنشان کرد: ضروری است با حمایت  و پشتیبانی نهادهای ملی و استانی و تقویت منابع و اعتباری و تامین ماشین‌آلات سنگین برای اجرای احکام قضایی صادره اهتمام و توجه بیشتری به عمل آید.

وی با اعلام اینکه حفظ اراضی کشاورزی و باغی متضمن تداوم تولید و امنیت غذایی کشور است، تصریح کرد: آنچه مسلم بوده باتوجه به گستره وسیع اراضی استان و اهداف سوداگران جهت تبدیل زمین به ارزش‌افزوده در سایر مصارف غیرکشاورزی به‌ویژه ویلاسازی و توسعه خوش‌نشینی و مسکن دوم و سوم اقشار فرادست بدون شک جهاد کشاورزی به حمایت همه دستگاه‌های مسوول که به نحوی در حکمرانی و تولیت زمین نقش ایفا می‌کند نیازمند است؛ چراکه هجمه وارده به این بخش تناسبی با ساختار فعلی امور اراضی استان نداشته است و درصورت عدم حمایت‌های لازم و قانونی پیامدهای مخاطره‌ آمیزی را شاهد خواهیم بود و حفظ این میراث الهی را برای نسل‌های آینده با خطر جدی مواجه ساخته است.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج