شناسهٔ خبر: 32345840 - سرویس سیاسی
منبع: الف | لینک خبر

سعید قاسمی و دوستی خاله‌خرسه/ رئیسی به فساد خصوصی‌سازی رسیدگی کند/ رئیس‌جمهور بعدی یک نظامی است؟

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

صاحب‌خبر -

سعید قاسمی و دوستی خاله‌خرسه

سعید قاسمی که از رزمندگان دفاع مقدس و از بازنشستگان سپاه است. او در سال‌های اخیر بیشتر در لباس یک فعال سیاسی و فرهنگی ظاهر شده و در جلسات مختلف سخنرانی می‌کند و معمولا با هر سخنرانی حاشیه و جنجالی به پا می‌کند. قاسمی چند روز پیش گفت‌وگویی با یک برنامه اینترنتی داشته که باز هم طبق معمول حاشیه‌ساز شده است.

قاسمی در بخشی از مصاحبه در پاسخ به این سؤال مجری برنامه که از او پرسید: «شما با چه عنوانی در بوسنی فعالیت می‌کردید؟» گفت: «حالا دیگر همه می‌دانند، ما هلال احمری‌هایی بودیم که برای آموزش نظامی نیرو‌های مجاهدین (به بوسنی) رفته بودیم.»

سپس مجری پرسید: «یعنی هلال احمر پوشش بود و شما در این پوشش به عنوان نیروی مستشاری و نظامی به این کشور رفتید؟» که سعید قاسمی پاسخ داد: «این را، چون آمریکایی‌ها در کتاب‌هایشان نوشته‌اند و مدارکی در این زمینه دارند (می‌گویم)، خود این خانم کریستین (امانپور) که در فتنه ۸۸ هم فعال بود همه دولتمرد‌های ما از جمله آقای احمدی‌نژاد و روحانی دوست دارند با ایشان صحبت کنند و احتمالا یک خواهرخواندگی با دولتمردان ما دارد. یکی از مسئولینی که در آنجا موظف بود اطلاعات را لو دهد این بی‌شرف (امانپور) جاسوس سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی بود که اطلاعات را لو داد.»

همچنین او در ادامه افزود: «ولی واقعیت این است که در بوسنی در قلب اروپا اتفاقاتی افتاد، ما حضور پیدا کردیم، به تبع ما القاعده آمد. القاعده‌ای‌ها (بعد از حضور) استیل ما را گرفته بودند از سربند و پرچم گرفته تا شکل گردان‌ها و... همان استیل ما را آن‌ها در آنجا به اجرا درآوردند. مجاهدین از سرتاسر دنیا به آنجا آمدند و یک اتفاق جدید رقم خورد. یگان‌های جهادی مسلمان در آنجا تشکیل شد. این چیزی که در سوریه اتفاق افتاد قبل از آن در بوسنی اتفاق افتاده بود.»

هلال احمر نخستین واکنش را به این ادعاها نشان داد. اسماعیل رمضانی مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر گفت: این اتفاق و ادعا مربوط به ۲۰ سال پیش است و در حال حاضر چنین اتفاقی نیفتاده که از طرف ایشان مطرح شده است.

وی ادامه داد: این سخنان ادعایی است که از نظر ما قابل پذیرش نیست؛ چراکه ما چنین اجازه‌ای به ایشان نداده‌ایم و به هیچ‌فرد دیگری هم این اجازه را نخواهیم داد و اگر ایشان سوءاستفاده‌ای کرده‌اند، خودشان هم باید پاسخگو باشند.

واکنش هلال احمر به ادعاهای سعید قاسمی

سپاه پاسداران هم واکنش تندی به این سخنان نشان داد. سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه اظهار داشت: اظهارات آقای سعید قاسمی که مدتی داوطلبانه در بوسنی حضور داشته اند و سال‌های زیادی هم از بازنشستگی ایشان می‌گذرد، دیدگاهی شخصی و فاقد اعتبار بوده و مورد تایید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم نیست.

وی در پایان با یادآوری اینکه این گونه اظهارات از آقای سعید قاسمی مسبوق به سابقه بوده و مسئولیت اظهارات اخیر بر عهده وی است، گفت: در عین حال تاکید می کنیم ایشان و برخی افراد که از سازمان سپاه بازنشسته و یا به گونه ای جدا شده‌اند، از اظهارنظرهای غیرمسئولانه و خلاف واقع پرهیز نموده و برای دشمنان انقلاب و ملت ایران تولید بهانه و دستاویز نکنند.

سردار شریف: اظهارات سعید قاسمی مورد تایید سپاه نیست/ برای دشمنان انقلاب و ملت ایران تولید بهانه و دستاویز نکنند

بی‌شک بیان چنین اظهاراتی در شرایط کنونی به ضرر کشور و انقلاب است. با وقوع سیل در کشور بحث تحریم حساب‌های خارجی هلال احمر بیش از گذشته به افکار عمومی منتقل شد. هلال احمر در چند نوبت اعلام کرد به دلیل تحریم کشورهای غربی امکان دسترسی به کمک‌های بین‌المللی برایش مقدور نیست.

در چنین شرایطی حاج سعید قاسمی با بیان این مسئله که ما در پوشش هلال احمر فعالیت نظامی می‌کردیم عملا بهترین پاس گل را به کشورهای غربی داده است؛ هرچند مدعی باشد این مسئله قبلا توسط کریستین امانپور افشا شده بوده و همگان از آن اطلاع دارند. او اکنون و در این شرایط، این مسئله را در رسانه‌ها مطرح کرده و یک ماجرای فراموش‌شده را دوباره زنده کرده است.

البته این نخستین بار نیست که سعید قاسمی با اظهاراتش آب به آسیاب جریان‌های مخالف نظام می‌ریزد. قاسمی احتمالا خودش متوجه نیست که این گفته‌ها و گفته‌های مشابه، اول از همه به انقلاب و نظام اسلامی ضربه می‌زند.

***

اگر نتردام در ایران سوخته بود چه می‌شد؟

صادق فرامرزی در وطن امروز نوشت: «ریزش یکباره کلیسای نتردام، بنایی که فراتر از وسعت و موقعیت خود واجد ارزشی از سرمایه فرهنگی و تاریخی یک ملت محسوب می‌شود در حالی رخ داد که حتی این تاثر جمعی نیز موجب یکدلی و همدلی اجتماعی و نه تعمیق شکاف‌های اجتماعی و سیاسی شد.

مقایسه واکنش‌ها مقابل این حادثه تلخ با مورد مشابه آن در آتش‌سوزی یکی از قدیمی‌ترین ساختمان‌های تجاری تهران که یادگاری از میراث گذشته بود، ما را با یکی از الگوهای قابل تامل در بررسی نسبت میان ارزش‌های حاکم میان یک کشور با شیفتگان آن مواجه می‌کند.

تجربه تلخ واکنش‌های سوءاستفاده‌گرانه از آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو که در نهایت فراتر از یک تسویه‌حساب سیاسی، به سرمایه اجتماعی دولت- ملت ایران ضربه وارد کرد و بعد از آن بارها در دیگر حوادث تلخ تکرار شد، نمونه‌ای گویا و زنده از این پیش‌فرض است که میان استاندارد رفتاری موجود در یک گروه سیاسی با استانداردهای گفتاری آن که عمدتا با مصداق ملل توسعه‌یافته طرح می‌شود شکافی عمیق وجود دارد.

مبتلا شدن به خودانتقادی کاذب (سرزنش ملی) و قیاس وقایع به گونه‌ای که رخداد هر حادثه‌ای را نتیجه‌ یک سرنوشت جمعی شکست‌خورده می‌پندارد را تقریبا می‌توان به اندازه‌ای مشابه خودشیفتگی ملی، سبب خسران دانست، که اگر در این خودشیفتگی نقایص به چشم نمی‌آید، در حالت سرزنش ملی مسیر هرگونه اصلاح مدیریتی و ساختاری بسته می‌شود.»

***

داماد استاندار، متهم پرونده فساد یک موسسه اعتباری

چهارمین جلسه دادگاه چند موسسه مالی امروز برگزارشد. در ابتدای دادگاه قاضی از نماینده دادستان خواست تا در جایگاه قرار بگیرد و در مورد دفاعیات جلسه قبل امیر حسین آزاد (متهم ردیف اول) توضیح دهد.

محمد آقامیری راد نماینده دادستان اظهار کرد: آقای آزاد در جلسه گذشته دفاعیات خود را بر اساس توهین به بازپرس و بانک مرکزی برنامه ریزی کرده بود که این هم نوعی دفاع است اما برای این افراد جای دفاع وجود دارد.

نماینده دادستان، گفت: شما در دفاعیات خود گفتید از سپرده‌های مردم صیانت کرده‌اید در صورتی که شما از بدو تاسیس موسسه البرز ایرانیان طی این سال ها 800 میلیارد تومان سپرده جذب کردید و بعد اسم آن را به آرمان و فردوسی تغییر دادید. از این مقدار 150 میلیارد تومان در حساب‌های مختلف بلوکه شده و 150 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و 200 میلیارد تومان اموال از شما شناسایی شده و 300 میلیارد هم کسری وجود دارد که حیف و میل شده است.

وی، گفت: ایشان عنوان می کند بازپرس کیفرخواست را از ظن خودش نوشته است در صورتی که شما 152 صفحه در بازپرسی نوشته اید و زیر آنها را امضا کرده اید و گفته اید تمام این اظهارات را قبول دارید. شما دارای نفوذ بودید. در 24 سالگی چه توانایی داشتید که آقای قریانی با سابقه بانکی به شما مراجعه کرد تا شریک او شوید جز اینکه پدر و پدر همسرتان دارای نفوذ بودند. پدرتان از استانداران سابق و پدر زن شما استاندار فعلی هرمزگان است.

نماینده دادستان بیان کرد: شما می گویید با همتی پدر خانمتان به دفتر پورمحمدی رفتید و در رابطه با آب و هوا صحبت کردید در صورتی که در همان روز تمام نامه‌ها امضا شد.

مشروح چهارمین جلسه دادگاه موسسات مالی؛ قاضی: متهم ردیف اول دادگاه فرزند استاندار سابق و داماد استاندار فعلی است

در این زمینه باید گفت انتظار افکار عمومی این است که همتی استاندار هرمزگان و پورمحمدی هم به دادگاه احضار شوند و به اتهام سوءاستفاده از موقعیت شغلی محاکمه شوند.

***

رئیسی به فساد خصوصی‌سازی‌ها رسیدگی کند

جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه در خصوص سازمان خصوصی سازی نوشت: انتظار می‌رود با ورود قضایی به جزئیات و رسیدگی در اسرع وقت به پرونده‌های فساد گذشته خصوصی سازی‌ها، اجازه ندهید تبعات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی ناشی از چنین سیاست‌هایی دامن جمهوری اسلامی ایران را بگیرید.

آقای رئیسی، به پرونده‌های سازمان خصوصی‌سازی‌ رسیدگی کنید/ اجازه ندهید تبعات منفی سیاست‌های این سازمان، دامن کشور را بگیرد

پیش از بارها گفته شده در روند خصوصی‌سازی‌ها در گذشته مفاسد زیادی رخ داده و اموال عمومی حیف و میل شده است. انتظار طبیعی از ریاست جدید قوه قضاییه این است که اولا روند خصوصی‌سازی‌ها را تا بررسی همه‌جانبه خصوصی‌سازی‌های گذشته متوقف کند و ثانیا خصوصی‌سازی‌های گذشته را با دقت مورد بررسی قرار دهد و اموال عمومی را به بیت‌المال بازگرداند و با متخلفین برخورد جدی انجام دهد.

بییشتر بخوانید:

سازمان خصوصی سازی، حراج اموال مردم و سکوت دولت/ قوه قضائیه به تخلفات رسیدگی کند

***

واعظی: افزایش قیمت سوخت نهایی نشده است

 واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیأت دولت اظهار کرد: پس از مصوبه امروز هیأت دولت همه حقوق ها افزایش خواهد یافت.

وی افزود:‌ سوخت قاچاق می شود و چهار سال است قیمت سوخت افزایش نیافته و استفاده از آن افزایش یافته لذا باید طی چارچوبی مصرف سوخت مدیریت شود.

واعظی تصریح کرد: هنوز بحث افزایش سوخت نهایی نشده است. در شورای عالی هماهنگی اقتصادی این موضوع بحث شد اما نهایی نشد.

توضیحات واعظی درباره قیمت بنزین، لغو جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی و اظهارات اخیر سعید قاسمی

***

رئیس‌جمهور بعدی یک نظامی است؟

تابناک نوشت: «اقدامات آمریکایی ها علیه سپاه پاسداران بنا به اذعان بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی، فعلا حاصلی جز افزایش محبوبیت سپاه و سپاهیان نداشته است و احتمالا جدای از برخی محدودیت های خارجی حاصل دیگری هم نخواهد داشت، اما اگر از حیث سیاسی بخواهیم این موضوع را تحلیل کنیم، باید اشاره کرد که چنین اقدامی، مستقیم می تواند در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 تأثیرگذار باشد.

مدت هاست چهره هایی با سابقه نظامی در انتخابات مختلف ریاست جمهوری ایران کاندیدا شده اند، اما هر بار اقبال قاطعی به این افراد نشده و در نتیجه افراد دیگری توانسته اند کرسی ریاست جمهوری را به دست آورند، ولی شرایط کشور و تلاشی که آمریکا علیه نظامیان ایران انجام می دهد، علاوه بر افزایش محبوبیت این افراد در بین مردم می تواند در نهایت منجر به جهت دهی انتخابات آتی ریاست جمهوری ایران باشد.

چندی است، برخی تحلیلگران این گونه تحلیل می‌کنند که وضعیت کشور و منطقه ایجاب می‌کند تا این بار یک چهره نظامی در رأس امور اجرایی کشور قرار بگیرد. انگار تمام سناریو‌ها در حال کنار هم چیده شدن است تا چنین اتفاقی بیفتد؛ پس اگر در انتخابات آینده ریاست جمهوری، یک چهره نظامی به سمت رئیس جمهور بعدی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، نباید خیلی شگفت زده بشویم.»