شناسهٔ خبر: 23654804 - سرویس سیاسی
منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ایران با تحریم به عنوان ابزاری ناصحیح مخالف است

سفیران جدید کوبا، لهستان، غنا، شیلی و قبرس در تهران امروز به طور جداگانه با رئیس جمهور دیدار و استوارنامه‌های خود را تقدیم کردند.

صاحب‌خبر -

رئيس جمهور: اراده تهران گسترش روابط با هاواناست/ ايران با تحريم به عنوان ابراز ناصحيح و کهنه مخالف استبه گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني رياست جمهوري، آقای روحانی پس از دریافت استوارنامه «الکسیس باندریچ وگا» سفیر جدید کوبا با اشاره به اینکه روابط تهران با هاوانا پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سطح بسیار خوبی جریان دارد، گفت: ایران و کوبا پس از دوران انقلاب خود با توطئه های مشترکی مواجه بودندو بدون شک در میان تاریخ انقلاب‌های جهان نام امام خمینی(ره) به عنوان رهبر مسلمان انقلابی و فیدل کاسترو به عنوان یکی از رهبران انقلابی در تاریخ ثبت شده است.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران گسترش روابط همه جانبه بین دو کشور است، اظهار داشت: ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه روابط تهران- هاوانا در حوزه‌های مختلف اقتصادی، بویژه در بخش علمی و انرژی وجود دارد که باید این ظرفیت ها را به نفع دو ملت فعال کرد.
وی با تأکید بر اینکه تهران با تحریم به عنوان ابزاری ناصحیح و کهنه مخالف است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با اعمال تحریم های ظالمانه علیه ملت های مستقل و از جمله کوبا مخالف است.
«الکسیس باندریچ وگا» سفیر جدید کوبا نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهور، از نقش مؤثر تهران در برقراری ثبات و امنیت در منطقه و جهان تجلیل کرد و اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران جایگاه خاصی در روابط خارجی کوبا دارد و مصمم هستیم مناسبات و همکاری‌های خود را با ایران در همه زمینه‌های اقتصادی همپای روابط سیاسی خود توسعه داده و روابط خود را روز به روز ارتقاء دهیم.
وی تصریح کرد: کوبا معتقد است برقراری روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران بهترین ابزار برای مقابله با تحریم‌های غیرمنصفانه علیه دو کشور است و در این برهه که ایالات متحده با زورمداری قصد دارد نظرات خود را بر دنیا تحمیل کند، توسعه روزافزون کشورهای مستقل و آزادیخواهی مثل ایران و کوبا می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

اراده ایران توسعه روابط با غنا به عنوان کشوری دوست و برادر است
رئیس جمهور هنگام دریافت استوارنامه «الحاجی سایوتی یاهایا ایدی»، سفیر جدید غنا گفت: اراده جمهوری اسلامی ایران توسعه روابط و همکاری ها در زمینه های مختلف اقتصادی، علمی و فرهنگی با غنا به عنوان کشوری دوست و برادر است.
آقای روحانی روز شنبه در این دیدار اظهار داشت: کمیسیون مشترک همکاری های ایران و غنا باید با شناسایی ظرفیت ها و توانمندی‌های موجود برای گسترش همکاری و فعال کردن بخش های خصوصی دو کشور، فضای مناسبی را در راستای توسعه مناسبات تهران- آکرا ایجاد کند.
آقای روحانی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده توسعه همکاری‌های فرهنگی، بهداشتی و درمانی با غناست.
«الحاجی سایوتی یاهایا ایدی»، سفیر جدید غنا نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان، از کمک های جمهوری اسلامی ایران به غنا به ویژه در زمینه سلامت و بهداشت تقدیر کرد و گفت: ظرفیت های فراوانی برای توسعه روابط و همکاری های دو کشور وجود دارد و ما همواره خواهان گسترش مناسبات با ایران هستیم.
 
ایران خواهان توسعه همکاری با کشورهای آمریکای لاتین از جمله شیلی است
رئیس جمهور هنگام دریافت استوارنامه «ایگناسیو یانوس» سفیر جدید شیلی، گفت: توسعه روابط و همکاری ها با کشورهای منطقه آمریکای لاتین و از جمله شیلی برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است.
آقای روحانی روز شنبه در این دیدار، روابط ایران و شیلی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: تهران و سانتیاگو ظرفیت ها و توانمندی های بسیار خوبی در بخش های مختلف دارند که باید از آنها برای توسعه و تقویت روابط و همکاری های مشترک تجاری و اقتصادی استفاده کنیم.
وی تشویق بخش های خصوصی و فعالان اقتصادی برای توسعه همکاری و سرمایه گذاری‌های مشترک و تسهیل در روابط بانکی دو کشور را در توسعه مناسبات مهم دانست و افزود: امروز بواسطه برجام و رفع تحریم‌ها فضای مناسبی برای گسترش بیش از پیش روابط تهران – سانتیاگو فراهم شده که امیدوارم در آینده با بهره‌گیری از آن شاهد توسعه و تحول در مناسبات فی مابین باشیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: ما خواهان صلح و ثبات پایدار و مبارزه با تروریسم و خشونت در جهان هستیم و معتقدیم همه کشورها باید در این راستا با هم همکاری و مشارکت کنند.
آقای روحانی عدم اشاعه سلاح های کشتار جمعی در جهان را بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و افزود: امروز رقابت تسلیحاتی در جهان و تهدید کشورها نگرانی‌هایی را برای همه کشورها و ملت های جهان به دنبال دارد.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: ایران و شیلی می توانند همکاری ها و رایزنی های مثبتی در زمینه صلح و امنیت و توسعه جهانی داشته باشند.
«ایگناسیو یانوس» سفیر جدید شیلی نیز در این دیدار ضمن تقدیم استوارنامه خود به رییس جمهور کشورمان، با اشاره به روابط خوب ایران و شیلی و ظرفیت های فراوان موجود در دوکشور برای توسعه و تقویت مناسبات فی‌ما بین، بر ضرورت رفع موانع بانکی برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور تاکید کرد و خواستار حضور بخش خصوصی شیلی در بازار های سرمایه گذاری ایران شد.
سفیر جدید شیلی اظهار داشت: تقویت صلح و امنیت جهانی و گسترش همکاری های بین المللی با جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مهم و تاثیرگذار برای شیلی حائز اهمیت است.
 
ارتقای روابط بانکی زمینه‌ساز جهش در مناسبات اقتصادی تهران- نیکوزیا
رئیس‌ جمهور روابط جمهوری اسلامی ایران و قبرس را دوستانه و دیرینه دانست و سفیر جدید این کشور را به تلاش برای تقویت روابط بانکی و توسعه مناسبات اقتصادی میان دو کشور توصیه کرد.
آقای روحانی در دیدار «پتروس ت. ناکوزیس» سفیر جدید قبرس با بیان اینکه دو کشور از سابقه تمدنی بسیار دیرینه‌ای برخوردارند، اظهار داشت: ظرفیت‌های بسیار خوبی بین دو کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی وجود دارد که با ارتقاء سطح روابط بانکی می‌توان جهشی در مناسبات اقتصادی ایجاد کرد.
رئیس جمهور برجام را در زمینه صلح ثبات و توسعه منطقه بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: تا زمانی که طرف‌های مذاکرات ما در برجام به تعهدات خود پایبند باشند ما نیز پایبند خواهیم ماند.
وی با تأکید بر لزوم توسعه روابط بانکی تهران و نیکوزیا و نقش آن در ارتقاء سطح مناسبات اقتصادی دو کشور، تصریح کرد: برای توسعه همه جانبه روابط نیازمند وجود مناسبات بانکی مطلوب هستیم و همانطور که امروز با بسیاری از کشورهای اروپایی و منطقه‌ای همکاری‌های بانکی داریم، این نوع روابط می‌تواند بین تهران و نیکوزیا هم توسعه یابد.
رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران خواهان صلح و توسعه در منطقه و جهان است، گفت: معتقدیم مشکل قبرس از طریق گفتگو قابل حل و فصل است و ایران از استقلال و یکپارچگی قبرس حمایت می‌کند.
«پتروس ت. ناکوزیس» سفیر جدید قبرس نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود روابط تهران – نیکوزیا را تاریخی و مستحکم توصیف کرد و با تقدیر از مواضع اصولی ایران در خصوص قبرس، گفت: قبرس از نقش بسیار مهم جمهوری اسلامی ایران در خصوص ترویج صلح و امنیت در منطقه و جهان کاملاً آگاه است و آن را قابل تحسین می‌داند.
سفیر جدید قبرس افزود: تهران و نیکوزیا هدف مشترکی دارند و آن برقراری صلح، آرامش و ثبات در منطقه است و معتقدیم برجام باید پابرجا بماند و این قرارداد می‌تواند به گسترش صلح و ثبات در منطقه کمک کند.
وی با تأکید بر اهتمام کشورش به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: قبرس مصمم است در کلیه زمینه‌ها و از جمله مناسبات بانکی، روابط خود را با تهران گسترش دهد.
 
برجام پایه مستحکمی برای همکاری‌ گسترده‌تر ایران و اروپاست
رئیس‌ جمهور گفت : پایبندی به توافق برجام می‌تواند پایه بسیار مستحکمی برای برقراری همکاری‌های گسترده‌تر بین ایران و اتحادیه اروپا و تأمین صلح و امنیت در منطقه و جهان باشد.
آقای روحانی امروز هنگام دریافت استوارنامه «یاروسلاو مارچین دومانسکی» سفیر جدید لهستان در تهران، با اشاره به جایگاه این کشور در اتحادیه اروپا و نیز نقشی که طی ماه‌های پیش‌رو به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل برعهده خواهد گرفت، تصریح کرد: تا زمانی که طرفین مذاکرات بر تعهد خود در قرارداد برجام ایستادگی کنند، تهران نیز به تعهدات خود عمل خواهد کرد و معتقدیم استحکام برجام، امید دادن به جامعه جهانی برای حل و فصل مسایل از طریق دیپلماسی و هرگونه تضعیف آن به معنای ضربه زدن به اقدامات دیپلماتیک است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز به استثناء یکی دو کشور، جامعه جهانی پشتیبان توافق برجام است و بی‌تردید دولت آمریکا هم در این زمینه دچار خطای محاسباتی است و چنانچه از برجام خارج شود، متوجه خواهد شد که کار بسیار اشتباهی از لحاظ سیاسی مرتکب شده است.
وی در ادامه برقراری روابط دوستانه‌تر و توسعه‌یافته‌تر بین تهران – ورشو را مورد تأکید قرار داد و گفت: توسعه روابط دو جانبه ایران و لهستان بخاطر سوابق دیرینه و مثبت و نیز ظرفیت‌هایی که دو کشور در زمینه‌های علمی و اقتصادی دارند، بسیار حائز اهمیت است و با تسهیل روابط بانکی می‌توانیم ظرفیت‌های موجود را به نفع منافع دو ملت فعال کنیم.
«یاروسلاو مارچین دومانسکی» سفیر جدید لهستان نیز در این دیدار پس از تقدیم استوارنامه خود، با اشاره به روابط دیرینه تهران – ورشو، اظهار داشت: لهستان خواهان حفظ و تقویت روابط دو کشور براساس اعتماد و دوستی است.
وی با بیان اینکه لهستان همواره از برجام حمایت کرده و آن را در زمینه صلح و ثبات در منطقه با اهمیت می‌داند، ‌گفت: لهستان به عنوان عضو مهم اتحادیه اروپا و نیز عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل، طی ماه‌های پیش‌رو، برای پایداری توافق برجام تلاش خواهد کرد.
دومانسکی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دو کشور در زمینه‌های اقتصادی، گفت: سرمایه‌گذاران لهستانی تمایل دارند که در حوزه‌های مختلف اقتصادی در ایران همکاری و مشارکت داشته باشند.