شناسهٔ خبر: 22513293 - سرویس سیاسی
منبع: فارس | لینک خبر

فریبا شایگان

شاخص‌های اعتماد سیاسی از دیدگاه حضرت علی

مقاله حاضر با مرور شاخص‌های اعتماد سیاسی در ادبیات علمی، با هدف بومی‌سازی علوم انسانی به استخراج شاخص‌های اعتماد سیاسی از دیدگاه حضرت علی پرداخت.

صاحب‌خبر -

چکیده

اعتماد بین مردم و دولت از جمله عوامل ضروری برای اداره امور بهتر کشور، رشد و توسعه بیشتر و تأمین نیازهای مردم است. امروزه دولت‌ها به تنهایی نمی‌توانند بدون داشتن حمایت مردمی و پشتوانه اعتماد مردم کشور را اداره کنند. با توجه به اهمیت این موضوع، مقاله حاضر با مرور شاخص‌های اعتماد سیاسی در ادبیات علمی، با هدف بومی‌سازی علوم انسانی به استخراج شاخص‌های اعتماد سیاسی از دیدگاه حضرت علیg پرداخت. روش این تحقیق کیفی بود که با بهره‌گیری از تکنیک تحلیل محتوا به نهج‌البلاغه مراجعه و شاخص‌های مرتبط با وظیفه حاکمان در برابر مردم که نتیجه آن اعتماد سیاسی آنان می‌شود، استخراج گردید.
نتایج نشان داد که شاخص‌های اعتماد سیاسی شامل دو بخش ویژگی‌های فردی حاکمان از جمله داشتن تقوای الهی، توجه آنها به اخلاق و معنویت، صداقت، حسن تدبیر و حسن ظن نسبت به مردم بود و نیز رفتار حاکمان با مردم مانند خدمت به آنها، رعایت عدالت و انصاف، رفق و مدارا و عدم تبعیض و نیز توجه به عمران و آبادانی کشور بود.

کلیدواژه ها: امام علی؛ اعتماد سیاسی؛ نهج‌البلاغه؛ نهادهای‌سیاسی؛ کنشگران‌ سیاسی

نویسنده:

فریبا شایگان: دانشیار دانشگاه علوم‌ انتظامی امین

دو فصلنامه اسلام و علوم اجتماعی - دوره 7، شماره 14، زمستان 1394.

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.