همه‌ی خبرهای امروز
  • 70 کشته در سیل آفریقا ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    70 کشته در سیل آفریقا

  • اخبــــار ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    اخبــــار

  • تازه‌های نمایشگاه ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    تازه‌های نمایشگاه

  • آیینه‌ای از زمین و زمانه فرهنگی ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    آیینه‌ای از زمین و زمانه فرهنگی

  • 86 هزار زائر ایرانی امسال به حج می روند ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    86 هزار زائر ایرانی امسال به حج می روند

  • توصیه های پلیسی برای بازدید از نمایشگاه کتاب ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    توصیه های پلیسی برای بازدید از نمایشگاه کتاب

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [نما]

    خواننده مشهور و خانواده جدیدش برسرمزار همسر سابقش/ عكس

    تصویر منتشر شده از «بنیامین بهادری» با همسر و فرزندانش بر سر مزار همسر اولش را مشاهده می كنید.

  • ضرورت حکمرانی مطلوب ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    ضرورت حکمرانی مطلوب

  • مرگ 28 اسب آبی در پارک ملی اتیوپی ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    مرگ 28 اسب آبی در پارک ملی اتیوپی

  • معمای قتل وکیل پرونده‌های میلیاردی ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    معمای قتل وکیل پرونده‌های میلیاردی

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    حضور بیژن بیرنگ در برنامه «سلام صبح بخیر»

    برنامه صبحگاهی «سلام صبح بخیر» به تهیه کنندگی ابوالفضل صفری امروز یکشنبه میزبان بیژن بیرنگ، نویسنده و کارگردان ایرانی است.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بورس - آمار روزانه - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بورس- عرضه و تقاضا - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پیشگیری از بحران و امنیت آبی

    انوش نوری اسفندیاری/ عضو شوراي سیاستگذاری انديشكده تدبیر آب ایران مدیریت منابع آب در هر کشور وظایف گوناگون و متنوعی دارد که حتی قرار دادن اقدامات هر قلم از آنها در یک تشکیلات مقدور نیست. مهار و دفع آب مازاد از اقدامات بارزی است که در همه کشورها به سازمان و تشکیلات متعددی مربوط است. اساس فعالیت‌ها و مداخلات برای کاهش خطرات و آسیب‌های سیل، تقویم خسارت‌ها و صدمه‌ها و در حالت پیشگیرانه: بررسی احتمال وقوع آنها، قرار دارد. اگر اقدامات قبل از وقوع باشد، جنبه هشدار، برنامه‌ریزی و مدیریت ریسک دارد. اما اگر در حین وقوع و غافلگیرانه باشد، بیشتر جنبه مدیریت بحران پیدا می‌کند.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مقصر یا ناجی؟

    دکتر سروش کیانی قلعه سرد/ پژوهشگر اقتصاد منابع طبیعی و محیط‌زیست مدیران سازه محور و مدافعان پروژه‌های سدسازی طی دو دهه اخیر و با بالا گرفتن تنش‌های آبی در کشور مجال و فرصتی برای دفاع از این گونه پروژه‌ها نداشته و به ندرت در مقام مدافع این سازه‌ها قرار می‌گرفتند. در واقع طی دو دهه اخیر با خالی از آب ماندن ظرفیت عظیمی از سدهای کشور، اثرات سوء محیط‌زیستی و همچنین جانمایی‌های فاجعه‌باری مانند سد گتوند، از کمتر مدیر یا کارشناسی می‌توان نام برد که از سدسازی در کشور به‌عنوان یک اقدام مثبت و مفید دفاع کرده باشد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بحران مالی تمام عیار در حکومت صفوی

    بحران مالی در اواخر دولت صفویه صورتی آشکارتر به خود گرفته بود. تبدیل زمین‌های دولتی به املاک سلطنتی به آن منظور صورت گرفت که بر درآمد دولت صفویه افزوده شود. این کار که ابتدا در زمان شاه تهماسب در سده شانزدهم (۸۷۹ تا ۹۷۹ش) آغاز شد و در زمان شاه‌عباس شتاب گرفت، در سال‌های ۱۶۴۰م/ ۱۰۱۹ش تا ۱۶۶۶م/ ۱۰۴۵ش به اوج تازه‌ای رسید. آیا این واکنشی در برابر بحران مالی قریب‌الوقوع بود یا برنامه‌ای به منظور ازدیاد درآمد دولت مطلقه؟ شاردن که به قول خودش فقط از روی حدس و گمان سخن می‌گوید، معتقد است که در دهه ۱۶۷۰م/ ۱۰۵۰ش درآمدها ۷۰۰ هزار تومان (۳۲ میلیون لیور) و هزینه‌ها ۷۴۴ هزار تومان (۳۴ میلیون لیور) بوده است؛ او به‌طور مسلم می‌دانسته که یک کسری بودجه در کار است و باید به حساب آورده شود. آیا در این صورت امکان پیدایش یک بحران مالی در فاصله سال‌های ۱۶۳۰م/ ۱۰۰۹ش و در دهه ۱۶۷۰م/ ۱۰۵۰ش وجود داشته است؟

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نقاط تاریک در ارزیابی‌های اقتصادی

    محمد ابراهیم رئیسی /کارشناس و پژوهشگر اقتصاد آب امروزه مشاوران و کارشناسان اقتصادی در ارزیابی اقتصادی طرح‌های زیربنایی لازم است نسبت به گذشته طیف وسیع‌تری از مسائل را مدنظر قرار دهند. این مساله را می‌توان ذیل عنوان پایداری خلاصه کرد. به عبارتی توجه به این مهم که فایده اقتصادی پروژه‌ها به‌طور کامل محقق نخواهد شد، مگر آنکه به اثرات زیست محیطی و اثرات توزیعی و بازیابی هزینه و پایداری مالی پروژه‌ها نیز توجه شود.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پرسش امروز

    سیل و سد سازی

    تحلیلگران و کارشناسان سیل‌های ویرانگر اخیر در کشور را ناشی از دلایل گوناگونی مانند «مدیریت نامطلوب سدها»، «کمبود سدها»، «سوء مدیریت در طراحی و اجرای نادرست زیرساخت‌های شهری و روستایی»، «کاهش پوشش گیاهی و گسترش فرسایش وسیع آن در کشور» و «ضعف آبخیزداری» می‌دانند. اما به راستی ریشه اصلی وقوع سیلا‌ب‌های ویرانگر اخیر از کجاست؟ برخی ناظران نوک پیکان اتفاقات اخیر را به سمت سدسازی‌ها نشانه می‌گیرند.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اولین‌های بورس - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سلاح دلار علیه نوظهورها فعال می‌شود؟

    سنت‌شکنی در بازار طلا

    دنیای اقتصاد : بازار جهانی ارز در روزهای گذشته با غلبه دلار برابر سایر ارزهای مطرح سپری شد. همچنین شاخص دلار پس از نزدیک به دو سال با عبور از آستانه ۹۸ واحدی تبدیل به اهرم فشار بر ارزهای نوظهور شد. در همین حین، اونس طلا برخلاف جریان رودخانه بازارهای جهانی در آخرین روز هفته با رشد نزدیک به ۶/ ۰ درصدی در قیمت ۱۲۸۶ دلاری معامله شد. اونس پس از برخورد به سطح حمایتی میانگین متحرک ۲۰۰روزه با حرکت برخلاف جریان رودخانه ظرف این هفته حدود ۸/ ۰ درصد تقویت شد.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «بازی تاج و تخت» در راه شبکه خانگی

    برنا : مجموعه «بازی تاج و تخت» از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز نمایش دریافت کرد. بازی تاج‌وتخت یک مجموعه تلویزیونی آمریکایی به سبک خیال‌پردازی حماسی است که توسط دیوید بنیاف و دی.‌بی.‌وایس برای شبکه اچ‌بی‌او ساخته شده ‌است.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فاجعه چرنوبیل

    ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ یک حادثه اتمی فاجعه بار در نیروگاه چرنوبیل در اوکراین رخ داد. انفجار و آتش‌سوزی در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد. پس از انفجار ابتدا محیط اطراف تاسیسات به امواج رادیواکتیو آلوده شد و بعد به تدریج ابرهای آلوده به نواحی دورتر رسید و بارش باران سبب شد که بخش‌های وسیعی از اروپا به مواد رادیواکتیو آلوده شود. در اثر انفجار در رآکتور بلوک چهار تاسیسات اتمی چرنوبیل، مواد رادیواکتیو برای ساختن حدود صد بمب اتمی آزاد شد. اگرچه مقامات اتحاد شوروی در آن زمان، پخش هر گونه خبری را در مورد این فاجعه به شدت ممنوع کردند اما از نظر زیان‌های مالی و انسانی، چرنوبیل هولناک‌ترین حادثه نیروگاه‌های هسته‌ای در جهان به‌شمار می‌آید.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بورس - معرفی بنیادی سهام - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    زمین‌لرزه تبریز و حمله افغان‌ها

    اواخر فروردین سال ۱۱۰۰ ه. شهر تبریز در اثر زلزله‌ای به بزرگی ۷/ ۷ ریشتر به کلی نابود و ۸۰ هزار نفر کشته شدند. این زلزله که همزمان با هجوم لشکر محمود افغان به ایران رخ داد به مهاجمان امکان داد که به راحتی شمال غرب ایران را فتح کنند. در دفتری دست‌نویس که پیداست در سال‌های نزدیک به واقعه نوشته شده. در باره این زلزله آمده است:

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کمک شبکه های اجتماعی برای مقابله با بلایای طبیعی

    هوش مصنوعی سیل را تحلیل می‌کند

    ندا لهردی دنیای اقتصاد : با افزایش نفوذ و تاثیرگذاری شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر، فشارهای سیاسی و اجتماعی زیادی روی شیوه فعالیت آنها ایجاد شده است. در این مورد اما توییتر فشارهای بیشتری را نسبت به رقیب بزرگش یعنی فیس بوک تحمل کرده است. با این همه اما میزان محبوبیت این شبکه‌های اجتماعی و کارکرد آنها آنقدر زیاد است که هیچ کدام از این فشارها باعث نشده است تا تعداد کاربران‌شان ریزش پیدا کرده یا مقبولیت آنها کمتر شود. شبکه‌های اجتماعی حتی در سال‌های اخیر به روشی جذاب و همه گیر برای رویارویی با وقایع، اتفاقات سیاسی، اجتماعی و حتی بلایای طبیعی تبدیل شده‌اند. با این اوصاف است که حالا دانشمندان مرکز تحقیقات مشترک که بازوی خدمات علوم و دانش کمیسیون اروپا است، یک طرح اولیه امکان سنجی شبکه‌های اجتماعی را برای خطر سیل ارائه داده است که اطلاعات لازم را در اختیار سیستم اطلاع‌رسانی سیل در اروپا می‌گذارد. نکته جالب اما این است که این اطلاعات از طریق گزارش‌های لحظه به لحظه کاربران توییتر به‌دست می‌آید.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کارنامه سال ۹۷ شهرداری اصفهان

    دنیای‌اقتصاد – اصفهان : کلان‌شهر اصفهان پس از گذشت دو سال از فعالیت مدیریت شهری فعلی، با تحقق ۸۸ درصدی بودجه خود در سال ۹۷ و همچنین اقداماتی در راستای جهانی شدن این شهر، توانست در زمره موفق‌ترین کلان‌شهرهای ایران قرار بگیرد. قدرت‌الله نوروزی، شهردار اصفهان درباره توسعه متوازن در شهر گفت: در اصفهان در حالی که به عمران و آبادانی شهر توجه داریم، به مسائل نرم اجتماعی و فرهنگی نیز توجه داریم که اگر یکی از این بخش‌ها متوقف شود، توسعه متوازن نخواهد بود.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اعدام صحرایی موسولینی

    ۲۶ آوریل ۱۹۴۵ بنیتو موسولینی، دیکتاتور فاشیست ایتالیایی در حالی که قصد داشت در لباس سربازان آلمانی از ایتالیا بگریزد توسط پارتیزان‌های ایتالیایی در یک مزرعه دستگیر شد و همان جا به همراه سایر همراهانشان که از مقامات حکومت فاشیستی بودند، پس از محاکمه صحرایی به اعدام محکوم شد. روز بعد هنگام تیرباران شخصی با چاقو به او حمله کرد و موسولینی نیمه‌جان از شکنجه به زمین افتاد؛ و مردم به او حمله کردند و با لگد جمجمه‌اش را متلاشی کردند. جسد موسولینی و معشوقه‌اش در «پیازا لورتو» در میلان، برای نمایش عموم با قلاب‌های مخصوص آویزان کردن گوشت در قصابی‌ها از سقف یک ایستگاه پمپ‌بنزین آویخته شد تا آنکه با دستور پاپ جنازه را پایین آوردند جسد او را پس از آن به آتش کشیدند و خاکسترش را نیز به دریا ریختند.

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سردارآزمون هنوز هم مشکل دارد

    تسنیم : سرگئی سماک، سرمربی زنیت سن‌پترزبورگ از عدم رفع کامل مصدومیت سردار آزمون، مهاجم ایرانی خبر داد و اعلام کرد از این بازیکن انتظار بیشتری دارد: «ما هنوز مشکلاتی در تیم خودمان داریم که بیشتر مربوط به کناره‌ها است. آنها باید مهاجم‌های تیم از جمله سردار آزمون را بیشتر درگیرکنند و نیاز است که شرایط تیم را در این زمینه بهبود بخشیم تا مهاجمانی نظیر آزمون بتوانند شرایط بهتری در تیم پیدا کنند. سردار هنوز کمی مصدومیت دارد ولی در کل من از او راضی هستم اما انتظار بیشتری درآینده از او دارم.»

  • ۱۳۹۸-۰۲-۰۷ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نگاهی به تحولات شهر تهران در عهد ناصری

    تاثیرات مدنی دارالفنون

    پس از محمدشاه، دوران طولانی حکومت ناصرالدین شاه آغاز شد. در این دوره که حدود نیم قرن به طول انجامید با توجه به ارتباط بیشتر ایران با جهان اطراف، کشور دچار تحولات زیادی شد. ناصرالدین شاه از سال ۱۲۲۷ خورشیدی/ ۱۸۴۸م تا ۱۲۷۵ خورشیدی/ ۱۸۹۶م پادشاهی کرد. در این دوره تغییرات چشمگیری در پویش شهرنشینی و نظام شهرسازی، به‌ویژه در پایتخت کشور به وجود آمد. در این دوره سه عامل اصلی توسعه شهری یعنی تحرک اقتصادی، تمرکز اداری و سیاسی و موقعیت ارتباطی به نحو بی‌سابقه‌ای در تهران تقویت شد.