همه‌ی خبرهای امروز
  • آگاهسازی جامعه برای پیشگیری از اعتیاد نیازمند جریان رسانه ای مستمر است ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [وزارت کشور]

    استاندار مازندران:

    آگاهسازی جامعه برای پیشگیری از اعتیاد نیازمند جریان رسانه ای مستمر است

    احمد حسین زادگان گفت: رسانه های ما که آگاه به مسایل هستند باید در راستای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه از مضرات اعتیاد و اسیب های اجتماعی جریان و کارزارهای رسانه ای را تدارک ببیند و کار رسانه ای را محدود به مناسبت ها نکنند. ‎

  • باید ظرفیت ها و امكانات استفاده از تكنولوژی های جدید توسط بازیگران بزرگ عرصه كشاورزی وصنایع تبدیلی مربوط به آن در اردبیل، تقویت و فراگیر شود ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [شادا]

    وزیر اقتصاد

    باید ظرفیت ها و امكانات استفاده از تكنولوژی های جدید توسط بازیگران بزرگ عرصه كشاورزی وصنایع تبدیلی مربوط به آن در اردبیل، تقویت و فراگیر شود

  • تمركز زدایی از بودجه ۱۴۰۱ در دستور كار قرار دارد ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [شادا]

    وزیر اقتصاد:

    تمركز زدایی از بودجه ۱۴۰۱ در دستور كار قرار دارد

  • تمركز زدایی میتواند به اتمام پروژه های زخمی و نیمه كاره در كشور كمك كند ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [شادا]

    وزیر اقتصاد

    تمركز زدایی میتواند به اتمام پروژه های زخمی و نیمه كاره در كشور كمك كند

  • باید نوع نگاه ما به نظام مدیریتی از حالت متمركز به منطقه محور تغییر كند تا بتوانیم مشكلات موجود در شهرستان هارا حل كنیم ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [شادا]

    وزیر اقتصاد

    باید نوع نگاه ما به نظام مدیریتی از حالت متمركز به منطقه محور تغییر كند تا بتوانیم مشكلات موجود در شهرستان هارا حل كنیم

  • هم اكنون- حضور جناب آقای دكتر خاندوزی وزیر محترم اقتصاد در شورای اداری شهرستان بیله سوار ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [شادا]

    هم اكنون- حضور جناب آقای دكتر خاندوزی وزیر محترم اقتصاد در شورای اداری شهرستان بیله سوار

  • ادای احترام وزیر محترم اقتصاد به مقام شامخ شهدای بیله سوار ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [شادا]

    ادای احترام وزیر محترم اقتصاد به مقام شامخ شهدای بیله سوار

  • سازمان استاندارد بدنبال قانون مندی و قانون پذیری باشد ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [وزارت کشور]

    استاندار مازندران:

    سازمان استاندارد بدنبال قانون مندی و قانون پذیری باشد

    احمد حسین زادگان، گفت: سازمان استاندارد می بایست به دنبال قانون مندی و قانون پذیری باشد و به سمت نظارت و سیاست گذاری برود. ‎

  • جزئیات تماس تلفنی مکرون و بایدن ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    جزئیات تماس تلفنی مکرون و بایدن

    فارس : کاخ الیزه فرانسه شامگاه جمعه از تماس تلفنی رئیس جمهور این کشور با رئیس جمهور آمریکا خبر داد.

  • شکست در سیاست‌های حمایتی ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شکست در سیاست‌های حمایتی

    محمد آذرپناه مشاور معاونت توسعه کارآفرینی وزارت کار از آغاز همه‌گیری ویروس منحوس کرونا در جهان و الزام همگانی به رعایت پروتکل‌های مربوط به مبارزه با آن، در کنار دغدغه‌‌‌های مربوط به بهداشت و سلامت، معیشت و کار نیز به یکی از مهم‌ترین مشغله‌‌‌های روزمره ذهنی و عینی عمومی تبدیل شده است؛ چرا که با گسترش کووید-۱۹، دنیای کار با ویرانی گسترده‌تری مواجه شد و تعداد قربانیانی که کارشان آسیب دید، ده‌‌‌ها بار از قربانیانی که جانشان آسیب دید، بیشتر بود. بنابراین اکثر دولت‌ها برای محافظت از کار و معیشت مردم خود، بسته‌های مالی و پولی بی‌‌‌سابقه‌ای را در راستای مقابله با تاثیر اقتصادی و اجتماعی کرونا به کار بستند. دولت ایران نیز به‌منظور احیای مشاغل و کسب‌وکارهای به‌شدت آسیب‌دیده از کرونا و حمایت از کارگران بیکارشده، برنامه‌های مالی و حمایتی را پیش‌بینی کرد.

  • معضل بیکاری زنان ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    معضل بیکاری زنان

    سماء فرخنده‌نژاد مدرس حقوق شــیوع کرونــا، ویــروس منحوس ناشناخته، از دســامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهـان چیـن، در ابعـاد مختلـف بـرای کشـورهای سراسـر جهـان، چالـش‌های زیـادی بـه همـراه داشـته اسـت، به طوری کـه حتـی کشـورهای توسـعه‌یافتـه کـه مدعـی داشتن نظـام‌های سـلامت و مـددکاری اجتماعـی پیشـرفته بودنـد نیـز طـی مـدت اخیـر بـا مشـکل مواجـه شـده‌اند.

  • بی‌تفاوتی دولت‌ها به نوآوران ساختمان‌سازی ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    بی‌تفاوتی دولت‌ها به نوآوران ساختمان‌سازی

    دنیای ‌اقتصاد : ساختمان به عنوان یکی از مباحث داغ در تمام ادوار تاریخ معاصر ایران در کانون مباحث و حواشی متعدد دیگر نیز بوده است. یکی از شعارهای دولت جدید نیز در بدو انتخابات، ساخت ۴ میلیون واحد مسکن برای تامین نیاز کشور بوده که همین شعار نیز در کانون مباحث ضد و نقیض موافقان و مخالفان متعدد قرار گرفته است و با این حال طرح ثبت نام آن از هفته گذشته مطرح شد. اکنون چند پرسش مهم در حوزه درستی تصمیم، ظرفیت عملیاتی‌سازی تصمیم و روش‌های انجام تصمیم مطرح است.

  • نیمی از بازار ایران در تسخیرمحصولات دمنده ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مدیرعامل شرکت دمنده از دستاورد‌های شرکت متبوعش خبر داد

    نیمی از بازار ایران در تسخیرمحصولات دمنده

    سيد سجاد موسوي : پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشوری مرهون تولید داخلی است و در شرایط حاضر کسانی که در عرصه تولید فعالیت می‌کنند را باید ستایش کرد. این صنعتگران با وجود اینکه می‌توانستند از راه‌های مختلف مانند واسطه‌گری یا واردات چند برابر تولید درآمد کسب کنند اما ترجیح داده‌اند در شرایط سخت و نفس‌گیر کنونی با چنگ و دندان در مسیر ایجاد اشتغال و خودکفایی گام بردارند و حتی با صادرات تولید ایرانی، برای کشور ارزآوری کنند. شاید هیچ چیز به اندازه فرمایش مقام معظم رهبری گویای ضرورت حمایت از سرمایه و تولید داخلی نباشد.«ما تا به کار ایرانی و سرمایه‌ ایرانی احترام نگذاریم، تولید ملی شکل نمی‌گیرد؛ و اگر تولید ملی شکل نگرفت، استقلال اقتصادی این کشور تحقق پیدا نمی‌کند؛ و اگر استقلال اقتصادی یک جامعه‌ای تحقق پیدا نکرد یعنی در مساله‌ اقتصاد نمی‌تواند تصمیم بگیرد و روی پای خود بایستد، در این صورت استقلال سیاسی این کشور تحقق پیدا نمی‌کند؛ و اگر استقلال سیاسی جامعه‌ای تحقق پیدا نکرد، بقیه‌ حرف‌ها، جز حرف، چیز دیگری نیست.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    شفاف‌‌‌سازی ۶ ناشر بر کدال نشست

    دنیای‌اقتصاد: در روزهای گذشته شرکت‌های بورسی و فرابورسی به منظور رعایت اصل شفافیت اطلاعیه‌‌‌های متعددی تحت عنوان «افشای اطلاعات بااهمیت» در سامانه کدال منتشر کردند. این اطلاعیه‌‌‌ها که به دو گروه (الف و ب) از جهت میزان اهمیت دسته‌‌‌بندی می‌‌‌شوند، برای سهامداران بسیار حائزاهمیت‌اند چرا که به بهای سهام شرکت‌ها سمت و سو می‌دهند. در ادامه به تشریح چندی از این اطلاعیه‌‌‌ها پرداخته‌‌‌ایم.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ضرورت تولید شغل بر اساس نیاز بازار

    تحلیل بازار : حاتم‌زاده، معاون سازمان فنی و حرفه‌‌‌ای کشور می‌‌‌گوید: ۷۰درصد مشاغل هیچ تطابقی با رشته تحصیلی افراد ندارند و این عدم‌تطابق در مشاغلی همچون تاسیسات به ۹۰درصد هم می‌‌‌رسد. برخی از رشته‌‌‌های ما که در دانشگاه‌‌‌ها تدریس می‌شود، همان درسی است که سال ۱۳۴۰ بوده است. نرخ بیکاری در کشور به ۶/ ۹درصد رسیده است. البته مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس تصور نگران‌کننده‌تری از وضعیت اشتغال کشور دارد و مدعی است نرخ بیکاری واقعی ۵/ ۲برابر آمار رسمی است.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ادامه دورکاری مادران شاغل

    کرونومی : معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور و معاون سازمان اداری و استخدامی، از ادامه دورکاری مادران شاغل دارای فرزند کمتر از ۶سال خبر دادند.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تامین اعتبار برای تکمیل پروژه‌‌‌های نیمه‌‌‌تمام شهرستان انگوت

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی : وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به استان اردبیل به عنوان نماینده دولت، اختصاص اعتبار به پروژه‌‌‌های نیمه‌تمام را از برنامه‌‌‌های دولت در شهرستان انگوت عنوان کرد.

  • اقتصاد فوری ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «اکونومیست» به نقش همه‌گیری در دسترسی به داده‏‏‌ها پرداخت

    اقتصاد فوری

    دنیای‌اقتصاد - زهره اکرمی : آیا کسی واقعا درک می‌کند که در اقتصاد جهان چه می‌‌‌گذرد؟ همه‌گیری ناشی از شیوع کووید-۱۹ بسیاری از ناظران و صاحب‌نظران اقتصاد را تهی از ایده کرد. تعداد انگشت‌شماری، نفت ۸۰دلاری را پیش‌بینی می‌‌‌کردند و کمتر کسی می‌توانست آنچه را که برای ناوگان کشتی‌‌‌های حامل کانتینر در بنادر کالیفرنیا و چین رخ داد، تصور ‌‌‌کند.

  • جاده جدید امپراتور ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    جاده جدید امپراتور

    جاناتان ای. هیلمان محقق ارشد مرکز CSIS ترجمه: محمدحسین باقی مجلس سریلانکا توافق بازنگری‌شده بر سر بندر هامبانتوتا را مورد تایید قرار داد؛ اما متن آن علنی نشده و باعث شده سوءظن‌ها و تردیدها بیشتر شود. دولت سیریسنا ادعا می‌کند که مقام‌های چینی بر شرکت‌های چینی فشار می‌آوردند که سهمی کنترل‌کننده و دست برتر در بندر داشته باشند. پس‌ازاینکه راجاپاکسا قدرت را ترک کرد، ادعا کرد که شرکت‌های چینی هرگز در نظر نداشتند که سهم یا مالکیتی کنترل‌گرایانه یا کنترلی عملیاتی بر کل بندر داشته باشند، بلکه یک ترمینال مجزا را اداره می‌کردند؛ همان‌طور که در کلمبو چنین کردند. ازآنجاکه داستان هامبانتوتا گفته‌شده و بارها هم بازگو شده است، به چیزی مانند «Exhibit A» برای اقدامی روزافزون علیه «دیپلماسی بدهی» چین تبدیل ‌شده است؛ اصطلاح هنری برای ریختن وام به درون کشورهای کوچک برای استخراج امتیازات استراتژیک. بدون بدهی، خطرات وام‌دهی در امتداد BRI بسیار بالاست.

  • آمریکا میانجیگر روابط ریاض با تل‌آویو ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    در دیدار سالیوان با بن سلمان در نئوم چه گذشت؟

    آمریکا میانجیگر روابط ریاض با تل‌آویو

    دنياي اقتصاد : جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، طی دیدار اخیرش با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، بحث عادی‌سازی رابطه با اسرائیل را مطرح کرد. «باراک راوید»، گزارشگر پایگاه اینترنتی Axios، در گزارش ۲۰ اکتبر با اشاره به این مساله، گزارش خود را با چند سوال شروع می‌کند.

  • طالبان در نشست مسکو «شناسایی» شد؟ ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ۱۰ قدرت منطقه‌ای خواستار کمک به افغانستان شدند

    طالبان در نشست مسکو «شناسایی» شد؟

    دنياي اقتصاد : حاکمان جدید افغانستان در نشست مسکو که روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه در مسکو برگزار شد؛ حمایت ۱۰ قدرت منطقه‌ای را برای ایده برگزاری «کنفرانس کمک‌رسانی سازمان ملل» برای کمک به این کشور برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی و فاجعه انسانی را به دست آوردند.روسیه، چین، پاکستان، هند، ایران و پنج جمهوری سابق شوروی در آسیای مرکزی خواستار این شدند که سازمان ملل چنین کنفرانسی را در سریع‌ترین زمان برگزار کند تا به بازسازی این کشور کمک شود.«ماریا سوِتکووا» در گزارش ۲۰ اکتبر برای رویترز نوشت: این کشورها اعلام کردند که این کنفرانس باید «با این درک برگزار شود که بار اصلی...کمک بر عهده نیروهایی قرار گیرد که طی ۲۰ سال گذشته در این کشور حاضر بودند».این اشاره به آمریکا و متحدانش دارد که پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به افغانستان حمله کردند؛ کشوری که سقوط زودهنگام و ناگهانی‌اش زمینه‌ساز حضور دوباره طالبان در ماه اوت در قدرت شد.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    دولت رئیسی و رابطه با اروپا

    دکتر عبدالرسول دیوسالار* طی هفته گذشته انریکه مورا، معاون سرویس اقدام خارجی و توماس نیکلسون، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان با هدف گفت‌وگو در خصوص برنامه هسته‌ای ایران و تحولات افغانستان به تهران سفر کردند.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تشدید سقوط لیر؛ «FATF» ترکیه را وارد فهرست خاکستری کرد

    کارت زرد به اقتصاد ترکیه

    دنیای‌اقتصاد : گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، اقتصاد ترکیه را در لیست خاکستری قرار داد. پس از این خبر، روند افزایشی نسبت دلار به لیر ترکیه، شتاب گرفت و به نزدیکی سطح دو رقمی رسید. قیمت دلار نسبت به لیر در سال جاری ۳۰ درصد افزایش یافته و طی سه سال اخیر، تقریبا دو برابر شده است. اقدام FATF و به دنبال آن تشدید سقوط لیر در مقابل تورم ملکی در شرایط بحرانی اقتصاد ترکیه، باعث شد چشم‌انداز سرمایه‌گذاری خارجی بخش مستغلات را با ابهام روبه‌رو کند. «دنیای اقتصاد» در گزارش ۱۴ مهرماه با عنوان «بحران در کمین اقتصاد ترکیه» و در گزارش ۲۵ مهرماه با عنوان «مسکن ترکیه در ۲ سناریو» به بررسی چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در ترکیه از لنز آمار پرداخته بود. با اینکه در ماه‌های اخیر، تقاضای خرید ملک از سوی ایرانی‌ها افزایش یافته است، اما وضعیت بحرانی اقتصاد ترکیه باعث شده آینده سرمایه‌گذاری با ابهام روبه‌رو شود. طبق آمارها، میزان مالکیت اوراق دولتی ترکیه توسط مالکان خارجی از ۲۵ درصد به ۵ درصد کاهش یافته، تا نشان دهد اقبال خارجی‌ها به اقتصاد ترکیه افت کرده است.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ولایتی: روابط ایران و عراق بی‌نظیر و عمیق است

    ایرنا: علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل روز پنج شنبه در دیدار با عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشین عراق گفت: «روابط تهران و بغداد بی‌نظیر و عمیق است و جمهوری اسلامی همیشه در کنار دولت و ملت عراق خواهد ماند.» ولایتی ضمن خوشامدگویی به وی، عراق را کشور دوست و برادر خواند و گفت: « جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار دولت و ملت عراق خواهند ماند و ما روابط عمیق و تاریخی با یکدیگر داریم و در دنیا کمتر دو ملتی پیدا می‌شود که این مقدار اشتراکات بی‌نظیر داشته باشند و راهپیمایی اربعین نمونه‌ای از این همکاری‌ها و تعاملات است.»

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کاظمی‌قمی: ثبات و امنیت منطقه در گرو شرایط افغانستان است

    دنیای اقتصاد: نماینده رئیس‌جمهور در امور افغانستان گفت: « ثبات و امنیت منطقه و کشورهای همسایه افغانستان در گرو شرایطی است که در این کشور می‌گذرد.» به گزارش «ایسنا»، حسن کاظمی قمی در صفحه توییتر خود با اشاره به دیدار روز پنج‌شنبه خود با هیاتی از طالبان در مسکو نوشت: «در دیدار با هیات طالبان به سرپرستی مولوی عبدالسلام حنفی معاون رئیس الوزرای دولت موقت طالبان در مسکو مطرح کردیم که ثبات و امنیت منطقه و کشورهای همسایه افغانستان در گرو شرایطی است که در این کشور می‌گذرد.»

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    برگزاری نشست پترسون با نمایندگان ۳کشور ضامن روند آستانه در ژنو

    تسنيم : نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه در روند آستانه در تاریخ ۲۹ مهرماه با گیر پترسون نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در حاشیه برگزاری کمیته قانون اساسی سوریه، نشست مشترک برگزار کردند.علی اصغر خاجی مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی که به عنوان نماینده کشورمان در راس هیاتی عالی‌رتبه در ژنو حضور یافته علاوه بر دیدارهای جداگانه با سایر نمایندگان روند آستانه در نشست چهارجانبه با پترسون نیز شرکت کرد.وی در این نشست ضمن حمایت از تلاش‌های نماینده سازمان ملل در امور سوریه، تاکید کرد که علاوه بر گفت‌وگوهای قانون اساسی باید به بحران انسانی، رفع تحریم‌ها، بازسازی و مبارزه با تروریسم در سوریه نیز توجه کرد.همچنین حضور اشغالگرانه آمریکا در سوریه و تجاوزات پی درپی رژیم صهیونیستی به خاک این کشور نباید از سوی سازمان ملل و جامعه جهانی مورد بی‌توجهی قرار گیرد. در این نشست چهارجانبه، آقای پترسون و نمایندگان روسیه و ترکیه درباره دور ششم نشست کمیته قانون اساسی سوریه، سخن گفته و از روند گفت‌وگوهای میان گروه‌های سوری، اظهار خشنودی کردند.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تماس تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه

    ایرنا: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر امور خارجه ترکیه بر سیاست جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی همسایگان و عدم اجازه به شیطنت بدخواهان برای ایجاد مشکل در روابط همسایگی تاکید کرد.امیرعبداللهیان روز پنج‌شنبه در تماس تلفنی با مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه، درباره آخرین تحولات روابط دوجانبه و موضوعات مورد علاقه منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله تحولات افغانستان، برگزاری نشست سران فرمت آستانه، برگزاری هفتمین نشست راهبردی دو کشور و سفر مقامات عالی دو کشور تبادل نظر کردند.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    تحلیل اکونومیست از بحران جدید در روابط ایران و آمریکا

    دنياي اقتصاد : نشریه «اکونومیست» در گزارشی ضمن پرداختن به تحولات جاری درباره معادله هسته‌ای ایران، از پدیدار‌شدن بحرانی جدید در روابط ایران و آمریکا خبر داده است. بحرانی که تا حد زیادی در عدم توافق ایران و آمریکا برای احیای مذاکرات برجامی و افزایش احتمالی تنش‌ها در آینده نزدیک ریشه دارد. به گزارش فرارو، نشریه اکونومیست در این رابطه می‌نویسد: «نیکلاس سارکوزی» رئیس‌جمهور سابق فرانسه در اظهارنظری در سال ۲۰۰۷ گفت: «دیپلماسی سخت‌گیرانه در قبال ایران، بهترین راه جهت جلوگیری از وقوع یک فاجعه و درگیری در آینده است ». با این حال، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با بی‌اعتنایی به این مساله، در تلاش است تا مذاکرات هسته‌ای با تهران را از سرگیرد و زمینه را برای احیای توافق برجام فراهم کند. با این حال، ایران نیز در جبهه مقابل، رویکرد سخت‌گیرانه‌ای را اتخاذ کرده است. تهران در جریان شش دور مذاکرات وین، از انجام گفت‌وگو‌های مستقیم با آمریکا خودداری کرده است. دولت جدید ایران نیز تحت ریاست‌جمهوری «ابراهیم رئیسی» تاکنون به روند مذاکرات وین بازنگشته و دلیل اصلی این مساله را نیز تغییر و تحولات در امر انتقال قدرت و کسب آمادگی لازم جهت حضوری موثر در چارچوب مذاکرات هسته‌ای عنوان کرده است. در این راستا، مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که گفت‌وگو‌های هسته‌ای می‌توانند در ماه نوامبر سال جاری میلادی از سرگرفته شوند. ایران در شرایط کنونی سطح غنی‌سازی اورانیوم خود را به بیش از ۶۰ درصد رسانده است. در این چارچوب، ایران از سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌ (IR۹) نیز استفاده کرده است.

  • تقابل ایران و جمهوری آذربایجان ساده نخواهد بود ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نخستین واکنش اردوغان به تنش‌ها میان تهران و باکو

    تقابل ایران و جمهوری آذربایجان ساده نخواهد بود

    دنياي اقتصاد : با وجودی‌که اخیرا مسائلی که باعث ایجاد تنش بین تهران و باکو شده بود از جمله بازداشت دو راننده کامیون ایرانی و ورود کامیون‌های ایران به قره‌باغ حل و فصل شده اما همچنان بین دو کشور همسایه برخی چالش‌ها وجود دارد.تا جایی که برخی مقامات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را به اظهارنظر در این خصوص واداشته است.رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در این رابطه با اشاره به اینکه ایران به دلیل روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل، وارد رویارویی با باکو نخواهد شد، تاکید کرد: «چنین تقابلی کار ساده‌ای نیست.» همزمان روسیه هم خواهان حل مسائل ایران و آذربایجان از طریق دیپلماتیک شد. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز پنج‌شنبه ۲۹ مهر (۲۱ سپتامبر) هنگام بازگشت از سفر دوره‌‌ای به سه کشور آفریقایی آنگولا، توگو و نیجریه، به سوالات خبرنگاران حاضر در هواپیمای ریاست‌جمهوری پاسخ داد.او برای نخستین‌بار در ارتباط با تنش اخیر تهران و باکو اظهارنظر کرد.

  • ۱۴۰۰-۰۷-۳۰ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    منبع مالی هزینه‌های سفر احمدی‌نژاد به امارات ؟

    ايلنا نوشت : حسین سبحانی‌نیا، نماینده هشتمین دوره مجلس ‌شورای ‌اسلامی با اشاره به حضور رئیس دولت‌های نهم و دهم در نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰ کشور امارات» گفت: نمایشگاه «اکسپو ۲۰۲۰» فرصتی را پیش آورد تا احمدی‌نژاد به امارات سفر کند البته نمی‌دانم برای بازدید از این نمایشگاه دعوت شده بود یا اینکه به خواست خودش این سفر صورت گرفت. اما تا جایی که در خبر‌ها خواندم و نمی‌توانم صحت و سقم آن را تایید کنم، یک شرکت نفتی اماراتی هزینه‌های سفر رئیس‌جمهوری پیشین ایران را برعهده گرفته است.