همه‌ی خبرهای امروز
  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [تبیان]

    بررسی شبهات میلاد حضرت عیسی (ع)

    حضرت مریم(س) فرشته وحی را در قالب انسان مشاهده کرد

    با توجه به آیات قرآن می‌توان نتیجه گرفت آن فرشته‌ای که بر حضرت مریم سلام‌الله علیها به صورت انسان ظاهر شد، همان حضرت جبرئیل فرشته بزرگ الهی بوده است.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [تبیان]

    استفتائات جدید (دی ماه)

    تاخیر انداختن نماز ظهر جمعه

    پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری استفتائات جدید ویژه دی ماه را منتشر کرد.

  • جمعیت اموات بهشت زهرا ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    1 میلیون و ۶۷۳ هزار

    جمعیت اموات بهشت زهرا

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    قاب هفته

    رنگارنگ و متفاوت، اولین واژه‌هایی است که به محض دیدن پوشش زنان جنوب ایران به ذهن هر فردی می‌رسد. ایران به دلیل تنوع قومیتی پوشش محلی متنوعی دارد؛ ولی در این بین لباس های استان های جنوبی ایران منحصر به فرد و رنگارنگ است که می‌توان به عنوان نمادی از این خطه یاد کرد.چادر های رنگارنگ آنها اغلب از کشورهای عربی و هند و پاکستان وارد ایران می‌شود. پوشش زنان جنوب به دلیل نقش و نگارهای زیبا و پوشش کامل در حجاب اسلامی قابلیت این را دارد که به جهانیان معرفی و در سراسر دنیا به نمایش گذاشته شود. / عکس‌ها: فروغ علایی

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کافه کتاب وارطان

    سیما کاظمی

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    از اینور بوم نیوفتی؟

    سیما کاظمی

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ارزیاب‌های جهانی صنایع‌دستی در شیراز

    ارزیاب‌های شورای جهانی صنایع‌دستی، با حضور در شیراز ضمن اعلام نظر مثبت خود درباره انتخاب این شهر به‌عنوان شهر جهانی صنایع دستی، اظهار امیدواری کردند که دیگر اعضای این شورا نیز شیراز را به‌عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی انتخاب کنند.استاندار فارس دراین باره اعلام کرد: شورای جهانی صنایع‌دستی در زمینه ثبت شهر آباده به‌عنوان شهر جهانی منبت نیز تلاش زیادی کرد که این اقدام در رونق اقتصادی در آن منطقه تاثیرگذار است. اکنون نیز امیدواریم با نظر مثبت ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی، شیراز که استحقاق ثبت جهانی صنایع‌دستی را دارد رتبه لازم را کسب کند و این عنوان برای شیراز به ثبت برسد. بیش از ۸۰ رشته از صنایع‌دستی در شیراز و استان فارس فعال است و افزون بر ۲۰۰ هزار نفر در این صنایع مشغول به فعالیت هستند. از جمله این صنایع‌دستی می‌توان به منبت و خاتم، دست‌بافت‌های گبه و قالی، کاشی هفت رنگ و حکاکی اشاره کرد که در این استان به شکل زیبا و هنرمندانه تولید می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    «یلدا» ثبت جهانی می‌شود

    شب یلدای ایرانی به‌عنوان یکی دیگر از میراث‌های ناملموس کشورمان، در سال ۲۰۲۱ برای ثبت جهانی در یونسکو پیگیری می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    آلبوم متفاوت یک تار نواز

    ساسان فاطمی منتقد موسیقی آلبوم «هفّ» به آهنگسازی «پیام جهانمانی» و با نوازندگی تار همین آهنگساز و همچنین با حضور نوازندگانی چون «امیرحسین نجفی» نوازنده سازهای تارسوپرانو و دوتار، «کیارش روزبهانی» نوازنده تار باس و رباب و «یاشار اطاعتی»، کمانچه و قیچک آلتو از سوی نشر «ماهور» منتشر شده است. این ‌آلبوم در نوع خود اثری قابل‌توجه و نیازمند بررسی دقیق و ویژه‌ای است. اثری که در نوع خود واجد تفاوت‌هایی بنیادی با آثار پیشین این آهنگساز است. به بیان دیگر شاید در بین کارهای اخیر پیام جهانمانی که از تکنوازی صرف فاصله گرفته است، این آلبوم از همه شخصی‌تر باشد و شاید، از شوخی روزگار، حتی شخصی‌تر از آلبوم‌های تک‌نوازی‌اش. پیام جهانمانی یک ویرتئوز(نوازنده چیره دست) تار است؛ یک آموزش‌دیده موسیقی ایرانی در جهان امروز. و هفّ یک اثر موسیقایی از اوست: حاصل کاربرد همه ابزارهای هنری-ذهنی در دسترس او برای بازتاب چیزی که هست و چیزی که می‌خواهد بازتاب دهد. آنچه با این ابزارها در وجود می‌آید یک فضای اثیری است، پر از سکوت‌هایی که صداها آنها را می‌سازد، صداها از دل آنها سربرمی‌آورند و باز هم صداها در دل آنها محو می‌شوند. پیشنهاد می‌کنم که با شنیدن و توجه کردن به تکنیک‌های نوازندگی و همچنین تکنیک‌های مربوط به آهنگسازی در این اثر، تازه‌گری‌های این آلبوم را مورد توجه قرار دهید.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    چهار روایت موسیقایی در یک آلبوم

    امیر شریفی آهنگساز در آلبوم «چهارگون» چهار کنسرت تک‌نوازی تازه اجرا شده با ساز تار گردآوری شده که مربوط به اجرا در سلسله برنامه‌های «شب ساز ایرانی» از بهار سال ۹۳ تا پاییز سال ۹۵ است. هر یک از این چهار اجرا به‌نوعی تداعی‌کننده فضاهای موسیقایی متفاوت و گاه نمودی از گرایش‌های متنوع اجرای موسیقی کلاسیکِ ایرانی هستند؛ این‌گونه است که این آلبوم «چهارگون» نامیده شده است. اولین اجرا، مرکب‌نوازی طراحی‌شده‌ای است با محوریت امکانات مدال دستگاه نوا و گریزی به بیداد و بختیاری در همایون دارد. دومین اجرا بر اساس آواز شوشتری و با گذرهایی به منصوری و چهارگاه طراحی شده است.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    فرآیند تغییرات توریستی روستاها

    «رضاآباد» با گردشگری متحول شد

    فاطمه باباخانی روزنامه‌نگار رضاآبادی‌‌ها به ایل چوداری تعلق دارند، ایلی که سده‌‌ها قبل، از افغانستان به ایران آمدند و در توران که این روزها به نام پارک ملی توران شناخته می‌شود و در نزدیکی شهر شاهرود است،‌ بار از قاطرهایشان برداشتند. روستا سال‌‌ها بعد شکل گرفت، زمانی که بحران بی‌آبی خودش را نشان داد و‌ رضاآبادی‌‌ها دست از کوچ کشیدند. آنها گوسفندهایشان را فروختند و شتر را جایگزین کردند. رمل‌‌های کنار روستا آرام آرام خودشان را به سمت خانه‌‌های گنبدی رضاآباد می‌کشیدند‌، بنابراین مسوولان با این توجیه که سال‌‌های بعد روستا ممکن است زیر آن همه شن مدفون شود به فکر جابه‌جا کردن روستا افتادند، در نتیجه ایل چاره ای نداشت جز اینکه جایش را عوض کند. در آن سال‌‌ها اندک کسانی بودند که گذرشان به رضاآباد می‌افتاد‌. این گروه را بیشتر دانشجویان علوم اجتماعی و استادان دانشگاه تشکیل می‌دانند یا کسانی که شیوه و سبک زندگی بومی ‌چنان نزدشان عزیز بود که رنج راه و جاده خاکی و اقامت در روستایی با کمترین امکانات را به جان بخرند. اگر هفت سال پیش هم به رضاآباد می‌رفتید تنها مغازه‌ای کوچک در روستا می‌دیدید با در حلبی، همیشه هم بسته! بچه‌‌ها در آن روستای کویری سال به سال طعم بستنی را نمی‌چشیدند! اینکه چطور ذره ذره آن جامد سفید و قهوه‌ای آب می‌شود،‌ شره می‌کند و دیر بجنبی انگشتانت به هم می‌چسبد. بعدتر معدود دفعاتی ماشینی به روستا می‌آمد که در یخدانش تعدادی بستنی گذاشته بود،‌ بچه‌‌ها آویزان به مادرها و پدرها طلب بستنی می‌کردند و بعد می‌ماند آرزوی دوباره تجربه این شیرینی سرد شاید در سالی دیگر.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    اکران فیلمی درباره تاریخ اصفهان

    مژگان خالقی کارگردان موضوع مستند «خنده در تاریکی» تاریخ تئاتر اصفهان است و پژوهش آن از سال ۹۲ آغاز شد و فیلمبرداری‌اش از سال ۹۲ تا ۹۷ به طول انجامید که در ۲ سال آخر تدوین موازی این پروژه هم شروع شد. تجربه ساخت فیلمی مستند که بیش از یک سال به انجام برسد، تجربه منحصربه‌فرد و بسیار سخت و همزمان هیجان انگیز است. در این فیلم هنرمندان بسیاری از جمله نصرت‌الله وحدت، علی رفیعی، کیومرث پوراحمد، پرویز ممنون، هوشنگ حریرچیان و ژاله رجایی حضور دارند و به بیان تجربه‌ها و روایت‌های تاریخی از روزگار سال‌های اخیر اصفهان پرداخته‌اند؛ اما روایتگر اصلی آقای پرویز پورحسینی هستند که متن روایی فیلم را روی تصاویر می‌خوانند. این شهر تاریخی بزرگ ایران در طول قرن‌ها با رخدادهای بزرگی روبه‌رو بوده و در این فیلم تلاش شده تا به قدری که ممکن است به تاریخ پرفراز و نشیب این شهر پرداخته شود. فیلم مستند «خنده در تاریکی» روزهای نخست پاییز امسال مراحل تدوینش را گذراند و وارد مراحل پایانی آماده‌سازی برای اکران شد. هم اینک پس از انجام امور لازم، فیلم آماده نمایش شده و روز چهارشنبه ۱۱ دی ماه در سینما فردوس موزه سینما برای نخستین بار اکران عمومی می‌شود. اکران این فیلم در گروه هنر و تجربه انجام می‌شود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مرگ فرهاد کولبر با مشتانی گره کرده

    این هفته انتشار تصاویر و فیلم‌هایی از کشف پیکر یخ زده فرهاد خسروی کولبر نوجوان در ارتفاعات مرزی مریوان، واکنش‌های زیادی در فضای مجازی برانگیخت و فضایی از غم و اندوه در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی ایجادکرد. پس از سه روز جست‌وجو و تلاش، نهایتا جسد یخ‌زده فرهاد خسروی پیدا شد. قبل از فرهاد، جنازه برادر ۱۷ ساله او آزاد را یافته بودند و این امید وجود داشت که فرهاد زنده باشد. فرهاد همراه با برادرش اولین‌بار بود که کولبری می‌کردند و بارشان هم تلویزیون و کفش بوده است.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    یک قصه عجیب واقعی روی پرده

    محمدعلی سجادی کارگردان فیلمنامه‌ این فیلم براساس یک داستان واقعی و در اواخر دهه هشتاد نوشته شده و داستان درباره زوج جوانی است که در خلال یک تصمیم عجیب و به خاطر گربه‌ها می‌خواهند از هم طلاق بگیرند. نمایش فیلم «طلاقم به‌ده بخاطر گربه‌ها» خود یک اتفاق خوب است، چرا که من فیلم‎ساز به این دلیل فیلم می‌سازم که بتوانم اثرم را به مخاطبان و دوستدارانش نمایش بدهم. به‌رغم وجود مشکلات مضاعفی که به ویژه در این یکی، دو سال در چرخه اکران فیلم‌ها در سینمای ایران وجود داشته است و در شرایطی که فضای نمایشی ما خوب نیست و حاشیه‌ها و اختلاف‌نظرهای بسیاری درباره شکل و شیوه اکران فیلم‌ها وجود دارد و از سویی هم فیلم‌های محدودی فرصت اکران پیدا می‌کنند؛ جای خوشحالی است که همچنان می‌توان امیدوار به اکران فیلم‌ها بود. البته امیدوارم این چرخه روزهای بهتری در پیش داشته باشد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    روایت یک زمین‌خوار در صحنه تئاتر

    لیلی عاج کارگردان نمایش « نایب سرخی‌ها» از این هفته و در واقع با آغاز دی‌ماه روی صحنه رفته است. روایتی مدرن از سلسله رویدادهایی دارد که برای یک فرد اتفاق می‌افتد. به بیان دقیق‌تر می‌توان به‌عنوان خلاصه قصه این را گفت که نمایش ما درباره کارگری است که هنگام گودبرداری پاساژ متعلق به خانواده نایب سرخی‌ها کشته می‌شود و حالا پس از سال‌ها او تصمیم می‌گیرد تا با پرده برداشتن از زمین‌خواری خانواده صاحب پاساژ، واقعیت‌هایی تازه را از ماجراهای گذشته برملا کند. این کار تقابل میان دو گروه را نشان می‌دهد و وجه دراماتیک قصه نیز در همین تقابل تعریف و تبیین می‌شود. این نمایش در ادامه کارهای پیشین است که در سال‌های اخیر با تاکید بر روایت رویدادهای معاصر روی صحنه رفته است. از جمله نمایش‌های «قند خون» و «کمیته نان» که به ترتیب با تمرکز بر زندگی و کار کولبران و همچنین مسائل اقتصادی زندگیِ کارگران کارخانه قند، در تئاترشهر و تماشاخانه باران روی صحنه رفته است. نکته: نمایش نایب‌سرخی‌ها با حضور یزدان دارابی، لیلا حسنی، مریم‌ رادپور، سیدامین مصلایی، مرضیه انصاری و... به‌عنوان بازیگران کار تا ۱۷ دی‌ماه هر روز ساعت ۲۱ در تماشاخانه شانو به نشانی خیابان وصال شیرازی، بالاتر از چهارراه طالقانی، کوچه فرهنگی (بهنام) روی صحنه می‌رود.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    سبقت فیلم‌های چینی از رقبای خارجی

    بازار فروش فیلم در چین ۲۰۱۹ بیش از همیشه بر فیلم‌های تولید داخل متمرکز ماند و سهم هالیوود تنها ۲ فیلم در میان ۱۰ فیلم پرفروش سال بود. به گزارش خبرگزاری مهر، نمی‌توان گفت «جنگ ستارگان: خیزش اسکای واکر» با فروش ۱۲ میلیون دلاری در اولین آخر هفته اکرانش در چین، نشان‌دهنده موفقیت هالیوود در بازار فیلم این کشور است، بلکه در سالی که گذشت در باکس آفیس چین تنها دو فیلم هالیوودی در میان ۱۰ عنوان پرفروش سال ۲۰۱۹ جای گرفتند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کیمیایی از «جسدهای شیشه‌ای» سریال می‌سازد

    ایسنا : مسعود کیمیایی در اولین حضور در شبکه خانگی سریال «جسدهای شیشه‌ای» را می‌سازد. این کارگردان قصد دارد رمان دهه هشتادش را در قالب سریالی برای شبکه خانگی جلوی دوربین ببرد. در داستان این سریال آمده است: «کاوه که مادرش سال‌ها پیش فوت کرده، اکنون با پدرش رحیم و دختر نامادری مرحومش ثریا زندگی می‌کند.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    ممنوعیت فروش تابلوی کشف شده در آشپزخانه

    ایسنا : کشور فرانسه خروج تابلوی نقاشی نادر متعلق به دوره رنسانس را که اخیرا پس از کشف در آشپزخانه زنی سالمند میلیون‌ها دلار به فروش رسید، ممنوع کرد. این تابلو نقاشی حدودا ۲۵ سانتی‌متری که توسط «چیمابوئه» (Cimabue) ـ نقاش ایتالیایی ـ خلق شده است، در ماه اکتبر در یک حراجی خارج از پاریس به قیمتی نزدیک ۲۷ میلیون دلار فروخته شد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    مراسم نودمین زادروز استاد محمد نوری برگزار شد

    خاطرات ماندگار خواننده ترانه «ای وطن»

    دنیای اقتصاد : یادمان نودمین زادروز استاد محمد نوری با حضور اهالی موسیقی در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    پیکر نورعلی تابنده به خاک سپرده شد

    فرارو نوشت : پیکر مرحوم «نورعلی تابنده» ملقب به قطب دراویش نعمت‌اللهی سلطان‌علیشاهی روزگذشته طی مراسمی در شهر بیدخت شهرستان گناباد واقع در جنوب خراسان رضوی تشییع و به خاک سپرده شد. به گزارش «ایرنا» مرحوم تابنده که از اوایل آبان گذشته به‌خاطر ناراحتی قلبی در بیمارستان بستری شده بود سوم دی ماه در بیمارستان مهر تهران درگذشت.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    نمایشگاه خاص یک نقاش جوان

    نازنین رجب‌دوست نقاش هدف اولیه من از طراحی و اجرای این نمایشگاه آن بود که نمادها و المان‌های نو و متفاوتی را وارد کارهایم کنم. در ابتدای کار ایده‌هایی که در آنها مفاهیمی چون حفظ محیط زیست برجسته باشد در ذهنم نبود. اما در ادامه متوجه شدم که به صورت ناخودآگاه این موضوع در کارها وارد شده و حضور پررنگی هم دارد و البته مخاطبان هم با دیدن این کارها بیشتر مفاهیمی را تداعی می‌کنند. قصه این است که گیاهان سال‌های پیش نیز به عنوان عنصر اصلی در کارهایم وجود داشتند و در این مجموعه نیز نمی‌خواستم از آنها زیاد فاصله بگیرم و حضور گیاهان راه را برای حضور مفاهیم زیست‌محیطی فراهم کرد. کارهای قبلی من مفاهیم شاعرانه، لطیف و زنانه داشتند و عینیت و واقعیت روز جامعه چندان در آنها دیده نمی‌شد اما مجموعه جدید بسیار واضح و حتی شعارگونه است. قبلا به مفاهیم کلی مانند زندگی و مرگ توجه می‌کردم اما این بار روزمرگی زندگی و مسائل همه‌گیری مانند مواد غذایی را مورد توجه قرار دادم. بااین‌حال همین مساله می‌تواند آن مفاهیم زندگی و مرگ را نیز انتقال دهد اما نگاه جزئی‌تری به موضوع داشتم. نکته: نمایشگاه نقاشی نازنین رجب‌دوست تا ۴ دی در گالری گلستان به نشانی دروس، خیابان کماسایی، پلاک ۳۴ برپاست.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    کتاب «فرهنگ اصطلاحات بازارهای مالی» رونمایی شد

    زمینه‌سازی ورود به دوران پساتحریم

    دنیای‌اقتصاد : آیین رونمایی از کتاب «فرهنگ اصطلاحات بازارهای مالی» دیروز با حضور جمعی از اقتصاددانان و مدیران بانکی کشور در تهران برگزار شد. این دایره‌المعارف که به تازگی از سوی انتشارات «دنیای‌اقتصاد» چاپ و روانه بازار کتاب شده دربردارنده بیش از۱۵ هزار واژه و اصطلاح حوزه بازارهای مالی است و بر خلاف رویه معمول گردآوری و تهیه این گونه کتاب‌ها که حاصل یک کار گروهی است، به‌صورت فردی به کوشش دکتر مریم محبی‌فیروزآبادی گردآوری، معادل‌سازی و آماده انتشار شده است.

  • تلگراف خبــــــر ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    تلگراف خبــــــر

  • ثبت روز زرتشت در تقویم رسمی کشور ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    ثبت روز زرتشت در تقویم رسمی کشور

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    درخت کریسمس ترامپ را ببینید!/عکس

    خبر آنلاین : میلت پریگی با انتشار کارتونی در سایت کگل، همزمان با فرا رسیدن ایام سال نو میلادی، به علاقه شدید ترامپ برای استفاده از توییتر به منظور بیان اهداف جنجالی خود در عرصه بین‌المللی پرداخت.

  • لابد تو هم می‌توانی موفق شوی ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    لابد تو هم می‌توانی موفق شوی

  • دخترانم را خودم کشتم ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه ایران]

    اعترافات هولناک یک پدر

    دخترانم را خودم کشتم

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه دنیای‌اقتصاد]

    استاد حسینعلی اعتصامی درگذشت

    ایلنا : استاد شاخص موسیقی مقامی شرق خراسان دار فانی را وداع گفت.

  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۴ ۰۰:۰۰ [روزنامه کیهان]

    در استقبال از خبر کیهان

    نامه یک استاد دانشگاه به علی علیپور