به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین آبرادات مصلایی با اشاره به واحدهای تولیدی زیتون در استان قزوین اظهار کرد: در حال حاضر 8 واحد تولیدی در بخش فرآوری زیتون در این استان مشغول به فعالیت هستند.
وی به بیان فرآوری زیتون در واحدهای تولیدی پرداخت و افزود: در واحدهای فعال فرآوری زیتون، فرآوردههای بسیاری همچون تولید دو هزار و 500 تن روغن و یکهزار و 180 تن کنسرو زیتون تولید میشود.
معاون مدیریت صنایع و دبیر کمیته سلامت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: مراحل برداشت و فرآوری زیتون کنسروی و مراحل روغنکشی آن در منطقه قزوین از اواسط شهریورماه سال جاری آغاز شدهاست.
مصلایی با اشاره به برنامه ارتقاء سطح سلامت واحدهای فرآوری سنتی زیتون کنسروی استان قزوین گفت: تفاهمنامههایی با همکاری معاون غذا و دارو و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین مبنی بر اجرای طرح «جامع سلامت» منعقد کردهایم تا به سلامت واحدهای یادشده، توجه شود.
وی تصریح کرد: بیش از 50 فقره مشاغل مجوز خانگی و 8 فقره جواز تأسیس صادر شدهاست که پس از طی مراحل حقوقی مربوطه، فرآوری بهداشتی میشوند.
معاون مدیریت صنایع و دبیر کمیته سلامت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه استان قزوین یکی از استانهای شاخص در تولید زیتون کشور است، عنوان کرد: سطح زیر کشت باغهای زیتون استان قزوین شامل 8 هزار و 850 هکتار که از این میزان، 5 هزار و 650 هکتار سطح بارور و سه هزار و 200 هکتار غیربارور است.
مصلایی با بیان اینکه استان قزوین در تولید زیتون رتبه مهمی را در سطح کشور و استان شامل میشود گفت: این محصول در بین محصولات باغی رتبه دوم را در استان و رتبه ششم کشوری را از نظر سطح زیر کشت به خود اختصاص میدهد.
وی اظهار کرد: یکی از قطبهای مهم تولید زیتون کشور، در شهرستان طارم سفلی استان قزوین است، چراکه این محصول سابقه طولانیمدت در سطح زیر کشت و آشنایی مردمان منطقه دارد.
این مسئول در خصوص میزان تولید زیتون استان قزوین در سال گذشته گفت: با تولید 14 هزار و 125 تن زیتون در سال گذشته، این استان رتبه سوم تولید محصول یادشده کشور را به خود اختصاص داد.
معاون مدیریت صنایع و دبیر کمیته سلامت سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: در استان قزوین بیش از 10 نوع زیتون کاشت میشود که 85 درصد آن را ارقام زرد و روغنی و سایر ارقام بومی از جمله نوع شنگه، ماری، چرچنگی و گرد و ارقام عمده خارجی آن اشاره کرد.
گفتنی است، کشت و برداشت زیتون در استان قزوین تنها بخشی از ظرفیتهای کشاورزی این استان است.
انتهای پیام/77018/س/ث3001
نظر شما