شناسهٔ خبر: 70041631 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

بیش بینی فعالیت ۶۰ هزار مزرعه غیرمجاز استخراج رمزارز در کشور

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر تعداد مزارع غیرمجاز رمزارز که تاکنون شناسایی شده را ۱۰ هزار مزرعه با ۲۳۰ هزار دستگاه عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود حدود ۶۰ هزار مزرعه غیرقانونی دیگر در این حوزه فعال باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، محمد اله‌داد در گردهمایی مشترک قضات تهران و البرز با شرکت توانیر به منظور مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز، استفاده از برق یارانه‌ای برای تولید غیرمجاز رمزارز را به لحاظ استفاده از کالای قاچاق و تعرفه غیرمجاز انرژی، قابل پیگیری و رسیدگی در محاکم قضایی عنوان کرد و با بیان این که استفاده از برق غیرمجاز و ماینر قاچاق موجب آسیب رساندن به شبکه برق می‌شود، خاطرنشان کرد: یک دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی معادل مصرف ۱۰ خانوار برق مصرف می‌کند و این مصرف با توان بالا و به طور مستمر در طول شبانه‌روز ادامه دارد.

وی ادامه داد: این وضعیت آسیب به تاسیسات شبکه را به همراه دارد و موجب سوختن ترانسفورماتور، کابل و فیوز و بروز خاموشی می‌شود و با توجه به تخریب اموال عمومی، ماده ۶۸۷ قانون مجازات اسلامی برای رسیدگی به این قبیل از پرونده‌ها موضوعیت دارد.

اله داد فعالیت مجاز در حوزه رمزارز را منوط به شهرک‌های صنعتی عنوان کرد و صدور مجوز برای فعالان این حوزه در مراکز تجاری، خانگی و روستایی را غیرقابل انجام دانست.

معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر یکی دیگر از ابعاد این پدیده را سهولت دسترسی، خرید و فروش و نصب غیرمجاز ماینرها و تبلیغات گسترده از طریق شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد و افزود: هر دستگاه ماینر در هر ساعت حدود ۳.۵ کیلووات برق مصرف می‌کند که معادل مصرف یک لیتر گازوییل یا یک مترمکعب گاز است و استفاده از ۱۵ دستگاه معادل مصرف ۳۰۰ لیتر گازوئیل در شبانه‌روز است و این در حالی است که طی هفته اخیر مراکز غیرمجاز با ۲۸، ۳۲ و ۴۰ دستگاه ماینر کشف شده که مصرف سوخت آنها با پدیده سوخت قاچاق که جرم‌انگاری شده، قابل مقایسه است.

اله داد با اشاره به ظرفیت ستادهای مبارزه با قاچاق سوخت و کالا در استان‌ها و شهرستان‌ها، خواستار جرم‌انگاری تولید رمزارز غیرمجاز و استفاده از این بستر قانونی در جهت مقابله با قاچاق انرژی و به طور مشخص برق غیر مجاز شد.

وی در خصوص امحای ماینرهای کشف شده نیز از اختلاف قابل توجه در تعداد دستگاه‌های کشف شده در مسیر کشف و انبار ماینرها و همچنین در مرحله امحاء از طریق سازمان اموال تملیکی خبر داد که معضل بازگشت به چرخه غیرمجاز این دستگاه‌ها را تشدید کرده و باید برای آن چاره‌ای اندیشیده شود و در مرحله توقیف نیز تمامی ابزار و ادوات مرتبط اعم از فن، کابل، تابلوها، مودم و تجهیزات جانبی به همراه ماینرها جمع‌آوری و توقیف شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: