وحید پورحضرت در گفتوگوی تفصیلی با ایسنا اظهار کرد: طی سالهای گذشته و با توجه به سابقه تاریخی، فرهنگی همچنین ورزشی بندرانزلی؛ المانهایی با محوریت این موضوعات طراحی و در اماکن مختلف شهر نصب شده است.
وی با بیان اینکه به دنبال طراحی و نصب المانهای جدید، متناسب با هویت شهر و نصب آنها در مناطق پرتردد و گردشگرپذیر هستیم، افزود: این المان ها با محوریت گذشته دیرینه، ظرفیت فرهنگی همچنین ورزشکاران خوش آوازه بندرانزلی طراحی و نصب خواهند شد.
پورحضرت تصریح کرد: در همین رابطه دوستان صاحب نظر دارای ایده، میتوانند به شهرداری در طراحی همچنین تعیین نقاط نصب این المانها شهرداری بندرانزلی را همراهی کنند.
بندرانزلی؛ نیازمند فضای مناسب رهاسازی سگهای بلاصاحب
شهردار بندرانزلی در ادامه به اقدامات صورت گرفته در حوزه سگهای بلاصاحب که این روزها در هر کوی و برزن شهر جولان میدهند، پرداخت و گفت: عملکرد شهرداری و اقدامات صورت گرفته به صورت مستند موجود است و قبلاً نیز فعالیتهای صورت گرفته، اقدامات و هزینههای پرداخت شده در این خصوص رسانهای شدند.
پورحضرت به مشکل بزرگ فعالیت در این حوزه اشاره و تاکید کرد: بندرانزلی تنها شهری است که محل نگهداری سگهای بلاصاحب آن هم با ظرفیت محدود و حداکثر تا ۲۰۰ قلاده را دارد.
وی افزود: بر اساس بخشنامه وزارت کشور شهرداریها باید سگهای بلاصاحب را جمع آوری، فرایند قانونی را طی کرده و پس از یک هفته این سگها را رهاسازی کنند.
پورحضرت با تاکید بر اینکه طبق همین بخشنامه قانونی؛ این رهاسازی باید در طبیعت انجام شود، گفت: البته طبق همان دستورالعمل وزارت کشور، دستگاههای متولی از جمله محیط زیست و منابع طبیعی باید مکان مناسبی را برای این رهاسازی جانمایی کنند.
شهردار بندرانزلی با اشاره به اینکه بارها در زمان فرماندار سابق مطالبهگر این موضوع بودیم تا جلساتی با رئیس کارگروه شهرستانی پیش بینی شود، افزود: همه مکاتبات و مستندات این پیگیریها موجود است ولی تا این لحظه جلسهای در فرمانداری منعقد نشده است.
پورحضرت تصریح کرد: به لحاظ قانونی شهرداری مکلف به انجام اقدامات قانونی برای جمع آوری سگهای بلاصاحب است ولی سایر دستگاهها نیز تکالیف قانونی دارند که انتظار میرود به آنها عمل کرده و کمک کار شهرداری باشند.
وی با بیان اینکه شهرداری میتواند یک هفته سگهای بلاصاحب را نگهداری کند این سوال را طرح کرد که با توجه به آمار ۲ تا ۳ هزار قلاده سگ بلاصاحب این رهاسازی کجا باید انجام شود؟ آن هم در یک شهر خطی که از یک طرف به دریا و از یک طرف با تالاب محصور است و همانند برخی از شهرهای استان گیلان دسترسی به گستره فضای طبیعی نداریم لذا حل معضل سگهای بلاصاحب به تنهایی توسط شهرداری امکانپذیر نیست.
شهردار بندرانزلی تصریح کرد: پیمانکار خدمات شهری طبق قرارداد باید روزانه حداقل ۷ سگ به شهرداری تحویل دهد وگرنه جریمه میشود این در حالی است که مشکل نگهداری این سگها همچنین فضای مناسب رهاسازی داریم.
پورحضرت با تاکید بر اینکه حل معضل سگهای بلاصاحب نیاز به عزم استانی دارد پیشنهادی ارائه کرد و گفت: با محوریت معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری میتوان همانند قضیهای که در زباله سوز انجام شد در یک مرکز یا مجتمع بلامعارض در محدودهای که فاصله مشخص و قانونی با فضای مسکونی داشته و نگرانی بر شهروندان ایجاد نکند محلی برای نگهداری سگها پیش بینی شود و نهایتاً فرایند رهاسازی در آن محدوده مشخص با نظارت دستگاههای متولی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست انجام شود.
شبکههای فرسوده فاضلاب؛ مزید بر علت آبگرفتگی معابر پس از بارندگیها هستند
شهردار بندرانزلی در ادامه به معضل آبگرفتگی معابر این شهر پس از بارندگیها اشاره کرد و گفت: آبگرفتگی معابر شهری از دیرباز مشکلات خاص خود را داشته و شهرداری اقدامات و پروژههای عمرانی متعددی در این زمینه انجام داده است.
وی در خصوص اقدامات یکسال اخیر تصریح کرد: طی این مدت چندین پروژه اعم از لوله گذاری جهت انتقال آب همچنین چند پروژه با محوریت احداث ایستگاه پمپاژ در نقاطی که امکان انتقال ثِقلی آبهای سطحی وجود ندارد انجام شده؛ از جمله سمت شبکه بهداشت محله کارآموزی بندرانزلی و غازیان که تقریباً مشکل آبگرفتگی در این مناطق به حداقل رسیده است.
پورحضرت با اشاره به اینکه چندین محدوده دیگر در بندرانزلی وجود دارد که با پیگیریهای لازم رفع مشکلات این مناطق نیز در دستور کار قرار گرفته، تاکید کرد: یکی از چالشهای اساسی در بروز مشکل آبگرفتگی معابر بندرانزلی مزید بر علت است و باعث میشود مشکلات این حوزه دوچندان شده و شهرداری را با چالش روبهرو کند، وجود شبکههای فرسوده فاضلاب است که در زمان بارش باران گنجایش نداشته و شاهد سرزیر آنها و آب گرفتگی معابر هستیم .
وی با بیان اینکه روبروی درمانگاه شبانهروزی فاطیما در بندرانزلی این مشکل وجود داشت که با لایروبی شبکه فاضلاب در ضلع غربی و شرقی این مشکل تا حد زیادی مرتفع شد، افزود: علاوه بر شبکههای فاضلاب؛ شهر بندرانزلی در ارتفاع پایینتر از دریا قرار گرفته و در بعضی مناطق امکان انتقال به صورت ثِقلی وجود ندارد و باید با سیستم پمپاژ انجام شود که برای این منظور نیز فراخوان عمومی انجام و پیمانکار هم انتخاب شده است.
پورحضرت در ادامه مصاحبه در پاسخ به وضعیت زبالههای کنار گذر بندرانزلی، تاکید کرد: آن محدوده، حوزه استحفاظی سازمان راهداری است و البته بر حسب تاکید دادستان محترم همچنین اهمیت پاکیزگی منظر شهری در حد توان همکاری لازم با راهداری را در دستور کار داریم.
تولید روزانه حدود ۱۴۰ تن زباله در بندرانزلی
شهردار بندرانزلی با اشاره به اینکه تولید روزانه زباله در شهرستان بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ تن است، گفت: این میزان در پیک حضور گردشگران و مسافران تا ۱۵۰ تن هم میرسد.
وی با بیان اینکه بخشی از زبالهها دپو و بخشی تبدیل به کود میشود به فعالیت کارخانه کمپوست در خمیران اشاره و تاکید کرد: این کارخانه فعال است ضمن اینکه پروژه تصفیه خانه شیرآبه به اتمام رسیده و در مرحله تحویل از پیمانکار هستیم.
شهردار بندرانزلی تصریح کرد: با معرفی معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان در مرحله انعقاد قرارداد با پیمانکار برای راهاندازی زباله سوز در یک شهرک صنعتی هستیم.
پیگیری شهرداری برای احداث آرامستان جدید
پورحضرت در پایان در خصوص وضعیت آرامستان بندرانزلی گفت: با توجه به ظرفیت فعلی؛ تا ۵ سال آینده با چالش فضای کافی در آرامستان فعلی مواجه خواهیم شد. وی افزود: در راستای مصوبه هیئت دولت؛ ادارات کل مسکن و شهرسازی همچنین منابع طبیعی استانها موظف شدند با شهرداریها به عنوان متولیان آرامستان همکاری لازم را به جهت تهیه زمین داشته باشند.
پورحضرت تاکید کرد: این مصوبه امسال ابلاغ شده و در تعقیب همین مصوبه مکاتبات و جلساتی که با معاون عمرانی استانداری و مدیران کل راه و شهرسازی همچنین منابع طبیعی استان داشتیم زمینی در چراغپشتان برای احداث آرامستان جدید پیش بینی شده و منتظر پاسخ اداره کل راه و شهرسازی هستیم.
انتهای پیام