به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، فاطمه داوری امروز در بازدید از بافت و آثار تاریخی مراغه افزود: تمامی عناصر موجود برای یک بافت ارزشمند تاریخی در بافت مراغه وجود دارد و به خوبی حفاطت شده است.
وی اضافه کرد: برای حفاظت از این بافت، کارگروه حفاظت از بافت تاریخی تشکیل و فعالیت خود را آغاز کند.
مدیرکل حفظ و احیاء بناهای تاریخی کشور ادامه داد: رصد خانه تاریخی ظرفیت بی نظیری برای گردشگری دارد و شهرداری به احیای این اثر به خوبی عمل کرده است و باتوجه به ارزش و اهمیت این رصد خانه باید این اثر از نظر اعتبار باید به یک طرح ملی تبدیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این بازدید گفت: به همت شهرداری مراغه طرح بهسازی رصد خانه مراغه در چهار مرحله با تخصیص ۲۰ میلیارد تومان اجرا شده است.
احمد حمزه زاده افزود: پس از سالها مطالعات نصب دستگاه پلانتاریوم و موزه نجوم در رصد خانه مراغه به پایان رسیده و به زودی با مشارکت شهرداری اجرا خواهد شد.
وی گفت: طرح بهسازی محوطه گنبدهای کبود و مدور به توسط دانشگاه هنر اسلامی به مایان رسیده و پس از تصویب از سال آینده اجرا خواهد شد. مشارکت شهرداری و میراث فرهنگی در احیای آثار و بافت تاریخی بهترین الگو برای دیگر شهرهای استان است.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان، بافت تاریخی مراغه با حدود ۴۰۰ هکتار وسعت یکی از بافتهای غنی و ارزشمند در کشور است.
فرماندار مراغه نیز گفت: مراغه با ثبت ۳۱۰ اثرتاریخی جزو ۱۰ شهر تاریخی در کشور است.
مرتضی مینویی با بیان اینکه مراغه ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری دارد افزود: وجود دهها جاذبه طبیعی از جمله کوه سهند، رودخانههای صوفی چای و مردق این شهرستان را به قطب گردشگری در استان تبدیل کرده است.
وی اضافه کرد: رصد خانه تاریخی مراغه با شهرت جهانی و گنبدهای کبود و مدور و معبد مهر این شهرستان برای رونق گردشگری نیازمند اعتبار، طرح مطالعاتی و آسیب شناسی هستند.