شناسهٔ خبر: 69969107 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

حمله پهپادی بی سابقه روسیه به اوکراین و مذاکره کی کیف با کره جنوبی برای کمک تسلیحاتی/ اعتراف تلخ مسکو

در رویدادی نادر، وزارت دفاع روسیه رسماً اعتراف کرد که تسلیحات دوربرد اوکراین باعث آسیب دیدن زیرساخت‌ها و مجروح شدن تعدادی از نظامیان این کشور شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، نیروی هوایی ارتش اوکراین اعلام کرد روسیه از روز دوشنبه تا سه‌شنبه ۱۸۸ پهپاد را به ۱۷ منطقه در اوکراین شلیک کرده است. این تعداد پهپاد شلیک شده در یک حمله توسط روسیه بی‌پیشینه است و رکورد محسوب می‌شود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز سه‌شنبه ۲۷ نوامبر (۷ آذر) در سخنرانی روزانه خود گفت: «پرتاب نزدیک به دویست پهپاد روسی علیه اوکراین در یک روز این موضوع را ثابت کرد که روسیه با جاه‌طلبی‌هایش، از هرگونه ایده صلح واقعی به دور است.»

زلنسکی گفت که بیشتر پهپادها سرنگون یا خنثی شده‌اند، اما گلوله‌باران از سمت روسیه به ساختمان‌های مسکونی و زیرساخت‌های حیاتی، از جمله شبکه برق ملی، آسیب رسانده است. او افزود که در منطقه ترنوپیل پیامدهای این حمله هنوز در حال بررسی است.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین گفت که در پی حمله روسیه به یک پمپ بنزین در منطقه سومی، عملیات نجات در این منطقه در جریان است. در این حمله دست کم دو نفر کشته شدند. این حمله همچنین به یک ساختمان مسکونی و یک مهدکودک نیز آسیب رساند.

زلنسکی اعلام کرد که مسکو احتمالاً از سامانه پرتاب چندگانه موشک استفاده کرده است و گفت: «تنها راه دفاع در برابر چنین حملاتی، نابودی تسلیحات و سامانه‌های پرتاب روسیه در خاک این کشور است.»

اوایل نوامبر، پس از آنکه نیروهای کره شمالی در کنار مسکو در جنگ علیه اوکراین مستقر شدند، بایدن اجازه استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی برای اوکراین را صادر کرد تا این کشور بتواند به نقاط عمیق‌تری در خاک روسیه حمله کند. در ۱۹ نوامبر، کی‌یف برای نخستین بار از «اتکمز» (ATACMS)، موشک‌های تاکتیکی ارتش ساخت آمریکا استفاده کرد.

اعتراف روسیه

در همین حال در رویدادی نادر، وزارت دفاع روسیه رسماً اعتراف کرد که تسلیحات دوربرد اوکراین باعث آسیب دیدن زیرساخت‌ها و مجروح شدن تعدادی از نظامیان این کشور شده است.

این وزارتخانه اعلام کرد که پنج موشک اتکمز به یک سامانه موشکی پدافند هوایی در منطقه مرزی کورسک روسیه شلیک شده که از این تعداد، تنها سه موشک سرنگون شده و در نتیجه رادار سامانه آسیب دیده و تعدادی از نظامیان مجروح شده‌اند. در حمله‌ای دیگر در روز دوشنبه، اوکراین هشت موشک اتکمز شلیک کرد که هفت فروند آن سرنگون شد. یکی از موشک‌ها به این تأسیسات برخورد کرد و آسیب جزئی به بار آورد و دو نفر نیز زخمی شدند.

وزارت دفاع روسیه گفت: «آماده‌سازی برای اقدام تلافی‌جویانه در جریان است»، اما توضیح بیشتری نداد.

ویچسلاو ولودین، رئیس دومای دولتی روسیه، از غرب خواست تا از تشدید تنش‌ها خودداری کند، چرا که این موضوع می‌تواند در نهایت به شهروندان اروپا آسیب برساند.

او گفت: «ما باید از ایجاد تنش و لغزش به ورطه‌ای که به دلیل اقدامات و تصمیمات بایدن، ماکرون، شولتس و امثال آن‌ها رخ می‌دهد، جلوگیری کنیم. رژیم زلنسکی محکوم به شکست است. اما هرآنچه که اکنون شاهد آن هستیم، می‌تواند به شهروندان کشورهای اروپایی آسیب وارد کند.»

رئیس دومای روسیه همچنین افزود که استفاده از موشک بالستیک جدید «اورشنیک» برای حفاظت از شهروندان روسیه ضروری و به‌موقع بوده است.

گزارش‌ها از درخواست کمک تسلیحاتی اوکراین از کره جنوبی

خبرگزاری رویترز بر پایه گزارش‌ برخی رسانه‌ها نوشت که یک هیئت اوکراینی به رهبری وزیر دفاع، رستم عمروف، این هفته به کره جنوبی سفر کرده تا درخواست کمک تسلیحاتی کند تا در جنگ کی‌یف با روسیه استفاده شود.

به گزارش روزنامه دونگ‌آ ایلبو در روز چهارشنبه، این هیئت با مشاور امنیت ملی کره جنوبی، شین وون-سیک، دیدار کرده و درباره جنگ در اوکراین تبادل نظر داشته است، اما منبعی برای این اطلاعات ذکر نشده است.

«ساوث‌چاینا مورنینگ‌پست» نیز این هفته گزارش داد که هیئتی از اوکراین قرار است از کره جنوبی دیدار کند و خواستار کمک تسلیحاتی شود. این گزارش به نقل از یک منبع آگاه ارائه شده است.

بر اساس گزارش یونهاپ، خبرگزاری کره جنوبی، انتظار می‌رود که این هیئت به‌زودی، احتمالاً از روز چهارشنبه، با رئیس‌جمهور کره جنوبی، یون سوک یول، دیدار کنند. این گزارش نیز به نقل از منابعی آشنا با این رویداد نقل شده است.

یک مقام در دفتر رئیس‌جمهور یون در پاسخ به پرسشی درباره این موضوع از تأیید این گزارش‌ها خودداری کرد. سخنگوی وزارت دفاع کره جنوبی نیز در یک نشست خبری معمول در روز سه‌شنبه، حضور هیئت اوکراینی در سئول را تأیید نکرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در ماه اکتبر در مصاحبه‌ای با شبکه کره‌ای کی‌بی‌اس اعلام کرد که کی‌یف درخواست دقیقی برای حمایت تسلیحاتی، از جمله توپخانه و سامانه‌های پدافند هوایی، به سئول ارائه خواهد کرد.

رسانه‌های اوکراینی، به نقل از ویدئویی که وزارت دفاع اوکراین از یک کنفرانس عمروف با همتایان خود از بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و لهستان منتشر کرده، اعلام کردند که در این نشست، نیازهای فوری دفاعی اوکراین بررسی شده است.

این گزارش‌ها حاکی است که عمروف بر نیاز به سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی در برابر حملات شدید روسیه به زیرساخت‌ها و همچنین مهمات توپخانه‌ای بیشتر تأکید کرده است.

کره جنوبی که به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی تسلیحات شناخته می‌شود، زیر فشار برخی کشورهای غربی و کی‌یف قرار دارد تا سلاح‌های کشنده در اختیار اوکراین قرار دهد، اما این کشور تاکنون تنها به کمک‌های غیرکشنده از جمله تجهیزات پاکسازی مین بسنده کرده است.

چو تائه-یول، وزیر امور خارجه کره جنوبی، اوایل این ماه در پاسخ به این پرسش که آیا سئول در واکنش به حمایت کره شمالی از روسیه تسلیحاتی به اوکراین ارسال خواهد کرد، گفت که تمامی گزینه‌ها در حال بررسی است و کره جنوبی سطح مشارکت نیروهای کره شمالی در روسیه و آنچه پیونگ‌یانگ در ازای آن از مسکو دریافت می‌کند را زیر نظر دارد.

 

خطر حمله روسیه به ناتو؛ آلمان برخی ساختمان‌ها را به پناهگاه تبدیل می‌کند

وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه ۲۷ نوامبر (۷ آذر) اعلام کرد که این کشور در حال تهیه فهرستی از ساختمان‌های عمومی و خصوصی است که در صورت لزوم کاربری آنها به پناهگاه جنگی تغییر می‌کند.

این فهرست شامل برخی پارکینگ‌ها، ایستگاه‌های مترو، ساختمان‌های دولتی و املاک خصوصی خواهد بود. همچنین برنامه‌ریزی برای طراحی یک اپلیکیشن تلفن همراه با فهرست دیجیتالی پناهگاه‌ها و تشویق شهروندان به تبدیل زیرزمین‌ها و گاراژهای خود به پناهگاه نیز در دست اقدام است.

وجود این طرح را ابتدا روزنامه بیلد در روز دوشنبه گزارش داد و آن را پاسخی به افزایش تهدیدات بین‌المللی، به‌ویژه از سوی روسیه دانست.

سخنگوی وزارت کشور بدون اشاره به وخامت اوضاع امنیتی، این طرح را پروژه‌ای بزرگ دانست که نیازمند زمان و هماهنگی بین چندین نهاد است.

سازمان‌های حفاظت مدنی در آلمان خواستار گسترش پناهگاه‌های بمب در کشور شده‌اند. در حال حاضر آلمان ۵۷۹ پناهگاه دارد که بیشتر آن‌ها مربوط به دوران جنگ جهانی دوم هستند. بر پایه گزارش‌های رسانه‌ای، این طرح در ماه ژوئن مورد توافق قرار گرفته و توسط یک ستاد ویژه بررسی می‌شود.

دفاع داخلی آلمان

پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، آلمان توجه بیشتری به دفاع داخلی معطوف کرده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، پس از این تهاجم وعده تقویت نیروهای نظامی کشور را با سرمایه‌گذاری و پروژه‌های تسلیحاتی متعدد داد. با این حال، بودجه نظامی این کشور همچنان محدود مانده است.

رودریش کیزه‌وتر، کارشناس دفاعی و نماینده حزب دموکرات مسیحی، اخیراً به فرانکفورتر آلگماینه گفت که بودجه نظامی آلمان برای پاسخگویی به تهدیدات فعلی باید سه برابر شود.

این ماه، رسانه‌های محلی از سندی محرمانه تحت عنوان «نقشه عملیات آلمان» خبر دادند که نشان می‌دهد آلمان چگونه می‌تواند در صورت تشدید تهدیدات هسته‌ای از سوی روسیه، از اعزام هزاران نیروی ناتو به اوکراین حمایت کند.

در ماه اکتبر، گروهی از مقامات اطلاعاتی آلمان به پارلمان هشدار دادند که روسیه ممکن است تا پایان این دهه، توانایی حمله به ناتو را داشته باشد.

 


 

اخبار مرتبط

انتهای پیام