به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سرهنگ حسن ابوالحسینی گفت: شخصی با در دست داشتن مرجوعه قضایی به این پلیس مراجعه و مدعی کلاهبرداری چهار میلیارد ریالی از طریق شبکه اجتماعی واتساپ از وی شد.
وی افزود: در تحقیقات اولیه مشخص شد، کلاهبردار از طریق شبکههای اجتماعی واتساپ با شاکی تماس گرفته و به او اعلام میکند از یک کشور خارجی تماس میگیرد و قصد دارد پول هنگفتی را برای کمک به امورات خیریه در ایران از کشورش خارج کند و چنانچه به او کمک شود مقدار زیادی پول به عنوان پاداش پرداخت میکند.
این مقام انتظامی ادامه داد: با بررسیهای فنی و شیوه شگردهای خاص پلیسی، متهم در یکی از استانهای شمال کشور شناسایی و پرونده برای سیر مراحل قانونی و دستگیری متهم به استان مربوطه ارسال شد.
رئیس پلیس فتا استان یزد اظهار داشت: در این روش، پیامی ارسال میشود که شخص در آن ادعا دارد برای خارج کردن مبلغ قابل توجهی پول از کشورش که اغلب نیجریه است به کمک نیاز دارد. در ادامه به شخص قربانی این وعده داده میشود که در صورت کمک کردن، با پرداخت مبلغ قابل توجهی از وی قدردانی میشود.
ابوالحسینی تصریح کرد: در صورتی که شخص پذیرنده فریب کلاهبردار را بخورد، از وی خواسته میشود تا مبلغی پول را برای پرداخت هزینههای بانک ارسال کند.
وی گفت: عموما خلافکاران در این روش مبلغ هزار دلار درخواست میکنند، در صورتی که قربانی این مبلغ را واریز کند دیگر هیچ خبری از تماس گیرنده نخواهد بود و قربانی پولش را برای همیشه از دست خواهد داد.
این مقام مسئول هشدار داد که کاربران اینترنتی در مواجهه با این نوع کلاهبرداریها که به اشکال مختلف شکل میگیرد، هیچگونه توجهی به ترفندهای آنان نکرده و هیچ ارتباطی از طریق ایمیل یا شبکههای اجتماعی و ... با آنها نداشته باشند.
رئیس پلیس فتای استان یزد از شهروندان خواست هشدارهای پلیس فتا را جدی گرفته و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسانهای موبایلی مراتب را از طریق شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.