به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، داریوش نویدگویی، مدیر انتشارات نوید در این آیین که به مناسبت هفته کتاب ظهر پنجشنبه در سرای سخن برگزار شد، با اشاره به اینکه پگاه راد در یکی از روزنامه های شیراز قلم می زند، عنوان کرد: از ویژگیهای پگاه راد متانت و پایمردی و وفاداری به روزنامه خبر است زیرا او بیشتر چهل سال ماند و قلم زد و آموخت.
وی با اشاره به نقش نویسنده در خلق قصه های شیرین خاطرنشان کرد: انتشارات نوید بیش از ۵ عنوان کتاب بهمن پگاه راد را منتشر کرده است.
پگاه راد با داستانهایش ما را به دنیای سادگی رهنمون میسازد
امین فقیری، داستاننویس شیرازی نیز در این برنامه گفت: پگاه راد با داستانهایش ما را به دنیای سادگی رهنمون میسازد.
به گفته این نویسنده پیشکسوت، سادهنویسی با جملاتی راحت کار نویسنده کودک و نوجوان است که در آثار پگاه راد مشهود است.
فقیری از ویژگیهای نوشتن برای کودکان و نوجوانان نام برد و گفت: پگاه راد تجربیات ذی قیمتی در نوشتن دارد و نثر روان او برای مخاطب دلپذیر است.
سپس احمد اکبرپور نویسنده کتاب کودک و نوجوان با طنز همشیگی به صفحهآرایی و طراحی جلد و رنگ انتخابی در گرافیک کتاب اشاره کرد و ویژگی های ظاهری آن را برشمرد.
بنیانگذار داستان نویسی برای کودکان و نوجوانان در فارس بهمن پگاه راد است
نویسنده آثار تحسین شده ادبیات کودک و نوجوان با بیان اینکه بنیان گذار داستان نویسی برای کودکان و نوجوانان در فارس بهمن پگاه راد است، افزود: دیگران کار کودک دارند اما صرفاً داستان نویس کودک و نوجوان نیستند.
اکبرپور با بیان اینکه کارهای پگاه راد بیشتر باید دیده شود، عنوان کرد: قصه های این نویسنده محجوب قابلیت های تصویری و سینمایی دارد و می تواند برای فیلمسازان و سینماگران منبع خوبی برای اقتباس باشد.
وی اضافه کرد: برایم هیجان انگیز که مجموعه قصه های بهمن ساخته شود.
این نویسنده جنوبی با اشاره به اینکه شیراز در آثار سیمین دانشور بارز است و شعر شیراز توسط سیروس رومی کاویده شده، تصریح کرد: شیرازی که در کارهای راد است فقط لوکیشن و مکان نیست.
کیهان بچهها برای تشویق کودکان به مطالعه کتاب راهاندازی شد
بهمن پگاه راد نیز در پایان این مراسم، یادی از عباس یمینی شریف و جعفر بدیعی بنیانگذاران مجله کیهان بچهها کرد و گفت: کیهان بچه ها برای تشویق کودکان به مطالعه کتاب راهاندازی شد.
وی، افزود: در دورهای شمارگان این مجله به سیصد هزار نسخه رسید که برای آن دوره زمانی رکوردی دست نیافتنی بود.
به گفته پگاه راد، صفحه دانشآموز به منظور تشویق کودکان و نوجوانان به مطالعه در روزنامه خبرجنوب راه اندازی شد و راهی برای آموزش خبرنگاری به نوجوانان علاقه مند به روزنامه نگاری بود.
اشکهای او هنگام نام بردن از فقدان دو دانش آموزی که برای این صفحه قلم می زدند سرازیر شد.
وی با نام بردن از چهره های روزنامه نگاری که در این صفحه بروز و رشد یافتند، گفت: افزون بر تربیت خبرنگاران و جذب دانش آموزان به مطالعه، خبر رسانی نیز دیگر رسالت این صفحه بود که بیش از ۲۲ سال ادامه یافت.
به گزارش ایبنا؛ در پایان این مراسم که توسط مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور (شیراز)، انتشارات نوید و روزنامه خبرجنوب برگزار شد، جشن امضای کتاب های «یک عکس دسته جمعی» و «بهارنارنج های خانه بغلی» نیز برپا شد.
∎