به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، ضیافت شام اصحاب نشر و قلم با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی، دبیر سیودومین هفته کتاب و جمعی از نویسندگان، شاعران و فعالان حوزه چاپ و نشر چهارشنبه (۳۰ آبانماه) بهمناسبت سیودومین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در هتل پارسیان انقلاب برگزار شد.
کتاب باید به بطن جامعه برگردد
کلانتری در این مراسم در سخنانی با اشاره به برگزاری چند نشست با اهالی حوزه چاپ و نشر و نویسندگان، عنوان کرد: در این دیدارها در جریان مسائل و مشکلات چاپ و نشر قرار گرفتم؛ مسایلی که اگر به دقت موشکافی کنیم با استعداد، ظرفیت و توانمندی در کشور همچنین گفتوگو، بحث و اتکا به شواهد و تجارب گذشته میتوان آنها را حل کرد.
وی افزود: کتاب، بسط وجود آدمی بر روی صفحات کاغذی است؛ تمدن، ثمره کتاب است و هرچه کتاب را تکریم کنیم وجود انسان را تکریم کردهایم.
کلانتری با بیان اینکه کتاب، حلقه گمشده جامعه امروز و فردا است، گفت: کتاب اندیشهها را به تصویر میکشد و فرصتی برای به اشتراکگذاری تجربیات است، باید به آن برگردیم، همه فعالان حلقههای این زنجیره باید دست به دست هم بدهند تا کتاب را به بطن جامعه بازگردد.
در ادامه این نشست، مریم جدلی، مدیرعامل انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر در سخنانی گفت: خدمات وزارتخانه به ناشران، حوزههای مختلفی را شامل میشود؛ بخش عمده این خدمات ازطریق سامانهها ارائه میشود. سامانهها باید به دنبال تسهیل موانع باشند و امیدوارم زمینه آن ایجاد شود. شرایط رقابت برابر برای همه بازیگران عرصه فرهنگ وجود دارد؟ زیرا در رقابت برابر، همه میتوانند رشد کنند و کیفیت را ارتقا بدهند.
وی با اشاره به انجام فعالیتهای جمعی انجمن، عنوان کرد: طی این سالها برای توانمندی بانوان تلاش کردیم تا بتوانند در فضای صنعت نشر، فعالیت موثری داشته باشند.
در ادامه این نشست، فریدون عموزاده خلیلی، رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان گفت: در تجربه قبلی تلاش بر این بود که نهاد غیردولتی، انجمن مدنی را در سیاستگذاری فرهنگ سهیم کنند و امیدوارم با نگاه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره این مشارکت تقویت شود. از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهش میکنم، مشکلات اهالی قلم را پیگیری کنند.
وی افزود: بهعنوان کسی که دغدغه کودکان و نوجوانان را دارم و دغدغه همکارانم هست؛ آیا آسیبهای اجتماعی در گروه سنی دانشآموزی تحلیل شده است؟
رشد ۱۵ درصدی صادرات محصولات چاپی ایران در سال ۱۴۰۲
بابک عابدین، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندی نیز در سخنانی گفت: مفتخرم که درباره یکی از ارکان حیاتی و زیرساختی صنعت نشر، یعنی صنعت چاپ سخت بگویم؛ صنعتی که شاهرگ انتقال دانش، فرهنگ و هویت ملی ما به نسلهای آینده است. صنعت چاپ، همچون پلی استوار، میراث فکری و فرهنگی ما را از گذشته به امروز رسانده و مسئول انتقال این گنجینه به آیندگان است، این صنعت با حدود ۱۰۰ هزار نیروی کار مستقیم و غیرمستقیم، نقشی بیبدیل در اقتصاد فرهنگ ایفا میکند.
وی با بیان اینکه ایران با وجود مشکلات، تحریمها و محدودیتهای مالی بین ۱۰ کشور نخست منطقه از نظر ظرفیت چاپ قرار دارد، گفت: این جایگاه نیازمند توسعه و ارتقای زیرساختهای فناورانه است تا بتواند با رقبای بینالمللی رقابت کند.
بهگفته وی، ارزش کل بازار صنعت چاپ کشور در سال گذشته حدودحدود ۳/۵ میلیارد دلار برآورد شده است. بیش از ۵هزار واحد چاپی فعال در کشور داریم که بخش مهمی از آنها در حوزه نشر و بستهبندی فعال هستند.
عابدین با طرح این موضوع که صادرات محصولات چاپی و بستهبندی ایران در سال گذشته به ۲۳ کشور جهان بهویژه کشورهای همسایه انجام شد و رشد ۱۵ درصدی را تجربه کرد، ادامه داد: از بدو شروع اقتصاد مقاومتی با دفتر امور چاپ در اجرای سیاستهای آقای صالحی در حمایت از تولید داخل فعالیت کردهایم.
وی ادامه داد: در دنیای امروز ضرورت کاهش مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست ما را به سمت استفاده از فناوریهای چاپ سبز و مواد قابل بازیافت سوق داده است، ایران نیز در این حوزه گامهای نخستین را برداشته و امیدوارم با حمایت ارشاد و تشکلهای صنفی این تحول، تسریع شود
وی همچنین با اشاره به چالشهای این حوزه گفت: فرسودگی تجهیزات، هزینه بالای مواد اولیه وارداتی و نبود حمایت کافی از نوآوری و فناوری مواجه است اما همین چالشها فرصتهایی برای سرمایهگذاری در حوزه فناوریهای دیجیتال و سبز فراهم کرده است.
درِ مدارس به روی کتاب بسته شده است
وی با بیان اینکه درِ مدارس به روی کتاب بسته شده است، افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار بود نهاد غیررسمی باشد اما نهادی رسماً ذیل آموزش و پرورش رفته است، کانون، انجمن نویسندگان و تشکلهای فرهنگی میتوانند کمک کنند بچهها دنیای بهتری داشته باشند، ادبیات و هنر میتواند به کودکان هویت بدهد.
سعید جلالی با اشاره به سابقه فعالیت سیدعباس صالحی گفت: شما برای صنعت نشر مایه امید هستید، معمولاً در هر دوره عملکرد وزارتخانهها در ۱۰۰ روز اول بررسی میشود. فعالیت ۱۰۰ روزه شما موجب تحرک و امیدآفرینی در میان اصحاب فرهنگ و هنر شد و همچنین در این مدت معاون فرهنگی زیرک منصوب کردید.
توسعه اجتماعی با توسعه کتابخوانی باید همراه باشد
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه صنعت نشر و ناشران با تلاش خود و پشت سرگذاشتن فقدانها به فعالیت خود ادامه داده است، افزود: باید دید که در طول ۴۵ سال که صنعت نشر سرپا ایستاد، چه سختیهایی را پشت سر گذاشت. میدانیم که توسعه اجتماعی با توسعه کتابخوانی باید همراه باشد.
وی با اشاره به گفتههای معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: عبدالحسین کلانتری گفت که باید افقهای فرهنگی را گسترش دهیم، این جمله به این معنی است که باید همهچیز را از صفر شروع کنیم. تا زمانی که کتابخوانی مانند نان شب برای مردم ضروری و لازم نشود، امکان تحول در جامعه وجود نخواهد داشت.
فاطمه راکعی، شاعر و نویسنده در ادامه این دورهمی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مهمترین وزارتخانههای کشور است، گفت: شعر به چند دلیل اهمیت دارد؛ بهخاطر ویژگی مهم آن یعنی ایجاز، تاثیرگذار است.
وی با اشاره به برخی از مطالبات شاعران افزود: اهتمام به نقد و معرفی علمی آثار گرانسنگ شعر پارسی اعم از قدیمی و جدید، ضرورت دارد؛ زیرا پژوهشی در حوزه دانشگاهی و رسانهای با موضوع تکنیکهای شعر نداریم.
راکعی با بیان اینکه تلاش برای همگانی کردن شعر ضروری است، ادامه داد: اهتمام به نقد و معرفی شعر زنان، اقوام ایرانی و شعر جوان، شعر کودک و نوجوان، شعر ایران و جهان همچنین توسعه و تقویت نشریههای مختلف در حوزه شعر اهمیت دارد.
بهگفته وی، به حضور چهرههای شاخص در داوری و کارشناسی شعر در زمینههای مختلف، ساماندهی وضعیت حقوق مولف نیز باید توجه شود.
شعر باید در آموزش رسمی به رسمیت شناخته شود
در ادامه این نشست، علیمحمد مودب، شاعر نیز در سخنانی گفت: اهمیت و حرمت شعر در صورتی حفظ میشود که حرمت شاعر حفظ شود اما آموزش رسمی، شعر بهعنوان چشمه زاینده فرهنگ ایران را به رسمیت نمیشناسد، ایده داریم که ادبیات خلاق، وارد نظام آموزشی و دانشگاهها شود.
وی ادامه داد: شعر امروز از فضای مجازی تاثیر گرفته است و شاعر به دنبال این است که شعر چه میزان در فضای مجازی لایک میگیرد. شعر در حوزه ترویج و تولید، در فضای مجازی به شدت آسیب دیده است.
از تجربه صنف و بدنه در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی استفاده شود
محمدرضا توکل صدیق، پیشکسوت حوزه نشر نیز در سخنانی گفت: در دوره وزارت گذشته دکتر صالحی، حضور بدنه صنف در فعالیتهای فرهنگی و کتاب پررنگ شد و از ظرفیت صنف بیش از گذشته استفاده شد؛ در این دوره انتظار داریم از تجربه صنف و بدنه در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی استفاده شود.
وی افزود: یکی از مسائل حوزه کتاب کودک که طی سالهای اخیر شدت گرفته، ممیزی کتاب کودک است، ناشرانی در این حوزه گفتند که حدود ۴۰ کتاب در ممیزی مانده است و برخی سختگیری غیرکارشناسانه موجب شده ناشر احساس امنیت نکند.
صدیق با بیان اینکه ناشر در حوزه کودک سرمایهگذاری کلانی میکند، گفت: این سرمایهگذاری اگر در ممیزی بماند، سرمایه آسیب میبیند و آمار تولید و تألیف را در این حوزه کاهش میدهد.
مسئله کاغذ پیگیری شود
در ادامه این نشست، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی گفت: مقام معظم رهبری چند سال قبل گفتند، دولتها مکمل هم باشند و نقاط قوت و ضعف خود را پوشش دهند، این منطق پیشرفت است.
وی افزود: دولت ناتمام سیزدهم در زمینههایی حرکت رو به جلویی را پایهگذاری کرد و در برخی حوزهها ضعفها را پوشاند و برخی کارها نیمهتمام باقی ماند.
نیلی با بیان اینکه در زمینههایی مزیتهایی داشتیم، گفت: نخستین موضوع، بحث کاغذ است که دولت سیزدهم برای آن حرکت اصولی آغاز کرد و جا دارد که ادامه پیدا کند، من از شما میخواهم در دولت برای این حوزه تلاش و پیگیری کنید.
وی ادامه داد: دفتر سلولزی وزارت صمت منحل شد یا برای ۶۰ هزار تن مناقصه برای واردات کاغذ خارجی انجام شده است، اما چرا باید بازگشت کنیم به سمت چیزی که مطالبه رهبری بوده است.
نیلی افزود: موضوع حمایت از تولید برای خلاهای جامعه و نسل نو از گذشته، در حرفهایتان بود و امروز هم اشاره کردید که مخاطب، نیاز به معنویت دارد و باید در این جهت حرکت کنیم.
بهگفته وی، مسئله حفظ شفافیت و مراقب از توزیع رانت در موضوعات مختلف نیز موضوع دیگر است که باید به آن توجه شود.
نیلی گفت: موضوع فلسطین و بیداری جهان نیازمند توجه است، توجه جهان به مکتب اهل بیت (ع) و امام خمینی (ره) ویژه است و باید به این موضوع نیز توجه کنیم.
فرهنگ موضوع حاشیهای نیست
محسن پرویز در سخنانی با اشاره به چند نکته، گفت: تلاش کنیم حوزه داستان تقویت شود، توقع ما این است که در این حوزه قویتر از گذشته عمل کنیم. نیاز داریم استعدادها را شناسایی کنیم و فضاها را برایشان باز کنیم. نکتهای که میخواهم بگویم بهعنوان کسی که ۴۲ سال از فعالیتم در عرضه فرهنگ میگذرد، متأسفانه همه با وجود اینکه اعتقاد راسخ داریم مسئله فرهنگ مسئله اصلی و اساسی است اما فعالیتهای اقتصادی و پیوست فرهنگی به درستی مشخص نیست. پرداختن به این حوزه در سطح کلان، مسئله حاشیهای بوده است، مسائل اقتصادی، وقت و سرمایه نیروی انسانی نیز ازجمله نکات مهم است که از سوی دولتها و بخش خصوصی مطرح میشود.
وی همچنین به مبحث «مدیریت فرهنگی» اشاره کرد و گفت: سال ۱۳۸۶ وقتی میخواستیم براساس قانون برنامه چهارم، یارانه کاغذ را به سمت مصرفکننده ببریم، گروهی از دستاندرکاران نشر دفاع میکردند و کسانی هم که میگفتند اگر یارانه را بردارید، قیمت کاغذ ۱۰ برابر میشود؛ مانع تراشی میکردند.
وی افزود: با تکیه به پژوهشهای انجامشده، یارانه کاغذ را جابهجا کردیم، قیمت کاغذ سال اول ۲۰ درصد و معادل تورم کلی کشور بود، اینکه کمتر یا بالاتر از تورم شد، اتفاق ویژهای نیفتاد؛ زیرا پژوهش درست، پشتوانه این کار بود، اکنون نیز میتوان بعد از بررسی علمی و دقیق برخی از برنامهها را اجرا کنیم.
ابراهیم کریمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در ادامه این ضیافت در سخنانی با اشاره به مهمترین مطالبات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: قطعیت بخشیدن به معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان مسئلهای جدی است، در این زمینه وحدت رویه در حوزههای مختلف مالیاتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: ارتقای نقش اتحادیه بهعنوان مهمترین نهاد قانونی و صنفی نیژ دیگر خواسته ماست.
کریمی با بیان اینکه منطق عرصه فرهنگ، گفتوگو و استدلال است، گفت: اکنون عرصه کتاب سخت مورد تهدید و آسیب سودجویان بی فرهنگ قرار گرفته است. کتابهای قاچاق، کپی کاری، بدلی و … با تخفیفهای بی رویه اکنون به عنوان معضلی برای این حوزه شده است.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: سهمیه ارزی کاغذ برای سال ۱۴۰۱ تاکنون در عمل محقق نشده است، استدعا دارم به جد، این موضوع را پیگیری کرده تا موجب کمک به ناشران شود، همچنین فراهم ساختن اختصاص تسهیلات بانکی با نرخ عادلانه نیز از دیگر خواستههای ما است. بهعنوان آخرین خواسته، میخواهیم شفافیت در خرید کتاب برای کتابخانهها و شفافیت در عرصه حمایتی برای ناشران و کتابفروشان را نیز دنبال کنید.
وزیر فرهنگ: به همدلی حداکثری نیاز داریم
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از صحبتهای اصحاب نشر و قلم گفت: من همان سیدعباس صالحی قدیم هستم و خواهم بود. امیدوارم شما بهعنوان بازوان کار، کمک کنید تا گامی را به پیش برداریم.
وی با بیان اینکه شهید آیتالله رئیسی از دوستان قدیمی من بود، افزود: از وزیر و معاون وزیر سابق و تلاشهای تکتک همکاران تشکر میکنم؛ از نظر آنها در آینده برای پیشبرد کارها کمک خواهیم گرفت.
صالحی با تاکید بر تلاش برای حداکثری کردن همدلی میان بخشهای مختلف، افزود: در فضای جامعه و در محیط فرهنگ مکتوب، احتیاج به همدلی حداکثری داریم، اختلاف، دعوا و نزاع در این شرایط درست نیست. باید دلها را صافتر کنیم و کشور به این نیاز دارد.
وی با اشاره ه ابرمسئلههای حوزه اقتصادی و اجتماعی، ادامه داد: باید از جناحهای مختلف، همه دست به دست دهیم و حوزه فرهنگ و جامعه، تاریخ و جغرافیا و آینده خود را بسازیم. باید بتوانیم کنار هم برای حل مشکلات تلاش کنیم. این کنار هم قرار گرفتن میتواند به کشور در شرایط خاص کمک کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان ضرورت توجه به مسائل مرتبط با نوجوانان، گفت: جامعه به جایی رسیده است که نسلها، حرفهای یکدیگر را متوجه نمیشوند. مشترکات کم نیست، همگرایی در اشتراکات است. نباید یکدیگر را تکفیر کنیم؛ بلکه باید با گفتوگو و همدلی حداکثری و همگرایی، به نتیجه برسیم.
صالحی با بیان اینکه معتقدم صنوف، میانجی حمکرانی و مردم هستند، افزود: اگر نهادهای صنفی را تضعیف کنیم، باید در انتظار عواقب آن بمانیم. باورم این است و نمیخواهم بگویم حتماً درست است و حتماً باید از آن دفاع کرد. حتماً صنوف با مشکلاتی مواجه هستند اما باید توجه داشت، نهادهای صنفی میانجی و مشارکتکننده در سیاستگذاری هستند.
صالحی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، باید به اقدامات خود بهعنوان تسهیلگر نگاه کنند، گفت: تسهیلگر هستیم و مسیر را پیش میبریم در مجموعه نشر، فضای اهل قلم فضای سختی است و بخش قابل توجهی از آن ارتزاق میکنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به سرانه مطالعه اشاره کرد و ادامه داد: موجهای سوم پیمایش نشان داد، دانشآموزان کتاب نمیخوانند، فضای سرانه مطالعه مبتنی بر ارزشها و نگرش، ارقام بالاتری را بیان میکرد که برایم مبهم بود؛ درحالی که سرانه مطالعه دغدغه این جمع است.
حکمرانی نیاز دارد بداند در کجا باید منعطف باشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حکمرانی در شکل کلان نیاز دارد، بداند در کجا سفت و کجا منعطف باشد، عنوان کرد: نگاه ما به صنوف نگاه مشارکتکننده، تقویت صنوف و صنوف فراگیر است. بابد به صنوف نگاه فراگیر داشته باشیم. با مقدماتی که شروع شد، امید است کانونهای فراگیر پدید بیاید و اتحادیه کلان فرهنگ و هنر مسیر را طی کند. طبیعی است سازوکارها به گونهای پیش برود، صنوف طبیعی به وجود بیایدنه گلخانهای.
بهگفته وی، سرانه مطالعه دغدغه همه این جمع است، رهبری انقلاب، شخصیتی اهل کتاب است و به این حوزه اهمیت ویژه میدهند. یاید ایدههایی داشته باشیم که به ارتقای دستگاههای فرهنگی کمک کند. ایدههایی داریم که اگر به کمک ارتباطات بین دستگاهی بیاید، خوب است. خوشبختانه چند هفتهای است که شورای همافزایی وزارتخانههای فرهنگی کشور را تشکیل دادیم و دبیرخانه آن وزارت فرهنگ است. در این زمینه، تفاهمنامهای با وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ورزش و جوانان و وزارت میراث فرهنگی امضا کردیم و موضوعات مختلفی را در آن دنبال میکنیم.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در دولتها داشتیم این بوده که غالب مسئله اقتصادی، مسئله اول، و شورای اقتصادی دولت، شورای اصلی موضوعات بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به دنبال این هستیم که دولتها به شورای فرهنگی و اجتماعی، به اندازه شورای اقتصادی اهمیت دهند و توازنی بین شورای فرهنگی و اجتماعی و شورای اقتصادی دولت ایجاد شود.
صالحی با بیان اینکه اگر پیوستها و اتصالات فرهنگ نباشد، حوزه اقتصاد، همین مسیری را طی میکند که تاکنون رفته است، ادامه داد: بخشی از ناکامی در توسعه اقتصادی این است که کنار آن، نگاه فرهنگی اجتماعی منسجم نبوده است، امیدوارم شورای فرهنگی و اجتماعی دولت، برخی از دغدغههایی که عزیزان در حوزه آموزش و پرورش و.. دارند، با در کنار هم قرار گرفتن این دو شورا شرایط بهتری را پیدا کند.
وی افزود: به بحث شیرین ممیزی میرسیم، در این بخش، آنچه میفهمم را میگویم؛ شما هم کمک کنید. من معتقد به صداقت رفتاری و گفتاری هستم، نظام و حاکمیت کشور به حکمرانی فرهنگی، رعایت اخلاق نیاز دارد، قانونی که در کشور هست، باید مورد احترام باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: بارها گفتهام قانون بد، بهتر از بیقانونی است، در بیقانونی اختلاف اجتماعی پیش میآید و معتقدم که قبول داریم؛ زیرا پشت آن استدلالهایی وجود دارد. اینکه ۳۰ سال قبل به یک روش کار کردیم و الان هم آن روش وحی منزل است, خطرناک است.
وی با بیان اینکه از آنهایی نیستم که معتقد باشم نظام و حاکمیت کشور به حکمرانی فرهنگی نیاز ندارد، ادامه داد: در این سالها، تغییرات اجتماعی داشتیم و حتماً باید به تناسب تغییرات اجتماعی و فناورانه، روشهایمان تغییر پیدا کند. طبیعتاً در اینجا قانون داریم و خط قرمزهایی وجود دارد اما به تناسب تغییرات اجتماعی و اتفاقات به وجود آمده، قانون هم باید تغییر کرده و باید برای اصلاح و تغییرات تلاش کنیم.
صالحی با بیان اینکه من سیدعباس صالحی، حق ندارم ریل را عوض کنم، ادامه داد: قطعاً در این مسیر پژوهش داریم، نباید اینگونه باشد که قانون دهه هشتاد وحی مُنزل است و تغییر یک «و» به ویرگول، به ارکان جمهوری اسلامی صدمه وارد میکند، این را نمیفهمم.
بهگفته وی، مجموعه مققنه بر قوانین اصلاحیه میزنند، اما چرا در همه این سالها ممیزی و قانون کتاب حتی یک واو هم تغییر نکرده است؛ درحالی که تحولات اجتماعی بسیاری داشتیم. همچنان داریم در فضای ۳۰ سال قبل حرکت میکنیم باید تلاش کنیم و «اصلاحیه قانونی» از الزامات است.
صالحی در ادامه به موضوع برخورد سلیقهای در ممیزی اشاره کرد و گفت: دوستان، اصل احتیاط را خطقرمزها بدانند و در احتیاط در سایر موارد، اصل اول حقوق شهروندی، حقوق ناشر باشد. حق نداریم حقوق شهروندی را نادیده بگیریم.
وی با اشاره به دیدگاههای مختلف در حوزه ممیزی گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم و احتمالاً در دولت سیزدهم به دنبال به حداقل رساندن اعمال سلیقهها بودیم, در این حوزه باید سوءتفاهم درباره ممیزی را به حداقل برسانیم. حکمرانی فرهنگی بله اما سلیقهسازی فرهنگی خیر. سلیقه شخصی و نگاه از بالا به پایین کار را سختتر میکند.
به گزارش ایبنا؛ در این ضیافت مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی، افشین علا، سعید بیابانکی، عباس جهانگیری مدیر نشر حافظ، علیرضا رییس دانا مدیر انتشارات نگاه، صادق کرمیار، اکبر ایرانی، وحید عیدگاه، ناصر فیض، مهدی قزلی، فریدون عموزاده خلیلی، امیر شهریار امینیان، انجمن ناشران دفاع مقدس، علیرضا سبحانینسب، مدیر نشر جمال، سیدعباس حسینینیک، مدیر انتشارات مجد، علیرضا اسدی، مدیر نشر نیماژ، علی جعفریه، مدیر نشر ثالث، ابراهیم کریمی، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، رحیم مخدومی، گلعلی بابایی، احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران، غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان، حمید غفاری، مدیرعامل تعاونی چاپخانهداران، مجتبی معجراح محمدی، رئیس اتحادیه لیتوگرافان، علیاکبر تورانیان، مدیر نشر شهرآب، محمدتوکل صدیق، مدیر انتشارات صابرین، محسن پرویز، معاون فرهنگی اسبق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیاکبر ابراهیمی، مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاطمه راکعی، شاعر، احد رضایی، مدیر ویژه نشر، مهدی عمرانلو، مدیر انتشارات آوند دانش، اسماعیل جانعلیپور، محمدعلی مرادیان، کاظم آرمانپور، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی, مرتضی کاردر، مدیر نشر هرمس، راضیه تجار، سیدمجید پوراحمدی، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، امین آصفی، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران آموزشی، عبدالکریم جربزهدار، مدیر انتشارات اساطیر نیز حضور داشتند.
∎