شناسهٔ خبر: 69737152 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

چرایی پیروزی سخت مقابل کره شمالی؛

آنالیز دیدار ایران و کره‌شمالی در مرحله مقدماتی جام‌جهانی

یک آنالیزور حرفه‌ای مسابقه کره شمالی و ایران در چهارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ را مورد بررسی قرار داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایمنا، دیدار تیم ملی کشورمان مقابل کره شمالی در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی فوتبال با نتیجه ۳ بر ۲ به سود یوزه‌ای ایرانی به پایان رسید. در این دیدار انتظار می‌رفت تیم ملی ما حریف را با تعداد گل‌های زیاد شکست دهد؛ انتظاری که در نیمه اول نیز تا حد زیادی محقق شد. اما با اخراج شجاع خلیل‌زاده، جریان بازی تغییر کرد و کره شمالی در نیمه دوم به‌طور کامل بازی را در دست گرفت و موفق به زدن دو گل شد.

عملکرد دو تیم ایران و کره شمالی توسط هوتن نگاری، دارنده مدرک آنالیزوری و مربی فوتبال کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا بررسی شده است که در ادامه می‌خوانیم:

میانگین سنی بالای خط دفاعی دلیل فضای ایجاد شده بین خطوط دفاع و هافبک

بحث این بازی این نیست که به کره شمالی گل بزنیم. اصلاً کره شمالی تیمی نیست که ما به زدن ۲ یا ۳ گل به آنها افتخار کنیم یا سرمربی تیم ما بگوید بازی سختی داشتیم. بزرگترین مشکل ما زمانی است که ما همچنان شجاع خلیل‌زاده ها را به تیم‌ملی دعوت می‌کنیم.

در نیمه اول بازی ۵ یا ۶ بار فضای بسیار زیادی بین خط دفاعی و خط میانی تیم‌ملی ما ایجاد شد؛ علت آن هم سن بالای بازیکنان خط دفاعی تیم ما است، مثل شجاع خلیل‌زاده؛ علتش علی نعمتی است؛ علتش آریا یوسفی است که پستش اصلاً دفاع راست نیست؛ سوال من از امیر قلعه‌نوئی این است که ما در ایران دفاع راست نداریم؟

خدا به ما رحم کرد!

کره شمالی چندین موقعیت صدرصد گل‌زنی در نیمه‌دوم داشت که از آن استفاده نکرد. اگر کره‌ای‌ها ابزارش را داشتند ۵ یا ۶ گل باید به ایران می‌زدند. خوش‌بین‌ترین بازیکن کره هم فکرش را نمی‌کرد مقابل تیم‌ملی ایران چنین وضعیتی پیش بیاید. ساختار دفاعی تیم‌ملی ما مشکل دارد؛ وقتی یک تیم اخراج می‌دهد و ده نفره می‌شود، دیگر از بحث آنالیز خارج می‌شود ولی تیم‌ملی ایران در نیمه اول هم مشکل داشت و موقعیت به حریف داد. کره ۲ موقعیت خوب داشت با اینکه تیم ما ۱۱ نفره بود.

ترس از باخت باعث نیمکت‌نشین شدن بازیکنان جوان شده است

وقتی قرار است ۱۰ نفره، با تیمی بازی کنیم که آن را نمی‌شناسیم یا می‌دانیم که آن تیم خیلی ضعیف است؛ این بازی تیم‌ملی بهترین زمانی بود که می‌توانستیم از عناصر تدافعی جوان استفاده کنیم؛ ولی آقای قلعه‌نوئی که هزار نفر خدم و حشم دور خود جمع کرده است که دریغ از یک کمک فنی، به دلیل ترس از باخت به بازیکنان جوان میدان نمی‌دهد. برای تیم ما خنده دار است که اینگونه جلوی ازبکستان و کره‌ی شمالی بازی کنیم. خط حمله فوق‌العاده‌ای داریم ولی خط دفاعی به همان شدت افتضاح کار می‌کند.

آنالیز دیدار ایران و کره‌شمالی در مرحله مقدماتی جام‌جهانی

جوان‌گرایی در تیم‌ملی فقط شعار است!

به غیر از آریا یوسفی کدام بازیکن در تیم‌ملی جوان است؟ محمدجواد حسین نژاد برای هر اردو فقط یک هزینه بلیط می‌پردازد ولی به آن بازی نمی‌رسد. به غیر از آریا یوسفی و محمدجواد حسین نژاد و (با ارفاق) مهدی قائدی، دیگر بازیکن جوان در تیم‌ملی نیست. با تمام قوا به مصاف کره‌شمالی رفتیم و در دقایق پایانی مسابقه تیم ما وقت تلف می‌کرد.

خدا امیر قلعه‌نوئی را خیلی دوست دارد

به نظر من خدا آقای قلعه‌نوئی و کادر فنی‌اش را خیلی دوست داشته که تعداد تیم‌های حاضر در جام‌جهانی افزایش پیدا کرده است. شما اگر یک فرد عادی را بالای سر تیم می‌گذاشتید، این تیم به جام‌جهانی می‌رفت. اگر قرار است جلوی کره‌شمالی این گونه بازی کنیم و بعد از صعود جلوی آرژانتین و برزیل بازی کنیم، خنده دار است. ساختار دفاعی تیم‌ملی ما کاملاً اشتباه است.

۱۰ نفره شدن، مرگ نیست!

ده نفره شدن بازی آداب بازی خودش را دارد؛ تیم ما جلوی کره شمالی ده نفره شده است، نه کره جنوبی، نه ژاپن. این درد فوتبال ما است؛ مدافعان تیم‌ملی مسن هستند و می‌ترسند به دنبال خط هافبک بالا بیایند، بنابراین یک فاصله و شکاف عمیق بین خط دفاعی و خط هافبک تیم‌ملی ما ایجاد می‌شود.

تحلیل فنی گل‌های ایران

خلاقیت فردی قائدی و محبی بار دیگر به داد قلعه‌نوئی رسید. دفاع کره هم پر اشتباه ظاهر شد و یک شوت هم از پشت محوطه جریمه وارد دروازه شد. در ادامه آنالیز تصویری گل‌های اول و دوم تیم کشورمان برابر کره شمالی را مشاهده می‌کنید:

گل اول ایران توسط مهدی قائدی

گل دوم ایران توسط محبی