این نتیجه از آن جهت شگفتآور است که جمهوری خواهان و حتی دموکراتها ایالت آیووا را سهم ترامپ میدانستند.
در نظرسنجی ماه سپتامبر در این ایالت، ترامپ ۴ درصد جلوتر از هریس و در نظرسنجی ماه ژوئن ترامپ ۱۸ درصدجلوتر از بایدن بود.
بنابراین گزارش ، انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را شاید بتوان جنجالیترین انتخابات ایالات متحده در دهههای اخیر نامید. این انتخابات در حالی روز سهشنبه ( 15 آبان ) برگزار میشود که تاکنون و طبق آمارهای منتشرشده، کارزارهای انتخاباتی حدود چهار میلیارد دلار هزینه کردهاند، دو تلاش برای ترور دونالد ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا انجام شده و جو بایدن رئیسجمهور مستقر از رقابت انتخاباتی کنارهگیری کرده است .
همچنین دو مناظره بسیار مهم برگزار شده و چهرههای شاخص حوزههای مختلف از تیلور سوئیفت گرفته تا هالک هوگان، برای حمایت از نامزد مورد نظر خود به میدان آمدهاند. اما هنوز دقیقا مشخص نیست آمریکاییها در انتخابات پنجم نوامبر قصد دارند چه کسی را به عنوان رئیسجمهوری بعدی خود انتخاب کنند. درحالیکه تا زمان برگزاری یکی از پرتنشترین رقابتها برای تصاحب کاخ سفید در تاریخ سیاسی مدرن آمریکا فقط سه روز باقی مانده است، به نظر میرسد کامالا هریس و دونالد ترامپ در دو کفه یک ترازو برابر و متوقف ماندهاند؛ توقفی که یا نشانه یک شکاف سیاسی اساسی در ایالات متحده و شکلگرفتن جامعهای بهشدت دوقطبی است یا از خطایی بزرگ در نظرسنجیها خبر میدهد.
حضور ترامپ و هریس در ویسکانسین
فقط دو روز دیگر باقی مانده و کامالا هریس و دونالد ترامپ، دو رقیب دموکرات و جمهوریخواه این انتخابات، تمرکز خود را بر هفت ایالت چرخشی گذاشتهاند و در تازهترین سفرهای خود به شهر حساس میلواکی در ایالت ویسکانسین رفتهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، تجمعهای انتخاباتی دو نامزد در میلواکی فقط حدود ۱۱ کیلومتر از یکدیگر فاصله داشت. میلواکی دارای بیشترین تعداد دموکرات در ایالت ویسکانسین است، اما ساکنان حومه این شهر اغلب جمهوریخواه هستند.
از ویسکانسین و شش ایالت شامل نوادا، آریزونا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا به عنوان ایالتهای چرخشی یا میدان نبرد یاد میشود و این ایالتها به دلیل آرای نزدیک دو رقیب، نقشی سرنوشتساز در راهیابی یکی از نامزدها به کاخ سفید دارند.
دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ با اندکی اختلاف در ایالت ویسکانسین برنده شد، اما در سال ۲۰۲۰ در این ایالت شکست خورد. از آنجا که یکی از دلایل ناکامی او در راهیابی دوباره به کاخ سفید، افزایش رأی دموکراتها در میلواکی و کاهش رأی او در حومه این شهر عنوان شد، گفته میشود او در این دوره بر کسب آرا از حومه میلواکی متمرکز شده است.
گفتنی است ، طبق آخرین نظرسنجی روزنامه محلی «دِس موینز رِجیستر» در ایالت آیووا، کامالا هریس با ۴۷ درصد آرا از دونالد ترامپ با ۴۳ درصد آرا پیشی گرفته است.
این نتیجه از آن جهت شگفتآور است که جمهوری خواهان و حتی دموکراتها ایالت آیووا را سهم ترامپ میدانستند.