شناسهٔ خبر: 5872840 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تعامل | لینک خبر

بلاتکلیفی ۲۲ هزار دانش‌آموز مهاجر افغان

صاحب‌خبر -
با وجود اعلام رسمی دستور مقام معظم رهبری مبنی بر تحصیل رایگان دانش‌آموزان افغان و اعلام وزارت آموزش و پرورش برای الزام مدارس به این کار در استان فارس هنوز اقدامی انجام نشده است و مسئولان منتظر شیوه‌نامه ثبت‌نام هستند.

به گزارش تسنیم از شیراز، ۲۷ اردیبهشت خبری از مقام معظم رهبری بر روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت مبنی بر اینکه "هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که به‌صورت غیرقانونی و بی‌مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند".

اعلام رسمی این خبر که زمزمه‌های آن از مدت‌ها قبل مطرح بود، سبب شادمانی افغانی‌های مقیم ایران شد چراکه بسیاری از این افراد به علت ورود غیرقانونی مجبور به زندگی مخفیانه بودند و فرزندانشان نیز از آموزش و تحصیل محروم بودند.

اما با وجود ابلاغ این دستور، هنوز خبری از ارسال شیوه‌نامه‌های ثبت نام به ادارات آموزش و پرورش استان‌ها نشده است. در صورتی که ثبت نام دانش‌آموزان ایرانی از ابتدای خرداد ماه با ثبت نام کلاس اولی‌ها شروع شده است.

این در حالی است که مهدی نوید ادهم، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ایران، ۶ خرداد ماه اعلام کرده بود براساس فرمایش مقام معظم رهبری، تمام ادارات و مدارس آموزش و پرورش موظف به ثبت‌نام از همه دانش‌آموزان افغانستانی هستند و هیچ دلیلی از جمله نداشتن کارت هویت نباید مانع ثبت‌نام آنها در مدارس شود.

تقریبا یک ماه از شروع ثبت نام‌ها گذشته و ۲۲ هزار دانش‌آموز افغان در استان فارس هنوز بلاتکلیف و منتظر آمدن شیوه‌نامه هستند. ناصر قجری، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان فارس، می‌گوید: دو تا سه هفته دیگر شیوه‌نامه ثبت نام دانش‌اموزان افغان به دست ما می‌رسد و پس از آن نیز باید شورای آموزش و پرورش تشکیل شود تا درباره نحوه ثبت نام این افراد تصمیم‌گیری شود.

این موضوع به این معناست که دانش‌آموزان افغان باید حداقل یک ماه دیگر صبر کنند تا از بلاتکلیفی برای ثبت‌نام خارج شوند.

قجری همه موارد مربوط به ثبت‌نام این دانش‌آموزان اعم از کسانی که مجوز و کارت اقامت دارند و کسانی که مجوز و کارت اقامت ندارند را منوط به ابلاغ شیوه‌نامه می‌داند.

آرجون جین، رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در شیراز، با استقبال از این دستور مقام معظم رهبری می‌گوید این موضوع کمک می‌کند که افغانستان دوباره ساخته شود چون افغانستان تازه نیاز به نیروهای تازه و تحصیل‌کرده دارد.

وی معتقد است این موضوع به اشتراکات فرهنگی میان ایران و افغانستان کمک می‌کند و تاثیر زیادی بر آینده افغانستان دارد.

جین معتقد است به افغانستان پایدار نمی‌رسیم مگر زمانی که افغانی‌ها اقدام به ساختن افغانستان کنند و این جز از طریق علم امکانپذیر نیست.

وی با تقدیر از این دستور مقام معظم رهبری می‌گوید: این امر می‌تواند الگویی برای سایر کشورها باشد و ایران از جمله بهترین کشورها در برخورد با پناهنده‌ها به ویژه پناهنده‌های افغان است.

از آنجا که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده این دستور از شروع سال تحصیلی جدید اعمال می‌شود تسنیم این موضوع را تا نتیجه کامل پیگیری می‌کند.