شناسهٔ خبر: 58478804 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

درباریان سعودی و اماراتی در انگلیس یک میلیارد پوند ملک و املاک خریده‌اند

بنابر اعلام روزنامه انگلیسی «گاردین»، خاندان‌های سلطنتی کشورهای عربی در حوزه خلیج‌فارس به ویژه رژیم‌های سعودی و امارات مالک بیش از یک میلیارد پوند ملک در انگلیس هستند.

صاحب‌خبر -

تحقیقاتی که روزنامه انگلیسی «گاردین» منتشر کرده بخشی از فساد اقتصادی اعضای خانواده‌های حاکم در امارات و عربستان را فاش کرد؛ خاندان‌هایی که میلیاردها دلار دارایی در زمینه املاک و مستغلاتِ ثبت شده از طریق مراجع قضایی خارجی، دارند. این تحقیق که توسط
European Focus on Middle Issues انجام شده، نشان می‌دهد که خانواده‌های سلطنتی در کشورهای عربیِ حوزه خلیج‌فارس دارای بیش از یک میلیارد پوند (1.2 میلیارد دلار) املاک و مستغلات در انگلیس (به واسطه مؤسسات خارجی نظیر جرسی و جزایر ویرجین) انگلیس هستند. بر اساس تحقیقات، خاندان سلطنتی سعودی از طریق نهادهای خارجی دارای طیف وسیعی از املاک از جمله «هولم» یک قصر کنار دریاچه در مرکز پارک «ریجنت» لندن که در سال 1818 ساخته شده است، هستند. این ملک متعلق به یک نهاد مستقر در «گرنزی» است که از شاهزاده «عبدالله بن خالد آل‌سعود» نماینده عربستان در سازمان ملل سود می‌برد. این ملک تاریخی در سال 2020 به قیمت 185 میلیون پوند استرلینگ فروخته شد. آن‌طور که تسنیم نوشته، یکی دیگر از اعضای خاندان سلطنتی عربستان، شاهزاده «ترکی بن سلمان آل‌سعود» که نهمین پسر پادشاه عربستان و برادر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی است. وی مالک هلدینگ Moncrief است که در جزایر و ویرجین انگلیس مستقر است که دارای 18 ملک در لندن از جمله آپارتمان در برج «پینتو» در «ناین المز» است. این روزنامه انگلیسی نزدیک به 200 ملک در انگلیس‌، از جمله هتل‌ها و کاخ‌های لندن و املاک ویلایی حومه شهرها در این کشور متعلق به تعداد معدودی از اعضای خانواده‌های سلطنتی در کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس، از جمله امارات و سعودی برشمرده است. در مجموع اعضای خاندان‌های حاکم سعودی، امارات، قطر، اردن و بحرین نزدیک به 200 ملک به ارزش حداقل یک میلیارد پوند در انگلیس به واسطه شرکت‌های فراساحلی متعلق به جزایر ویریجین، جرسی، گرنزی و پاناما دارند. در واقع ثبت مؤسسات خارجی انگلیس برای اولین بار نشان می‌‌دهد که چگونه خانواده‌های سلطنتی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس به رهبری امارات از طریق نهادهای قضایی خارج از کشور برای گسترش دارایی‌های املاک و مستغلات خود در انگلیس استفاده کردند. یکی از برجسته‌ترین اعضای خانواده سلطنتی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس که دارایی‌های خود را از طریق نهادهای خارجی در اختیار دارند، «منصور بن زاید آل نهیان» مالک باشگاه فوتبال منچستر سیتی است، زیرا او 17 سند مالکیت در سراسر جزیره «جرسی» از جمله یک آپارتمان در لندن و زمین متصل به آن دارد. بی ربط به این گزارش نیست که شخصی چون «ولید ابوالخیر» وکیل و حقوق‌دان عربستانی باور دارد که بروز پدیده فقر در عربستان به تمام معنا به‌معنی فساد در این کشور است، چرا که معقول نیست کشوری که عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده نفت جهان را یدک می‌کشد، تا این حد فقیر داشته باشد. وی تأکید می‌کند که گروهی ویژه‌خوار وجود دارند که از ثروت‌های کشور استفاده می‌کنند، در حالی که اکثریت ملت چیزی برای رفع نیازهای خود پیدا نمی‌کنند. وی از شکاف گسترده بین افراد عادی جامعه سعودی و حاکمیت آن می‌گوید: «ما از مردمی صحبت می‌کنیم که مجله فوربس آنها را جزو ثروتمندترین مردم دنیا معرفی کرده است، اما حاکمیت سیاسی کشور با زور و خشونت تمامی منابع دولتی را در اختیار گرفته است و بدون مؤاخذه یا محاسبه از آنها استفاده می‌کند.»
جنجال بر سر کاپشن ولی‌عهد سعودی
خبر دیگر از خرج‌های خارج از حد خاندان‌های عربی آن‌که در شبکه‌های اجتماعی در مورد کاپشنی که ولی‌عهد عربستان در جریان سفری که با همتایان اردنی و عمانی خود در شهر العلا به تن داشت، جنجال به پا شد. «محمد بن سلمان» در این سفر یک کاپشن Brunello Cucinelli به تن داشت که قیمت آن حدود ۴۵۰۰ دلار است. این کاپشن پافر در شبکه‌های اجتماعی جنجال‌برانگیز شده و کاربران می‌گویند که قیمت این کاپشن بالا است و بیش از حقوق ماهانه گروه زیادی از شهروندان سعودی است.گفتنی است، برخی از پایگاه‌های اینترنتیِ تخصصی وجود دارند که یکی از کارویژه‌های آنان این است که قیمت لباس شخصیت‌های معروف را منتشر می‌کنند! همان‌طور که مثلاً پیشتر قیمت کفش 900 دلاری «عبدالفتاح السیسی»، رئیس‌جمهور مصر، را در دیدارش با سران عرب منتشر کردند.

نظر شما