شناسهٔ خبر: 58474864 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

آیا کارگروه آیورا از سند 2030 حمایت می کند؟/ مهاجرت زنان تاثیرگذار در پی بی توجهی دولت

موج نیوز

خزعلی درخصوص نشست وزرای آیورا و ارتباط این نشست با سند 2030 به داشتن حق تحفظ ایران در این سند اشاره کرد و گفت: در سند اولیه موضوع همجنس گرایی مطرح بود که با خواست جمهوری اسلامی این امر پس از رایزنی ها حذف شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، شب گذشته انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در دولت سیزدهم در یک برنامه تلویزیونی با معصومه ابتکار در خصوص نحوه سیاست گذاری کشور در حوزه زنان  به مناظره نشستند.

خزعلی در این مناظره با اشاره به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه زنان به عهده داری آیورا برای آموزش زنان حاشیه اقیانوس هند از سوی ایران اشاره کرد که با مخالفت ابتکار همراه بود.

ابتکار با طرح این پرسش که آیا عملکرد آیورا در چارچوب سند ۲۰۳۰ است؟ یا خیر، گفت: ظاهرا آنچه برایتان مصلحت است برای دولت ما نبود!

البته خزعلی با رد اظهارات ابتکار درخصوص نشست وزرای آیورا و ارتباط این نشست با سند ۲۰۳۰ به داشتن حق تحفظ ایران در این سند اشاره کرد و گفت: در سند اولیه موضوع همجنس گرایی مطرح بود که با خواست جمهوری اسلامی این امر پس از رایزنی ها حذف شد و ما توانستیم آنطور که باب میلمان است نحوه آموزش را تنظیم کنیم.

توییت خزعلی

کشورهای عضور اتحادیه آیورا

در حقیقت اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) از ۲۳ کشور نظیر آفریقای جنوبی، هند، ایران، سنگاپور، مالزی، اندونزی، تایلند، سریلانکا، استرالیا، امارات، عمان، یمن، بنگلادش، کنیا، موریس، تانزانیا، ماداگاسکار، موزامبیک، سیشیل و فرانسه تشکیل شده است که از سال ۱۹۹۷ میلادی (۱۳۷۵ شمسی) با ابتکار هند و موریس فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون کشورهای چین، ژاپن، مصر، انگلیس و آمریکا هم به عنوان ناظر در این سازمان بین‌المللی حضور دارند.

گفتنی است، این اتحادیه بر پایه بهبود و تسریع همکاری‌های اقتصادی و گردهمایی نمایندگان دولت، تجار و دانشگاه‌ها بنا شده و با در نظر گرفتن اصل چندجانبه گرایی در جهت گسترش تفاهم و همکاری سودمند دوجانبه از طریق اجماع نظر، نگرش تکاملی و عدم مداخله جویی تلاش می کند و اکنون مدیریت کارگروه توانمندسازی اقتصادی آیورا به عهده جمهوری اسلامی ایران سپرده شده است اما پس از مناظره شب گذشته این شائبه در اذهان عمومی ایجاد شده که آیا اتحادیه آیورا از سند جنجالی 2030 حمایت و پیروی می کند یا خیر؟

بر این اساس خزعلی در حساب توییتری خود اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران همچنان بر موضع خود در مخالفت با اجرای بند آموزش سند ۲۰۳۰ در کشور پابرجاست و مدیریت کارگروه توانمندسازی اقتصادی آیورا که ایران به مدت دو سال عهده دار آن است، ارتباطی با ۲۰۳۰ ندارد.

همچنین معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در توییتی دیگر اعلام کرد: آیورا نهادی با هدف توسعه همکاری‌های تجاری-اقتصادی است و با ریاست جمهوری اسلامی ایران بر کارگروه بانوان آیورا، زنان متخصص ایرانی، زنان کشورهای عضو آیورا را توانمند می‌سازند. مادر تعاملات بین‌المللی بر اصول خود پافشاری می‌کنیم حتی اگر مرتبط با داخل کشور نباشد.

اما به واقع سند 2030 چه داشت که جمهوری اسلامی ایران با آن مخالفت کرد؟ در حقیقت سند بین‌المللی آموزش ۲۰۳۰ با ارزش‌ها، اصول حاکم و اسناد بالادستی کشور در تضاد است که بخش‌هایی از این تضاد در مفاهیمی همچون تربیت شهروند جهانی، لحاظ کردن مفاهیم توسعه پایدار در محتواهای آموزشی و آموزش مسائل جنسی مشاهده می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:

ابتکار: امام برای ارسال نامه به گورباچوف دو نماینده فرستادند یک زن و یک مرد

 

در همین رابطه نیز رهبر معظم انقلاب امروز در دیدار با فرهنگیان کشور با اشاره به سند آموزش 2030 اشاره کردند: جمهوری اسلامی ایران تسلیم سندهایی مانند 2030 یونسکو نخواهد شد. به‌چه‌مناسبت یک مجموعه به‌اصطلاح بین‌المللی که قطعاً تحت نفوذ قدرت‌های دنیاست این حق را داشته باشد که برای ملت‌های دنیا تکلیف مشخص کند؟ اصل کار غلط است اینکه سندی را امضا کنیم و بعد بیاییم بی‌سروصدا آن را اجرا کنیم، نخیر، مطلقاً مجاز نیست.

اما در خلال تمام مناظره ها، همایش های برگزار شده و تایید و تکذیب مسئولان نباید فراموش کرد که غفلت در حقوق زنان، منجر به سواستفاده دشمن، جذب بانوانان توانمند ایرانی، ایجاد تفرقه و ظهور و بروز اغتشاشات اخیر می شود.

ضروریست از پتانسیل همایش ها، اجلاس و نشست هایی نظیر آیورا در راستای شکوفایی هرچه بیشتر زنان ایرانی در حوزه های بین المللی و حفظ عدالت جنسیتی در کشور کوشید.

امری که اگر به آن بی توجهی نمی شد شاید اکنون شاهد سیل مهاجرت زنان تاثیر گذار در تمام حوزه ها نظیر دانشجویان نخبه، خروج پزشکان متخصص،  پرستاران و ورزشکارانی که هریک سرمایه ملی این کشور هستند نبودیم.

قطعا معاونت امور زنان و خانواده دولت نقش تاثیرگذاری در جلوگیری از این اتفاقات دارد و نیاز است با ایجاد یک همدلی و اتحاد جامعه زنان ایرانی را بیش از پیش حفظ و حراست نماید.

نظر شما