شناسهٔ خبر: 57460737 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

دو خبر از کتابخانه ملی

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، شهرداری منطقه ۲۱ تهران و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در راستای بهبود شرایط نگهداری و حفظ هویت اسناد ملی کشور و ارتقاء سطح همکاری‌ها و هماهنگی‌های بهینه فیمابین، تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، این تفاهم نامه همکاری میان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، شهرداری منطقه ۲۱ تهران و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که با تأیید شورای شهر تهران عملیاتی شده است؛ به منظور تأمین فضای مناسب برای نگهداری موقت و تجمیع میراث مکتوب کشور انجام شده است. 

براساس این تفاهم نامه و به دلیل مشکلات ناشی از دپوی حجم زیاد اسناد انتقالی در ساختمان آرشیو ملی و آلودگی محیطی، مقرر شد یکی از پایگاه‌های پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران برای نگهداری موقت و تجمیع اسناد ملی، به معاونت اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص یابد. بر همین اساس پایگاه بزرگی در منطقه غرب تهران در اختیار این معاونت قرار گرفته است. 

پایگاه اختصاص یافته، زمینی به مساحت ۴۰۰۰ متر مربع و دارای حدود ۱۰۰۰ متر مربع زیر بنا است. این پایگاه دارای فضای نگهداری و استقرار اسناد و فضای اداری برای بررسی اسناد در محل و انتقال اسناد واجد ارزش به مخازن آرشیوی است. 

مجموعه اسناد کاردار سفارت ایران در چین در دوره جنگ جهانی دوم به سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اهدا شد

همچنین مجموعه اسناد اهدایی خاندانی مربوط به دوران زندگی اصغر پارسا دبیر و کاردار سفارت ایران در چین در دوره پیش تا پس از جنگ جهانی دوم به سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اهدا شده است. 

حجم اسناد اهدایی که در ۲۰۸ ردیف تنظیم شده؛ شامل بیش از ۲۵۰۰ برگ سند، ۱۹۰۰ برگ روزنامه و نشریه داخلی و خارجی، ۸۸ جلد مجله و نشریه، ۱۶ جلد کتاب و رساله، ۱ جلد قرآن کوچک اهدایی، پایان‌نامه تحصیلی، ۲۰۰ برگ اعلان و آگهی، ۴۰ کتابچه، ۵ شیت نقشه و غیره می‌شود که به سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران اهدا شده است. 

این اسناد بر اساس معیارهایی مانند نوع سند، تعلق مستقیم یا غیرمستقیم به دوره زندگی اصغر پارسا از سال ۱۲۹۴ تا ۱۳۸۵ شمسی دسته‌بندی شده است. 

اصغر پارسا فردی علاقمند به ادبیات و از دیار آذربایجان و شهر خوی بوده است که به عنوان دبیر و کاردار سفارت ایران در چین در دوره زمانی پیش تا پس از جنگ جهانی دوم فعالیت داشته است. وی از حامیان محمد مصدق و عضو گروه ایرانی اعزامی به دیوان لاهه برای دفاع از حقانیت نفتی ایران در برابر انگلستان بوده است.

نظر شما