شناسهٔ خبر: 5728868 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

بندر شهید رجایی میزبان رئیس راه آهن جمهوری قزاقستان؛

آمادگی قزاق ها برای ترانزیت سالانه 15 میلیون تن کالا

معاون وزیر راه و رییس شرکت راه آهن جمهوری قزاقستان با همراهی جمعی از مسئولان صنعت ریلی کشوری و استانی، از زیرساخت های شبکه راه آهن بزرگترین بندر تجاری ایران در استان هرمزگان بازدید و از مشاهده امکانات این بندر ابراز شگفتی کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، عسکر مامین  در بازدید از محوطه ها وزیرساخت های ریلی بندر شهید رجایی گفت: طی سال جاری برنامه داریم تا 15 میلیون تن کالای کشورهای چین و روسیه به قزاقستان از طریق این بندر تراتزیت شود.

رییس شرکت راه آهن جمهوری قزاقستان با اشاره به اینکه با شرکت های خصوصی برای توسعه فعالیت در بندر شهید رجایی در حال مذاکره هستیم، افزود: با افتتاح خط جدید ریلی بین کشورهای قزاقستان، ترکمنستان و ایران، بندر شهید رجایی جایگاهی خوب برای ترانزیت کالاهای این کشور می باشد.

وی بندر شهید رجایی را حلقه اتصال شرق به غرب برای کشورهای آسیای میانه دانست و افزود: علاوه بر این مسیر، از مسیر بندر شهید رجایی و بندر امیرآباد به بندر اکتائو نیز کالا جابجا خواهد شد.

مامین گفت: ارسال محموله‌های گندم، مواد شیمیایی، پنبه و سایر کالاهای مورد علاقه کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و آسیای شرقی از بندر شهید رجایی برنامه‌های تجاری قزاقستان است.

"محمدعلی اصل سعیدی پور" معاون عملیات بندری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در حاشیه این بازدید، گفت: تجهیزات استاندارد تخلیه و بارگیری، محوطه های اختصاصی، 50 کیلومتر خط ریلی و جاده های مواصلاتی از جمله مزایا و ظرفیت ها مهم بزرگترین بندر تجاری کشور است.

به گفته وی، هیأت قزاقستانی از وجود این همه امکانات و زیرساخت های ریلی در این بندر ابراز شگفتی کرد.

بر اساس این گزارش، هم اکنون 14 میلیون بار ریلی از بندر شهید رجایی ترانزیت می شود که تا 40 میلیون تن ظرفیت جابجایی کالا وجود دارد.

"محمد رضا پور فخری" مدیرکل راه آهن استان هرمزگان نیز خاطرنشان کرد: هم اکنون قطارهای برنامه ای 3 روزه به مقصد سرخس تردد می کنند و 2 خطه بودن، تجهیز به علائم الکتریکی، تراک بندی و نصب ATC ، حمل ترکیبی به آسیای میانه را دو برابر کرده است.

وی افزود: در حال حاضر تا چند برابر موجود ظرفیت داریم و تخفیفات پلکانی و کاهش تعرفه های ریلی از برنامه های شرکت راه آهن ایران برای افزایش حمل کالا از طریق شبکه ریلی است.

لازم به ذکر است، با افتتاح خط جدید ریلی بین کشورهای قزاقستان، ترکمنستان و ایران با حضور روسای جمهورهای سه کشور در سال گذشته، بندرعباس دارای یک جایگاه استراتژیک برای ترانزیت کالا در کریدور شمال- جنوب می باشد.

یادآور می شود، بندر شهید رجایی به‌دلیل وسعت مناسب خطوط ریلی (بیش از 50 کیلومتر)، اتصال به شبکه سراسری ریلی و حضور در کریدور شمال-جنوب به‌عنوان یکی از نقاط محوری و مسیری مطمئن برای ترانزیت دریایی- ریلی کالا به کشورهای همسایه به شمار می‌رود.

وجود خطوط ریلی در بین انبارها و محوطه‌های دپوی کالا، وجود تجهیزات و امکانات مناسب برای تخلیه و بارگیری واگنی کالا شرایط مناسبی را برای صاحبان کالا فراهم کرده است.

نظر شما