شناسهٔ خبر: 55666293 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

نطق وکلای ملت/ از لزوم احقاق عدالت تا سیاست‌های منجر به تولید فقر

محورهای مهم نطق‌های میان‌دستور امروز نمایندگان مجلس، لزوم احقاق عدالت، عدم شفافیت مدیریتی، سیاست‌های منجر به فقر، نقش نظام بانکی و صنعت بانکداری بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری فارس، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه 25 مرداد) برگزار شد و تعدادی از نمایندگان به ایراد نطق‌های میان‌دستور خود پرداختند. 

محمود مولوی نماینده مردم آبادان در نشست علنی امروز در نطق میان دستور خود گفت: حضرت علی(ع) فرموده اند خداوند سبحان عدالت را در خلقت، در زندگی و در معاد معیار حق از باطل قرار داد تا انبیا و اولیای خداوند آن را راهبرد رسالت خود قرار دهیم، تا جایی که عدالت ارزشمندترین، اساسی ترین عنصر انسانی و مدیریتی است، عدالت تخصیص بردار نیست، عدالت شاخصی عام المنفع است که به تکامل جامعه کمک می‌کند.

نماینده مردم آبادان در مجلس ادامه داد: ما باید هم عادل باشیم و هم عدالتخواه، قانونی که در معیار عدالت حرکت نمی کند سیاستی که در راستای عدالت نیست و مسئولی که با گفتار، رفتار و کردار در جاده عدالت حرکت نمی کند در نظام اسلامی و در حکومت اسلامی جایگاهی ندارد.

وی تاکید کرد: بررسی عملکرد دولت ها بیانگر این است که ما در اجرای عدالت واقعی اما و اگرهای فراوان داریم، با همه قوانین و مقررات و اسناد بالادستی بعضا در کوچه و پس کوچه های عدالت گرفتار می شویم، نگاهی به چشم انداز 20 ساله بیاندازید ببینید کدام شاخص ها محقق شده است؟ جز شاخص علم در بقیه شاخص ها ما هنوز عقب ماندگی هایی داریم. این را از این جهت مطرح کرده ام که نگران راهبرد جدید نظام هستیم. بیانیه گام دوم به عنوان یک راهبرد اساسی مبادا سرنوشت این افق 20 ساله را پیدا کند و ما را از عدالت به دور کند.

این نماینده مجلس گفت: چهار موضوع اساسی به عنوان معضل مجلس و دولت را در اجرای عدالت واقعی وقفه ایجاد کرده است. عدم قاطعیت مجلس یکی از این معضل ها است، بررسی عملکردها بیانگر این است که قوانین برجا مانده در دستورالعمل ها، اسناد بالادستی و سند توسعه ای حاصل چشم پوشی مجلس و نمایندگانی است که بر خطاهای وزیر و دولت با اغماض گذشته اند.

مولوی اظهار داشت: مجلس باید با تمام وجود از اهرم های نظارتی خوداستفاده کند، تذکر، سوال، تحقیق و تفحص، موضع گیری به موقع وظیفه ذاتی مجلس است و رنگ و بوی دخالت در عزل و نصب ندارد. دومین موضوع که مجلس و دولت را درگیر کرده و نیاز به اصلاح دارد ساختار ناصحیح بودجه است. عدم تمایز بین برنامه و بودجه، ارائه همزمان برنامه و بودجه در صحن مجلس، مجلس را هم دچار مشکل کرده است، باید برنامه ای را در جایی و بودجه را با اعداد و ارقام در مجلس بررسی کنیم غیر از این باشد احکام اکثرا مبهم و در اجرای عدالت کمکی به ما نخواهد کرد، وقت مجلس را هم می گیرد.

وی افزود: سومین موضوع عدم شفافیت در مدیریت کشور است، فقدان شفافیت، عدم مسئولیت پذیری می آورد، فقدان شفافیت عدم پاسخگویی دارد و باعث کاهش سرمایه های اجتماعی خواهد شد. الان تورم بیداد می کند، بازار کمر مردم را شکسته است واقعا چه کسی پاسخگو است شفاف مطرح کنند.

این نماینده مجلس مطرح کرد: موضوع آخر انتصابات غلط است، انتصابات غلط بدون رعایت شاخص و اهلیت، بدون توجه به تخصصی و تجربه کمر استان ها به خصوص استان های مرزی و محروم را شکسته است اگر نیازی به تخصص وتجربه نیست، واحدهای تخصصی دانشگاه را در منابع انسانی حذف کنید قرار نشد هرکسی استاندار و مدیر شود. لذا انتصاب افراد شایسته که دارای اهلیت هستند جز اوجب واجبات است.

نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: خوزستان نمونه بارز این بدبختی ها است چندین سال استانداران خوزستان، خوزستان را نابود کرد و از این تریبون به استاندار تذکر می دهم استان سند توسعه ندارد برگرد و با برنامه کار کن، ما تا الان هیچ برنامه عملی ندیده ایم.

عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: خاندوزی، فاطمی امین و سعید محمد به آبادان سفر کردید، نتیجه سفر شما کاملا هیچ بود ولی مردم آبادان و خرمشهر می دانند سه ره آورد داشت اخراج 140 کارگر از مبادی ورودی، تشدید اختلاف بین گمرک، بنادر و مناطق آزاد و سردرگمی سرمایه گذارانی که در شهرک های صنعتی منتظر تصمیم شما بودند. این چه سفری است؟ اگر برنامه ای ندارید و قرار نیست کاری انجام دهید، حضرت عباسی هزنیه بر دست مردم آبادان و خرمشهر نگذارید ما خسته از پذیرایی نیستیم ما خسته از مهمان نوازی نیستیم اما دروغ، کذب و فریب جدا نفرت داریم.

همچنین غلامرضا مرحباء نماینده مردم آستارا در نطق میان دستور خود، گفت: فقر، این کریه ترین دستاورد بشر حاصل ضعف در برنامه ریزی، عدم استفاده بهینه از منابع، توزیع نابرابر منابع مادی، ناتوانی در تولید ثروت، ضعف در آموزش و البته اقدامات دشمنان است.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: متداول ترین تعریف موجود از فقر، بر ارتباط آن با مسائل اقتصادی تمرکز دارد؛ یعنی سیاست های غلط اقتصادی بی شک منجر به فقر می شوند و به همین دلیل امروزه به اعتقاد کارشناسان حل مشکلات حاصل شده از تصمیمات اقتصادی اولویت اول کشور است.

وی ادامه داد: در کشورمان نظام بانکی و صنعت بانکداری به عنوان مهمترین و شاید تنها رکن تامین مالی در سطح خرد و کلان و ارائه کننده انحصاری خدمات مالی به مردم از مهمترین عرصه هایی است که باید به دور از هر گونه هیجان و صرفا با دید کارشناسی و علم حاکم بر این صنعت جهانی البته در چارچوب نظام فقهی و شرعی اسلامی به آن نگریسته شود اما این صنعت در کشورمان دستخوش مشکلات و چالش های فراوانی شده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: بهبود وضعیت بانک ها و موسسات مالی بدون اصلاحات ساختاری بر نظام بانکی کشور و تغییر دیدگاه ها امکان پذیر نیست؛ افزایش دستوری نرخ سودهای پرداختی به عنوان یکی از عوامل اصلی زیان انباشته بانک ها ارزیابی می شود؛ هر چند با افزایش سرمایه ناشی از محل تجدید دارایی بسیاری از بانک ها از مشکلات مقطعی نجات یافتند اما همچنان زیان انباشته قسمت عمده ای از سرمایه آنان را درگیر کرده است.

مرحباء گفت: ناترازی نقدینگی بانک ها به موجب پرداخت تسهیلات تکلیفی مشکل دیگری است؛ مطالبات غیرجاری و تسهیلات اعطایی ناخالص بانک های بزرگ هم نشان از رشد مطالبات غیر جاری دارد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عدم ایفای تعهدات ارزی توسط بانک مرکزی و نوسات شدید ارزی، مطالبات از دولت، هزینه های مالیاتی، انجماد دارایی و البته ترکیب و مشکلات منابع انسانی از مشکلات قابل احصاء هستند اما راهکار چیست؟

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اجرای AQR  و تعیین میزان ناترازی نظام بانکی و تعیین روش مناسب برای جذب زیان و رفع ناترازی، تقویت نظارت بانک مرکزی با عنایت بر تفکیک بانک های سالم در معرض ریسک و ناسالم، بررسی و پیشنهاد تمامی قوانین و مقررات بانک ها از طریق شورای عالی پول و اعتبار، تقویت نظارت شرعی و ایجاد ساختارها و سازمان های مناسب برای آن، طراحی و تقویت نظام اعتبارسنجی و رتبه بندی مناسب با قواعد بانکداری اسلامی و تخصصی شدن بانک ها و تنظیم مقررات بانکی متناسب با آن از این راه ها است.

وی ادامه داد: البته توجه به نیروی انسانی مظلوم و به شدت آسیب دیده فعال در این صنعت از مهمترین مسائلی است که می توان به اشاره کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: شهرستان آستارا با دارا بودن سه شیوه حمل نقل دریایی، ریلی و زمینی در مهمترین بخش کریدور شمال-جنوب در کنار فرصت های بسیار، از محرومیت انباشته شده تاریخی و بیکاری رنج می برد؛ البته به لطف خدا و با پیگیری های شبانه روزی و خدمات دولت خدمتگذار اقدامات مناسب انجام شده است.

مرحباء گفت: با تامین اعتبارات لازم مرکز فرهنگی، ورزشگاه وحدت، استخر، گازکشی به روستاهای گردنه حیران و آستارا، آسفالت و بهسازی معابر تعدادی از روستاهای اصلی و پرجمعیت، رفع تنش آبی، بهسازی شبکه توزیع برق، پیشرفت در احداث شبکه فاضلاب، تکمیل لایروبی بندر و راه اندازی منطقه ویژه در دست اقدام یا تامین اعتبار شده است اما راه بسیاری تا حصول نتیجه باقی است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بارانداز راه آهن که به صورت BOT به طرف خارجی واگذار شده هنوز تکمیل شده و شاهد تعلل بسیاری هستیم؛ از دستگاه دیپلماسی و وزارتخانه های اقتصاد و راه درخواست می شود این مشکل بجا مانده که در شان کشور نیست را حل کنند.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تکمیل راه آهن رشت-آستارا مهمترین پروژه ای است که متاسفانه به دست فراموشی سپرده شده بود اما امروزه خوشخبتانه مورد توجه قرار گرفته است؛ به نحوی که رهبر فرزانه انقلاب به این مهم عنایت ویژه داشتند لذا امیدوارم دولت اجرای این خط مواصلاتی و حیاتی که با سرعت کمی آغاز شده را سرعت بخشد.

وی ادامه داد: هنوز بسیاری از جاده های روستایی در حالت تخریب کامل قرار دارند و بیش از 20 سال مرمت نشده اند؛ پروژه فاضلاب نیازمند اعتبارات بیشتری است. همچنین از فرصت سرمایه گذاری برای کسب و کارهای جدید و ایجاد اشتغال استفاده نشده است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: همچنین تعدادی از مصوبات سفر نظارتی کمیسیون اقتصادی که نقش حیاتی برای شهرستان دارند هنوز اجرایی نشده است؛ لذا درخواست می شود دستگاه های ذیربط گزارش عملکرد و میزان پیشرفت پروژه های مصوب سفر را به کمیسیون ارائه کنند.

وی خطاب به رییس بنیاد مستضعفان تصریح کرد: فروش ۲۰ هکتار از اراضی روستای آراز کوه، فندرسک به شرکت شهرک‌های صنعتی جهت ایجاد ناحیه صنعتی در منطقه فندرسک خواسته زیادی است؟ در منطقه ای که در گذشته  کارخانجات متعدد داشت، ایجاد یک ناحیه صنعتی برای اشتغال جوانان و افزایش درآمد مردم کار بزرگی است،از شرکت کشت و صنعت گل چشمه آزاد شهر چه چیز باقی مانده است،کارخانه آب میوه آن کجاست؟راه اندازی مجدد کارخانه رب گل چشمه توجیه ندارد اما نابودی آن توجیه دارد، در واگذاری اموال و زمین‌های زراعی باقی بنیاد مستضعفان به شرکت‌های تحت پوششی که صرفا از تغییر نام و تابلو استفاده نکنید،اگر اقدامی برای مردم آن مناطق در زمینه سرمایه گذاری و اشتعال انجام دادید،بیان نمایید.

کوهساری در پایان خاطرنشان کرد: سازمان تامین اجتماعی علیرغم وعده‌های بسیار مبنی بر خرید و ساخت درمانگاه تامین اجتماعی رامیان، مرکز رفاهی آزاد شهر و دایر نمودن مجدد درمانگاه قشلاق رودبار به جز چند مکاتبه اقدامی نکرده است، امیدوارم این مشکلات بدون دادن وعده مجدد برطرف بشود، در حالیکه بیش از ۶۰ سال از بهره برداری معادن ذغال سنگ شهرستان‌های آزاد شهر، رامیان و بخش چشمه ساران می گذرد،اما مدیریت این معادن تحت عنوان البرز شرقی و کارخانه ذوب آهن اصفهان در خارج استان گلستان می باشد.

انتهای پیام/

نظر شما