شناسهٔ خبر: 54985386 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

مخالفت برخی کشور‌های عربی با تشکیل ائتلاف ضد ایرانی

یک خبرگزاری انگلیسی نوشت، شماری از کشور‌های غرب آسیا با ایده ائتلاف منطقه‌ای مخالف بوده و کشور‌های حاشیه خلیج فارس نیز برای اشتراک اطلاعات به یکدیگر اعتماد ندارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی به نقل از چهار فرد مطلع نوشت، واشنگتن و تل‌آویو به‌دنبال فراهم کردن زمینه‌های لازم برای ایجاد اتحادی امنیتی با کشور‌های عربی هستند.

در این گزارش آمده است، به گفته دو نفر از این افراد مطلع، این ایده که قرار است از فناوری رژیم صهیونیستی استفاده کند احتمالاً در سفر آتی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به فلسطین اشغالی بتواند پیشرفتی حاصل کند.

برنامه جاه‌طلبانه، اما دور از دسترس

رویترز به نقل از این چهار فرد مطلع می‌نویسد: «بحث‌ها در سطح اولیه هستند و تا همین حالا با مقاومت شماری از کشور‌های عربی برای کار با اسرائیل مواجه شده است».

یک مقام رژیم صهیونیستی به رویترز گفت «کشور‌های شریک» به‌جای استفاده از تجهیزات فیزیکی یکسان، در حال هماهنگ کردن سامانه‌های دفاعی خود از طریق ارتباطات الکترونیک از راه دور هستند.

رویترز افزود، «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی می‌گوید این سامانه در حال کار است، اما ارزیابی واشنگتن این است تل‌آویو در این زمینه اغراق کرده است و کشور‌های حاشیه خلیج فارس نیز با احتیاط در مجامع در این‌باره صحبت می‌کنند.

یک مقام مطلع در واشنگتن به رویترز گفته بایدن در سفر به غرب آسیا طیف وسیعتری از هماهنگی‌های امنیتی در سطح منطقه را از جمله با صهیونیست‌ها به بحث خواهد گذاشت، اما انتظار نمی‌رود در نشست هفته آینده کشور‌های خلیج فارس، توافق رسمی در این باره اعلام شود.

رویترز به نقل از سه فرد مطلع نوشت، برنامه این است که شبکه‌ای از رادار‌ها و ردیاب‌ها و سامانه‌های رهگیری بین عربستان سعودی، عمان، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عراق، اردن و مصر با کمک فناوری اسرائیلی و با استفاده از پایگاه‌های نظامی آمریکا ایجاد شود.

به نوشته این خبرگزاری، این شبکه راداری، به کشور‌های فوق «به‌ویژه اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی» این اجازه را خواهد داد که تهدیدات هوایی را پیش از عبور از مرزهایشان ردیابی کنند.

رویترز به نقل از یکی از این افراد نوشت: «این پیشنهاد برای ایجاد یک سامانه ردیابی مشترک است که در آن هر کشور عضو دیگران را از حمله ردیابی شده باخبر می‌کند».

یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی مستقر در واشنگتن و مطلع از سفر بایدن به منطقه، تلاش‌ها برای ایجاد این ائتلاف را «هدف‌گذاری شده» توصیف کرد و گفت: «راهی طولانی در پیش است و آمریکا از آن حمایت می‌کند».

مقاومت کشور‌های عربی در برابر «ناتوی خاورمیانه»

رویترز در این گزارش می‌افزاید، اصرار برای ایجاد ائتلاف منطقه‌ای با مقاومت برخی کشور‌ها از جمله عراق، کویت و قطر مواجه شده است. این خبرگزاری به نقل از یک مقام دولت بایدن نوشت: «دیدگاه‌های متفاوتی در پایتخت‌های مختلف وجود دارد».

این مقام آمریکایی افزود: «ما نمی‌خواهیم نوعی ساختار بالا به پایین ایجاد کنیم. می‌خواهیم آن ساختار‌ها را روی روابطی بنا کنیم که وجود دارند؛ البته برخی از این روابط آشکار و برخی دیگر ناآشکار و زیرزمینی بوده‌اند».

این خبرگزاری افزود، یکی از مثال‌های بارز مخالفت با این طرح، کشور عراق است که چند ماه پیش ممنوعیت عادی‌سازی روابط به رژیم صهیونیستی را تصویب کرده است. یک مقام امنیتی عراقی به رویترز گفت، هیچ‌گونه طرح رسمی که شامل رژیم صهیونیستی و علیه ایران باشد، به بغداد ارائه نشده است و چنین اتحادی خارج از بحث است.

رویترز همچنین به نقل از مقام مطلع نوشت، حتی عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز در این زمینه محتاطانه عمل می‌کنند تا روابط تازه شکل گرفته با تهران را حفظ کنند.

این خبرگزاری نوشت، دولت‌های عربستان سعودی، کویت، عمان، بحرین، مصر و اردن به درخواست برای اظهارنظر پاسخی ندادند و اماراتی‌ها نیز به این نکته اکتفا کردند که طرف هیچ ائتلاف نظامی نیستند که علیه کشوری خاصی باشد.

در این میان واشنگتن امیدوار است که همکاری‌های امنیتی در منطقه راه را برای توافقات صلح بیشتر با رژیم صهیونیستی باز کند. در این میان عربستان سعودی می‌تواند جایزه بزرگ برای تل‌آویو باشد، اما به گفته مقام‌های آمریکایی، عادی‌سازی روابط این دو کشور فعلاً بعید است.

رویترز به نقل از کارشناسان نوشت، در جهان ایده‌آل رژیم صهیونیستی، چنین ائتلافی به فروش موشک‌های دفاعی به کشور‌های حاشیه خلیج ختم می‌شود که می‌توانند با سامانه‌های پاتریوت آمریکایی به که از مدت‌های قبل مورد استفاده این کشور‌ها بوده، هماهنگ شوند.

«جرمی بینی» کارشناس دفاعی حوزه غرب آسیا به رویترز گفت، سامانه راداری کشور‌های منطقه، برای رژیم صهیونیستی یک سامانه هشدار اولیه را فراهم می‌کند و احتمالاً ذی‌نفع اصلی چنین سامانه‌ای نیز تل‌آویو است.

«یاسمین فاروغ» عضو اندیشکده کارنگی نیز گفت، ایده این سامانه موشکی دفاعی یکپارچه به سال‌ها قبل برمی‌گردد و دولت‌های قبلی آمریکا تلاش کرده بودند بر «بی‌اعتمادی» کشور‌های حاشیه خلیج فارس در اشتراک اطلاعات بین یکدیگر فائق بیایند.

انتهای پیام/ 161

نظر شما