شناسهٔ خبر: 54836481 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سینا | لینک خبر

تولید پیاز بدون اشک چگونه عمل می کند؟

مریم عالمی منبع:  sciencefocus  

محققان به تازگی موفق شدند پیازی بدون اشک تولید کنند و این محصول در اوایل سال جاری وارد بازارها شده و بسیاری از متخصصان به آنها لقب تغییرگر بازی برای آشپزی خانگی لقب داده اند. حال این سوال مطرح می شود که این پیازها چگونه عمل می کنند.

صاحب‌خبر -

محققان به تازگی موفق شدند پیازی بدون اشک تولید کنند و این محصول در اوایل سال جاری وارد بازارها شده و بسیاری از متخصصان به آنها لقب تغییرگر بازی برای آشپزی خانگی لقب داده اند. حال این سوال مطرح می شود که این پیازها چگونه عمل می کنند.

به گزارش سیناپرس، پیاز یکی از رایج ترین مواد غذایی مورد مصرف در جهان است. اصلی ترین مشکل آشپزها با پیاز، تولید اشک به دلیل خرد کردن این ماده غذایی است. از نظر علمی، برش دادن پیاز به سلول‌ های آن آسیب زده و باعث می ‌شود آنزیم ‌ها و سایر موادی که معمولاً از هم جدا می‌ شوند بیرون بریزند و با هم واکنش نشان دهند.

در پیازهای عادی این واکنش نتیجه یک ماده شیمیایی حاوی گوگرد به نام syn-propanethial-S-oxide است که  عملکردی شبیه گاز اشک آور دارد. هنگامی که این ماده شیمیایی با آب در چشمان شما تماس پیدا می کند، یک اسید تحریک کننده تشکیل می دهد.

به گزارش سیناپرس، برخی از گروه‌های تحقیقاتی پیازهایی را ایجاد کرده‌اند که از نظر ژنتیکی تغییر یافته و فاقد آنزیمی هستند که منجر به تولید syn-propanethial-S-oxide می ‌شود، اما این پیازها هنوز وارد بازار نشده‌ اند.

پیازهای بدون اشک Sunions  که اکنون در مغازه‌ها وجود دارد، با تولید متقابل گونه‌ های ملایم‌ تر حاوی سطوح پایین ‌تر پیروات ایجاد شده‌ اند. این ماده یک محصول جانبی از همان واکنش است که syn-propanethial-S-oxide را تشکیل می دهد و همچنین دارای معیار خوبی از تندی است.

مترجم: مریم عالمی
منبع:  sciencefocus
 

هرگونه کپی برداری و انتشار مطالب از خبرگزاری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.

نظر شما