شناسهٔ خبر: 54742208 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

امام جمعه زاهدان: جهاد تبیین یک وظیفه عمومی، فردی و سازمانی است

زاهدان - ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌ و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: جهاد تبیین یک وظیفه عمومی، فردی و سازمانی است و مخاطب بیانات رهبر معظم انقلاب همه ما هستیم و وظیفه داریم این جهت را دنبال کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه دراستان در جلسه شورای فرهنگی عمومی استان که با سه دستور شامل بررسی آسیب‌های فعالیت‌های مذهبی در ماه محرم، جهاد تبیین و فرهنگ عفاف و حجاب برگزار شد ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه اظهارداشت: امام حسین(ع) در میان سلسله انبیا الهی و ائمه اطهار(ع) دارای یک جایگاه ویژه است و عزاداری برای ایشان امر مهمی است که بر اساس روایات وارد شده قبل از وقوع شهادت نقل مصیبت‌های ایشان توسط انبیا و پیغمبر اکرم(ص) وجود داشته و اشک ریختن برای ایشان موضوعیت دارد.
امام جمعه زاهدان افزود: امام حسین(ع) "قَتیلُ العَبَرات" به معنی کشته اشک هستند که باید برای برگزاری مراسم عزاداری ایشان با دقت، حوصله و وسواس بیشتر برنامه‌ریزی شود.
آیت‌الله محامی بیان داشت: مجموعه عزاداری‌ها در طول تاریخ و در دوره معاصر مجمع فضائل فراوان بوده و ارزش‌های زیای در این مراسم نمایان می‌شود به گونه‌ای که بسیاری از افراد در همین آیین ها تحول پیدا کرده و در روایات آمده است که خیلی‌ها با امام حسین(ع) هدایت و به بهشت الهی وارد می‌شوند.

آیت‌الله محامی با اشاره به بیانات امام خمینی(ره) ادامه داد: امام خمینی(ره) فرمودند ما هر چه داریم از محرم‌ و صفر است زیرا بقای اسلام با شهادت حضرت بود و عزاداری امام حسین(ع) مشارکت در نهضت ایشان است.
وی گفت: اعتقاد ائمه اطهار(ع)  این چنین بوده که امام حسین(ع) یک امام شاخص باشد و برای عزاداری ایشان نیز اهتمام بیشتری وجود داشته باشد و باید توجه کنیم که  آسیب‌شناسی در این خصوص به معنای غفلت از این مجموعه فضائل نیست.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان خواستار ارائه راهکارهای عملیاتی و تقسیم کار در شورای فرهنگ عمومی جهت پرهیز از جلسات تشریفاتی شد و عنوان کرد: انجام تمامی فعالیت‌ها به یکباره ممکن نیست بلکه باید چند برنامه شاخص و تاثیرگذار را اولویت بندی و با تقسیم کار دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.

وی تصریح کرد: برای رفع آسیب‌ها نیازمند اقدام همه جانبه فرهنگی و قانونی هستیم که در این جهت اقدامات فرهنگی مهم‌تر است اما استفاده از ظرفیت دستگاه‌های قضایی و انتظامی اجتناب‌ ناپذیر است زیرا در غیر این صورت تصمیم گیری‌ها پشتوانه اجرایی ندارد.

امام جمعه زاهدان گفت: فعالیت‌های فرهنگی تنها منحصر به ایام محرم و صفر نیست و در طول سال باید تلاش کنیم زیرا این مسئله در سیستان‌وبلوچستان ابعاد مختلف فرهنگی اجتماعی و امنیتی داشته و باید برای همه دستگاه‌ها وظیفه‌ای مشخص و در طول سال با ارائه راهکارها و تقسیم کار برای رشد فرهنگی برنامه ریزی شود.
وی ادامه داد: نفوس پاک انسان حرف حق را می‌پذیرد و نصیحت به معنای خیرخواهی حرفی درست و به شیوه‌های متفاوتی است اما نکته مهم کار فرهنگی و اقناعی است و اگر فردی بدون آگاهی دچار انحراف و غلو می‌شود باید روی آن‌ها کار شود و محتوای مناسب به آن‌ها ارائه کرد و در عین حال که پیرایش و مبارزه با خرافات صورت می‌گیرد باید برای احیای مراسم صحیح آن هم بر اساس مبانی مذهبی تلاش کنیم.
آیت‌الله محامی بیان داشت: امام حسین(ع) از محورهای وحدت در جهان اسلام است و باید از این منظر در استان کار بیشتری صورت گیرد و اختصاص به یک مذهب نداشته و ممکن است شیوه‌های ابراز محبت آن‌ها متفاوت باشد و نیاز است تا به تفاوت‌های بومی توجه شود و مراقبت کنیم تا تحت تاثیر تبلیغات فرقه‌های انحرافی خارجی قرار نگیریم.
وی گفت: احساس می‌شود در شهر زاهدان به برخی مناسبت‌ها کمتر و به برخی دیگر بیشتر توجه می‌شود و باید سعی شود تا با مدیریت سازمان تبلیغات اسلامی در مناسبت‌های مختلف و با مشارکت سایر دستگاه‌ها روند رو به رشدی حاصل و مراسم تنها منحصر به زاهدان نبوده و در سطح استان برنامه ریزی شود.

امام جمعه زاهدان افزود: اگر در کنار شخصیت حقیقی دارای مسوولیت حقوقی باشیم وظیفه سازمانی ما نیز چنین اقتضا می‌کند که به فرمایشات رهبر معظم انقلاب لبیک گفته و آن را دنبال کنیم و جهاد تبیین منحصر به یک جبهه نبوده و باید همه ما در این جهت فعال باشیم. 

آیت‌الله محامی ادامه داد: موضوعات و محورهای تبیین فراوان است و برخی موضوعات کلی در سطح کشور و برخی نیز ممکن است در سطح یک سازمان باشد مثلا اگر یک سازمان علمی، فرهنگی و اجتماعی تحت هجمه و اتهام دشمنان قرار گرفته باید از حیثیت و عملکرد خود دفاع کند و تبیین این فعالیت‌ها و توانمندی ها ذیل جهاد تبیین تعریف می‌شود.
وی موضوعات و محورهای جهاد تبیین را متعدد عنوان کرد و افزود: جهاد تبیین در فضای ملی کشور عرصه‌های مختلف از جمله عرصه علمی، صنایع دفاعی و نظامی، توان امنیتی و اطلاعاتی، موضع گیری‌های سیاسی در قبال کشورهای دیگر و موضع‌های بین‌المللی، جبهه مقاومت و سایر محورهای فراوان دیگر را شامل می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه درسیستان‌وبلوچستان تصریح کرد: با توجه به فراگیری فرمان رهبر معظم انقلاب و نیز گستردگی موضوعات و محورها هر کس در هر جایگاهی که قرار دارد باید نقش آفرین بوده و از همه ظرفیت‌ها خصوصا رسانه ملی و فضای مجازی استفاده کنیم.
وی گفت: در خصوص جهاد تبیین دو محور عمده وجود دارد ابتدا تبیین برای مخاطب عمومی و محور دیگر کادر سازیست که اینکار در دو لایه  تخصصی و عمومی بوده که در سطح تخصصی باید افراد  کلاس رفته و آموزش ببینند و در سطح  عمومی نیز باید بذر رشد را بپاشیم تا ایجاد انگیزه آموزش عمومی مهارت و محتوا داشته باشیم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان خواستار راه اندازی کارگروه تبیین جهت مشخص کردن راهبردها، نقشه راه، اولویت بندی و تقسیم امور بین دستگاه‌ها و سپس ارائه گزارش کار در پایان سال شد.
امام جمعه زاهدان با اشاره به محور سوم جلسه و فرهنگ حجاب و عفاف بیان داشت: حجاب و عفاف اختصاص به قشر خاصی نداشته و جدا از اسلام در آداب و رسوم بسیاری از ملل وجود دارد و کار عمده در این جهت باید در حوزه فرهنگ صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای نهادینه سازی و تحفظ بر این فرهنگ اسلامی و نیز مبارزه با آسیب‌ها نیازمند مقررات، همراهی دستگاه‌ها و ضمانت در اجرا هستیم که دستگاه‌های نظارتی هم باید پای کار بیایند.
آیت‌الله محامی عنوان کرد: برای موفقیت در این جهت نیازمند کار فرهنگی گسترده و ترسیم سطح مطلوب عفاف و حجاب بر گرفته از مبانی دینی با پرهیز از افراط و تفریط هستیم و در گام بعد نیز همه موظف به اجرای آن بوده و دستگاه‌های حاکمیتی در این جهت دارای اولویت هستند.
وی ادامه داد: دشمن فرهنگ عفاف و حجاب و کانون خانواده را نشانه گرفته و شرایط در سطح کشور چندان مطلوب نیست برای مثال باید دید که عفاف و حجاب در صدا و سیمای کشور چه مقدار  با موازین اسلامی تناسب دارد یا در ادارات ما چه مقدار موازین شرعی رعایت می‌شود که متاسفانه خود ما به این فرهنگ ضربه می‌زنیم و این آسیب به تدریج نمایان می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: هر کس در هر حدی که می‌تواند باید این جهت را دنبال کند و نهادهای حاکمیتی نسبت به اجرای این  مقررات و آیین نامه در اولویت هستند.

نظر شما