شناسهٔ خبر: 54297462 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

نفت و انرژی

تکذیب خبر اصلاح قیمت سوخت/ یارانه گاز مشترکان پرمصرف حذف می‌شود

شرکت پالایش و پخش هر گونه اخبار مبتنی بر اصلاح قیمت سوخت را تکذیب کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، این موضوع در واکنش به انتشار شایعاتی در فضای مجازی مطرح شد.

مجید شهیدی رئیس روابط عمومی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران هرگونه اخبار مبتنی بر تغییر و اصلاح قیمت و میزان سهمیه سوخت را تکذیب کرد.

وی گفت:هیچگونه تغییری در قیمت و میزان سهمیه سوخت در دستور کار قرار ندارد و ضروری است تا از دامن زدن به شایعات و هرگونه گمانه زنی ممانعت شود و هموطنان اخبار را از منابع موثق پیگیری نمایند.

شهیدی اعلام کرد: درحال حاضر طرح و برنامه‌ای مبنی بر افزایش قیمت و یا کاهش سهمیه در دست اجرا نیست، لذا در صورت اتخاذ هرتصمیمی دراین خصوص، از سوی نهاد‌های مسئول در دولت مراتب اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

امروز شایعاتی مبنی بر اصلاح قیمت سوخت بزودی در فضای مجازی دست به دست شد که در آن آمده بود: 

تا ۶۰ لیتر ماهیانه همان قیمت ۱۵۰۰ تومان

از ۶۰ لیتر تا ۲۵۰ لیتر ۳۰۰۰ تومان

از ۲۵۰ لیتر به بالا مبلغ ۱۸۰۰۰ تومان

در این طرح کلیه کارت‌های سوخت آزاد جایگاه‌ها هم حذف میشود و هر شخص مکلف است فقط با کارت خود، سوخت تهیه کند.

***

یارانه گاز مشترکان پرمصرف حذف می‌شود

براساس بودجه ۱۴۰۱، گاز رایگان برای خانواده‌های تحت پوشش مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در نظر گرفته و تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهره‌مند شده‌اند اما حذف یارانه برای مشترکان پرمصرف نیز مورد توجه قرار گرفته که گفته‌های وزیر نفت نهایتا تا ماه آینده اجرایی می‌شود.

قیمت سوخت,عدم افزایش قیمت سوخت

به گزارش ایسنا، میزان مصرف گاز در ایران تقریبا با ۱۲ کشور ثروتمند اروپا برابری می‌کند. آمارهای مصرف گاز در زمستانی که گذشت به نقطه بحران رسید. با وجود آنکه با توجه به تکمیل تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز فرآورش و وارد شبکه سراسری می‌شد، باز هم ناترازی انرژی در گاز وجود داشت که این امر بیانگر عدم رعایت الگوی مصرف است.

همین امر باعث شده تا وزارت نفت سیاست‌های تشویقی و تنبیهی را به‌کار بگیرد؛ یکی از اقدام‌های دولت سیزدهم افزایش تعرفه برای مشترکان پرمصرف گاز بود که پارسال در آذرماه رقم خورد و گام نخست به این شکل برداشته شد که هیچ‌گونه تغییری در قیمت سه پله نخست که تقریباً ۷۵ درصد مشترکان بودند و بیش از ۵۰ درصد مصرف را داشتند، صورت نگرفت.

اما در بحث تعرفه‌های گاز ۱۲ پله تعریف شده است؛ از پله ۴ تا پله ۱۲ مشترکان پرمصرف هستند. با برنامه‌ریزی که انجام و در دولت نیز مصوب شد، تعرفه هر پله نسبت به پله قبل ۴۰ درصد افزایش می‌یابد، یعنی سه پله نخست که ۷۵ درصد مشترکان ما هستند، هیچ‌گونه افزایش قیمتی نداشتند، اما از پله چهارم که شروع مشترکان پرمصرف است، افزایش نرخ‌ها انجام شد، اما پارسال به‌دلیل اینکه نمی‌خواستیم تکانه‌های اقتصادی اتفاق بیفتد، بخشی را گذاشتیم در سال ۱۴۰۱ اجرا شود.

مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ مصوب کرده است قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف باید بدون یارانه باشد، آنطور که جواد اوجی - وزیر نفت - اعلام کرده، کارشناسان وزارت نفت در حال بررسی این موضوع هستند که پس از نهایی شدن به دولت ارائه خواهد شد و ان‌شاءالله افزایش قیمت ابزاری برای کنترل شدت مصرف انرژی و بهینه مصرف کردن گاز برای مشترکان باشد. فکر می‌کنم این آیین‌نامه طی یکی دو ماه آینده به دولت ارائه شود.

به گفته وی، تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از تعرفه رایگان بهره‌مند شدند و وزارت نفت منتظر دریافت آمار بهزیستی و کمیته امداد امام است. درصورتی که اطلاعات هموطنان دریافت شود، همکاران شرکت ملی گاز خانوارهای جدید را نیز سریع در سامانه صدور قبوض مشترکین تغذیه می‌کنند. هر تعداد خانوار که به وزارت نفت معرفی شوند در همان ماه وارد سیستم می‌شوند و وزارت نفت در این زمینه آمادگی کامل دارد.

پیگیری‌های شرکت ملی گاز نیز بیانگر این است که این موضوع فعلا نهایی نشده اما مساله در حال بررسی و پیگیری است و در زمان مقرر اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

در حال حاضر ۲۵ میلیون مشترک گاز در کشور وجود دارد که از این تعداد، ۷۶ درصد از مشترکین در سه پله اول مصرف قرار دارند و ۵۰ درصد گاز کشور را مصرف می‌کنند. متوسط قیمت گاز سه پله اول مشترکین هر مترمکعب حدوداً ۶۳ تومان است هر مشترک در ماه حدود ۵۰۰ متر مکعب مصرف دارد که با نرخ ۶۳ تومان، ۳۵ هزار تومان در ماه پول گاز می‌پردازند. این در حالی است که اگر همین میزان گاز را صادر کنیم معادل ارزی آن به نرخ صادراتی، برابر با ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود؛ در حالی که ما با رقم بسیار پایین، آن را در منازل مصرف می کنیم.

عکس های جدید آن هاتاوی,آثار ان هتوی,فیلم های ان هتوی عکس های ان هتوی

نظر شما