شناسهٔ خبر: 54283072 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

رازقی:

اقدامات بخش حاکمیتی و خصوصی نباید موازی کاری باشد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی فارس گفت: در برخی از امور مختلف، بخش حاکمیت اقداماتی تعریف می‌کند که موازی با فعالیت‌های بخش خصوصی است که این کار نتیجه خوبی ندارد بلکه اقدامات هر دو بخش باید مکمل یکدیگر باشد.

صاحب‌خبر -

جمال رازقی در جلسه فعالان اقتصادی استان با انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران گفت: دولت باید اجازه دهد بخش خصوصی در امور مختلف مانند مسکن و مدرسه سازی فعالیت خودش را داشته باشد و اینکه دولت وارد اموری مانند مدرسه سازی شود مناسب نیست و باید این فعالیت‌ها به بخش خصوصی واگذار شود و اموری مانند ساخت و ساز سرانه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی از جمله ساخت ورزشگاه و فرهنگسرا توسط دولت انجام شود.

او گفت: متاسفانه در هیچ زمینه‌ای در کشور به بخش خصوصی توجه نمی‌شود و نظر این بخش مد نظر قرار نمی‌گیرد که گواه این مهم در ایجاد ارز ۴۲۰۰ تومانی، آزادسازی قیمت‌ها و سایر تصمیم گیری‌های اقتصادی در کشور مشخص است.

رازقی گفت: بعضاً نتیجه بسیاری از تصمیم‌ها در کشور آسیب به کشور و عموم مردم و به ویژه بخش خصوصی به عنوان عوامل اجرایی این تصمیم گیری هاست و حاکمیت در کشور باید از تخصص و تجربه بخش خصوصی برای گره گشایی از مشکلات اقتصادی بهره گیرد.

او بر همراهی بخش دولتی با بخش خصوصی در فارس تاکید و گفت: ما در فارس شاهد همراهی مستمر و خوب بخش دولتی با بخش خصوصی و فعالان اقتصادی هستیم و مفتخریم اعلام کنیم تا امروز هر مشکل قابل حل فعالان اقتصادی در استان مرتفع شده و مسایل ملی نیز در سطح کشور مطرح و پیگیری شده است.

ضرورت ورود مسئولانه انجمن‌های سازه در طرح نهضت ملی مسکن

محمود رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز به ضرورت ورود مسئولانه و متعهدانه انجمن‌های صنفی از جمله انجمن سازه در طرح نهضت ملی مسکن اشاره و گفت: ورود و ایفای نقش سیستم‌های سازه‌ای مناسب می‌تواند به ارتقای کیفیت و افزایش سرعت اجرای این طرح کمک کند.

او گفت: رویکرد مناسب و عملکرد تخصصی این انجمن و به کارگیری اصولی سازه‌های فولادی می‌تواند در ارتقای تکنولوژی ساخت واحد‌های مسکونی طرح نهضت ملی مسکن نقش موثری ایفا کند.

وی با اشاره به اصلی‌ترین شعار دولت که همان ساخت انبوه مسکن به میزان ۴ میلیون واحد در چهار سال است عنوان داشت: در بحث ساخت انبوه مسکن، تجارب و سوابق زیادی در گذشته داشته ایم که امروز باید از این تجربه‌ها درس گرفته و خطا‌ها و در این راستا اشتباهات احتمالی اجرای این طرح را به حداقل میزان ممکن کاهش دهیم.

رضایی تنها راه تحقق این طرح را استفاده از تکنولوژی‌های جدید و ارزان سازی ساخت دانست و تصریح کرد: دولت معتقد است که با روش‌های ساخت و ساز سنتی نمی‌توان اهداف اجرای این طرح را محقق ساخت؛ فرمول‌های ساخت، کیفیت و زمان ساخت و کنترل هزینه‌های ساخت از جمله موارد مهم و کلیدی در خصوص اجرای طرح تولید انبوه مسکن است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با عنوان اینکه پس زمینه ذهن بسیاری از افراد از فرآیند اجرای این طرح، ساخت واحد‌های مسکونی فاقد کیفیت است، افزود: امروز اراده دولت و مجلس برای ساخت واحد‌های مسکونی انبوه و البته با کیفیت، اهمیت مسائل سازه را بسیار پررنگ می‌کند.

به گفته وی تحقق اصلی‌ترین شعار دولت در بحث تولید انبوه مسکن، با تامین مجموعه‌ای از زیرساخت‌های اساسی از جمله تخصیص زمین، تامین اعتبار مالی، تامین مصالح ساختمانی با کیفیت در حد انبوه، به کارگیری پیمانکاران، مجریان و سازندگان ذی‌صلاح، مشارکت انجمن‌های صنفی و تولید کنندگان و مجریان سازه و نیز استفاده از تولیدات و فناوری‌های نوین محقق خواهد شد.

رضایی بیان کرد: در بحث ایفای نقش سیستم‌های سازه‌ای، در استان فارس و در کشور ظرفیت مطلوبی از تولید سازه‌های با کیفیت وجود دارد، اما متاسفانه تا به امروز در چرخه ساخت و ساز از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده نشده و دلیل آن شاید این است که به این تولید کنندگان فضای کافی برای ورود موثر به این چرخه داده نشده است.

وی با عنوان اینکه در بحث تامین بنا در طرح نهضت ملی مسکن به جایگاه انجمن سازندگان سازه‌های فولادی اشاره شده است، اظهارداشت: سازه‌ها و فناوری‌های نوین ساختمانی، عامل ارتقای کیفیت و سرعت ساخت اجرای طرح نهضت ملی مسکن می‌شوند.

رضایی با اشاره به ضرورت همکاری بین تمامی زنجیره‌های فعال در صنعت ساخت‌و‌ساز برای اجرای بهینه طرح نهضت ملی مسکن، اضافه کرد: کیفیت و سرعت دو ویژگی اجرای طرح مسکن دولت است؛ تضمین کیفیت واحد‌های این طرح با همکاری‌های همه‌جانبه محقق می‌شود و در این باره باید در موارد مختلف از جمله انتخاب نوع سیستم سازه‌ای، نوع مصالح، شیوه حمل و نقل، شرایط انتخاب پیمانکاران و نظارت مستمر، منسجم و در هماهنگی، دقت نظر ویژه‌ای صورت گیرد.

وی با اشاره به قدرالسهم قابل توجه انجمن انبوه سازان در ساخت و ارائه مسکن‌های با کیفیت، ادامه داد: با وجود ظرفیت عظیم و مدیران تصمیم گیر در سازمان‌های نظام مهندسی و انجمن انبوه سازان، تا به امروز میان مدیران این دستگاه‌ها هماهنگی لازم وجود نداشته و نگاه‌های جزیره‌ای آنان به نفع فرآیند‌های ساخت و ساز نبوده است؛ علاوه بر آن نبود وجود قوانین جامع و یکپارچه نیز به این شکاف در حوزه کار حرفه‌ای دامن زده است.

رضایی ورود مجلس برای اصلاح قانون نظام مهندسی و تمام ارکان ساخت و ساز را برای بهبود کیفیت ساخت و ایجاد یکپارچگی در این سیستم لازم و ضروری دانست.

در ادامه این جلسه اعضای انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان سازه‌های فولادی ایران و سایر فعالان اقتصادی استان به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

نظر شما