شناسهٔ خبر: 54059061 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پاسخ به ایرنا:

چاه‌های کم بازده با کمک شرکت‌های دانش بنیان احیا می‌شود/ توسعه دو میدان نفتی با همکاری روس‌ها

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: برخی فناوری‌های موردنیاز برای احیای چاه‌های نفت به دلیل تحریم در دسترس نیست که تلاش می‌شود با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و ساخت این فناوری‌ها، چاه‌ها را احیا کرد.

صاحب‌خبر -

«علیرضا دانشی» روز یکشنبه در نشست خبری و در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در مناطق نفت‌خیز جنوب حدود ۴ هزار حلقه چاه وجود دارد که بخشی از این‌ها کم‌بازده و نیاز به‌روزرسانی دارند.

وی ادامه داد: عمده فعالیت برای افزایش سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ بشکه در روز در حال انجام است که تلاش می‌شود بخشی از آن با احیای این چاه‌ها حل شود.

مدیرعامل شرکت نفت‌خیز جنوب گفت: برای احیای این چاه‌ها در برخی مواقع نیاز به فنّاوری‌های جدیدی است که به دلیل تحریم‌ها در اختیار ما نیست.

دانشی افزود: بر این اساس تلاش می‌شود با استفاده از توان شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی این فناوری‌ها تولید شود تا بتوانیم با به‌کارگیری آنها تولید این چاه‌ها را به روال گذشته برگردانیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های بی‌بدیلی در صنعت نفت ایران وجود دارد که ما وظیفه داریم آن را شکوفا کنیم، گفت: مقوله تولید دانش‌بنیان به‌عنوان اصلی‌ترین موضوع در مناطق نفت‌خیز جنوب موردتوجه قرار گرفته است زیرا تمرکز روی این موضوع می‌تواند شرایطی نوین در صنعت نفت کشور محقق کنند.

این مقام نفتی افزود: در دنیا از نفت و گاز، مشتقات بی‌شماری استحصال می‌شود، به‌گونه‌ای که تنها از نفت ۵ هزار و ۳۰۰ محصول و از گاز ۷۰۰ محصول به دست می‌آید، اما در کشور ما دستیابی به این آمار در حداقلی‌ترین وضع وجود دارد و آن هم بیشتر به‌صورت خام‌فروشی است. باید تلاش کنیم تا این وضع را به‌صورت مطلوبی اصلاح کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب خاطرنشان کرد: در دوره جدید حاکم بر صنعت نفت و مناطق نفت‌خیز جنوب در هم‌گرایی کامل هستیم، نگاه از بالابه‌پایین در این صنعت از بین رفته و نگاه کارشناسی بر میز مدیران حاکم شده است.

دانشی گفت: تصمیم‌سازی‌ها در دوره تازه بر اساس کارشناسی خبره انجام می‌شود و بر همکاری‌های سازنده اقدام می‌کنیم. حال آنکه تلاش می‌شود که فرهنگ‌سازی ویژه‌ای اتفاق افتد.

نگاه جزیره‌ای بلایی برای کشور و صنعت نفت است/ توان تولید ۳ میلیون بشکه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب

وی با تأکید بر این موضوع که در این دوره از نگاه جزیره‌ای پرهیز می‌کنیم، ادامه داد: در گذشته نگاه جزیره‌ای بلایی برای کشور و صنعت نفت بوده است، در دوره تازه شرایط مطلوبی را تحویل نگرفته‌ایم، از این رو برای اصلاح وضع موجود برنامه مفصلی را به وزارت نفت ارائه داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب توان تولید ۳ میلیون بشکه نفت وجود دارد که تا سال ۱۴۰۱ بر اساس برنامه مدون این ظرفیت تولید ایجاد خواهد شد، همچنین برنامه پنج‌ساله‌ای تنظیم شده که تولید نفت مناطق نفت‌خیز جنوب به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت افزایش یابد.

توسعه دو میدان نفتی با روس‌ها

دانشی از توسعه دو میدان نفتی با روس‌ها خبر داد و افزود: فصل مهندسی معکوس در این شرکت گذشته است و ما در حال تولید ویژه هستیم، ضمن آنکه کالاهای های‌تک (فناوری بالا) خاص را در صنعت نفت تولید کردیم، در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نگرش به داخل و بیرون وجود دارد، بنابراین از جزیره‌ای بودن صنعت نفت اجتناب خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب دومین شرکت بزرگ نفتی در اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) است که از ظرفیت ویژه‌ای نیز در این زمینه برخوردار است، تصریح کرد: شرکت ملی نفت‌خیز جنوب تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز اروندان امضا کرده است که برای توسعه مخازن مشترک در این میدان نفتی به آن شرکت کمک کند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با بیان اینکه فعالیت‌های گسترده‌ای را برای ترمیم چاه‌ها در مناطق نفت‌خیز جنوب انجام داده‌ایم، عنوان کرد: در قراردادهای مربوط به ۲۸ مخزن منتظر پیمانکاران هستیم تا نتایج آن مشخص شود.

دانشی با بیان اینکه برای جلوگیری از افت تولید نفت برای تثبیت تولید چاه‌ها نیز تلاش می‌کنیم، اظهار کرد: مشکلی در تأمین مالی و انجام فناوری در این زمینه نداریم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به اینکه ریل عقلانیت به صنعت نفت در حال بازگشت است، گفت: اگر قرار است اتفاق خوبی در کشور بیفتد، به طور حتم باید در زنجیره ارزش صنعت نفت فکر اساسی کنیم. باید برنامه‌های مختلفی به‌منظور تقویت زنجیره ارزش در مناطق نفت‌خیز جنوب به اجرا درآید و بسته‌های اقتصادی مربوط به آن در این زمینه آماده شود، با انجام این موضوع تولید ثروت در کشور انجام می‌شود و تا حدودی مشکل بیکاری حل خواهد شد.

نظر شما