شناسهٔ خبر: 52216401 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تصویب اساسنامه منطقه آزاد اینچه‌برون/ تجارت و بازرگانی رمز توسعه گلستان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان گفت: آنچه باعث جهش در پیشرفت استان می‌شود استفاده از ظرفیت صنعت و کشاورزی در تجارت جهانی است و توجه به کشاورزی و صنعت به تنهایی نمی‌تواند ما را به هدف نهایی برساند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، سیدمحمد دهنوی امشب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری سیمای مرکز گلستان در خصوص آخرین وضعیت منطقه آزاد اینچه‌برون اظهار کرد: بر اساس پیگیری‌های انجام شده اساسنامه این منطقه مصوب شد و به زودی دستور مجوز ثبت شرکت آن صادر و پس از آن هیات مدیره و مدیرعامل مشخص خواهد شد.

وی ادامه داد: بر اساس پیگیری‌ها و تصمیمات اتخاذ شده مقرر شد منطقه آزاد با همین زیرساخت‌های موجود کارش را آغاز کند و پس از آن موضوع توسعه زیرساخت‌ها با نگاه بسیار خوب دولت و پیگری‌های استان انجام خواهد شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان تصریح کرد: ایجاد منطقه لجستیک راه‌آهن اینچه‌برون و توسعه آب و برق این منطقه از نکات بسیار مهمی است که در دستور پیگیری قرار دارد.

* لزوم تغییر نظام تولید استان به سمت نیاز کشورهای همسایه

دهنوی در خصوص راهکارهای توسعه تجارت در استان گلستان تاکید کرد: توسعه همکاری با کشورهای همسایه جزء سیاست‌های مهم دولت است اما باید دقت کنیم آنچه باعث جهش در پیشرفت استان می‌شود استفاده از ظرفیت صنعت و کشاورزی در تجارت جهانی است و توجه به کشاورزی و صنعت به تنهایی نمی‌تواند ما را به هدف نهایی برساند.

وی افزود: در سال‌های گذشته نتوانستیم در حوزه کشاورزی به توسعه زیرساخت‌ها توجه ویژه کنیم، در همین چند ماه که مسوولیت را قبول کردم بسیاری از کشاورزان و سرمایه‌گذاران به ما مراجعه کرده و می‌بینیم که با مشکلات عدیده در این حوزه روبرو شده‌اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: راهی نداریم که اینکه فضای استان را به سمت حوزه تجارت و بازرگانی حرکت دهیم.

دهنوی بیان کرد: آنچه برای ما مهم است، اتصال کریدور شمال به جنوب است و باید این اتصال را با سرعت بیشتر به نتیجه برسانیم چون یکی از مزیت‌های بسیار مهم این اتصال این است که با اتصال این مسیر، چهار روز مدت انتقال محصولات و بار بین شمال و جنوب کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

وی متذکر شد: از سوی دیگر اگر قرار است آینده استان به سمت تحول اقتصادی حرکت کند، باید به این سمت برویم که حتی نظام تولید را متناسب با خواسته‌های کشورهای همسایه ریل‌گذاری کنیم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان بیان کرد: ما به دنبال افزایش توسعه همکاری با کشورهای همسایه هستیم و در این مدت کوتاه مذاکرات و فعالیت‌های بسیار خوبی را شروع کردیم و به شدت پیگیر اتصال کریدور شمال به جنوب هستیم.

* توجه به نیاز کشورهای همسایه، مسیر اصلی توسعه تولید است/ خبرهای بسیار خوبی در حوزه گمرک پس از سفر هیات دولت به گلستان منتشر خواهد شد

دهنوی تاکید کرد: رویکرد ما در حوزه کشاورزی و صنعت، مبتنی بر مزیت‌های رقابتی است که بخشی از این مزیت‌ها همانند تولید مرغ و گندم جزء نیاز کشور است و بخشی از تمرکز ما بر مزیت‌های نسبی ما در منطقه است و باید بر این مزیت‌ها تمرکز کنیم تا در تجارت خارجی نقش قابل توجهی را ایفا کنیم.

وی ادامه داد: آنچه ما برای این موضوع پیش‌بینی کردیم، موضوع اقتصاد دریا است و تفاهمنامه افزایش تولیدات آبزی‌پروری با بنیاد برکت که امشب به امضاء رسید، در این مسیر است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان گفت: ظرفیت‌های تولید استان باید به سمت نیازهای کشورهای همسایه پیش برود تا بتوانیم در توسعه تجارت‌ و صادرات موفق‌تر عمل کنیم.

دهنوی بیان کرد: وجود گمرک در استان نویدبخش توسعه پایدار منطقه است و یکی از ابزارهای تعامل با منطقه محسوب می‌شود.

وی افزود: طی روزهای آینده خبرهای بسیار خوبی در حوزه گمرک پس از سفر هیات دولت به گلستان منتشر خواهد شد که مسیر بسیار خوبی برای پیشرفت استان را فراهم خواهد کرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری گلستان تصریح کرد: امروز گمرک و منابع درآمدی گمرک به عنوان سومین منبع درآمدی کشور است که اگر بخواهیم توسعه استان را ببینیم باید به گمرک توجه بیشتری کنیم و باید بتوانیم از این ظرفیت گمرک به بهترین نحو برای تعامل با کشورهای همسایه استفاده کنیم.

دهنوی تاکید کرد: در حوزه فناوری‌های نوین و سامانه‌های هوشمند، گمرک در کشور توسعه بسیار خوبی پیدا کرده که همه آن با توان داخلی جوان‌های کشور به نتیجه رسیده است.

وی در پایان بیان کرد: ما برای گمرک اینچه‌برون برنامه‌های ویژه‌ای داریم که به زودی به صورت مفصل برنامه‌ها را اعلام خواهیم کرد.

انتهای پیام/۸۳۰۰۴

نظر شما