شناسهٔ خبر: 52133474 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

بازگشایی مراکز آموزشی در میانه شیوع امیکرون

اشاره: شیوع امیکرون این روزها دستگاه درمانی اروپا را به ویژه در فرانسه و انگلیس زمین‌گیر کرده است و در روزهای اخیر در فرانسه روزی 500 هزار نفر به امیکرون مبتلا شده اند. وزیر بهداشت روز جمعه گفت گسترش امیکرون زیر پوست شهر در جریان است. هرچند تعداد مبتلایان به کرونا افزایش دو تا سه برابری نسبت به هفته های گذشته داشته و به شناسایی 4 تا 5 هزار بیمار جدید مبتلا به کرونا در روز رسیده است اما وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با صدور ابلاغیه‌ای خطاب به وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بازگشایی کلاس‌های درس دانشگاه‌ها و مدارس را ابلاغ کرد. این در حالی است که دانش آموزان یا دانشجویان برای تزریق واکسن بررسی نمی‌شوند و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضعیف است. بر این اساس باید منتظر پیک ششم کرونا در ماه اسفند و عید نوروز باشیم. در این ارتباط فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران هشدار داد و گفت: ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال بر اثر کرونا در کشور افزایش داشته و ۴۳ درصد کودکانی که در حال حاضر به دلیل کووید ۱۹ بستری‌شده‌اند فاقد بیماری‌های زمینه‌ای بودند.

صاحب‌خبر -

دستور بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها
احمد وحیدی، وزیر کشور خطاب به وزیران علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آمده است: پیرو مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ رئیس‌جمهور، کلاس‌های درس تمامی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس وابسته به وزارت آموزش و پرورش به ویژه برگزاری امتحانات و دفاع پایان‌نامه‌های تحصیلی باید به صورت حضوری برقرار شود. رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی (استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی) ضروری است.
وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در این ابلاغیه همچنین آورده است: مسئولان دانشگاه‌ها و روسای ادارات آموزش و پرورش و مدیران مدارس در سراسر کشور موظف به اجرای این ابلاغیه هستند.
وحیدی در این ابلاغیه تأکید کرده است: دستور فرمایید گزارش تحقق مصوبه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی اعلام شود.

هشدار فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران
فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران بابیان اینکه ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال بر اثر کرونا در کشور افزایش داشته است، گفت: ۴۳ درصد کودکانی که در حال حاضر به دلیل کووید ۱۹ بستری‌شده‌اند فاقد بیماری‌های زمینه‌ای بودند. به گزارش ایسنا، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: روند رو به رشد مراجعین سرپایی و سرپایی‌های مثبت که به عنوان یکی از زودرس‌ترین شاخص‌ها قلمداد می‌شود، باید موردتوجه قرار گیرد. معمولاً بین ۱۰ تا ۱۴ روز بین افزایش بیماران سرپایی و بستری‌ها فاصله وجود دارد که البته این موضوع در سویه او میکرون متفاوت است. او افزود: مدل عمومی کشور و استان تهران میزان ایستایی بستری و فوتی را نشان می‌دهد. البته در برخی استان‌ها روند رو به کاهش است اما میزان سرپایی در تهران همانند یزد رو به افزایش است که باید موردتوجه قرار گیرد چراکه زمان محدودی برای مدیریت این موضوع وجود دارد لذا باید آماده‌باش دستگاه بهداشتی را در نظر بگیریم. فرمانده عملیات ستاد مقابله با کرونا استان تهران ادامه داد: شرایط موجود شکننده قلمداد می‌شود لذا نباید آمار ایستایی فوتی ما را گول بزند و بی‌تردید باید او میکرون را جدی بگیریم چراکه با تأخیر تغییرات به ما منتقل می‌شود بر همین اساس باید بحث‌های مراقبتی به ویژه رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را مدنظر قرار بدهیم.

تفاوت سویه دلتا با او میکرون
او با اشاره به مطالعات انجام‌شده و نتایج مقالات معتبر در خصوص تفاوت سویه دلتا با او میکرون گفت: هرچند که مقایسه نسبی است اما مطالعات نشان می‌دهد میزان مرگ‌ومیر در سویه او میکرون نسبت به دلتا ۹۱ درصد کمتر و میزان بستری در او میکرون ۷۰ درصد نسبت به سویه دلتا کاهش بیشتری دارد. همچنین در حوزه ابتلای شدید او میکرون ۵۳ درصد کمتر از سویه دلتا بوده و ۷۳ درصد شانس بستری در بخش مراقبت‌های ویژه در او میکرون نسبت به دلتا کمتر است ولی میزان سرایت پذیری او میکرون ۶۴ درصد بالاتر از دلتا است. زالی تأکید کرد: بی‌تردید تکمیل واکسیناسیون کادر اداری و کودکان بالای ۱۲ سال و تزریق دوز سوم می‌تواند تأثیر بسیاری داشته باشد. در تهران و کشور میزان ابتلا و بستری کودکان زیر ۱۰ سال افزایش داشته که باید موردتوجه جدی قرار بگیرد. او ادامه داد: ۴۳ درصد کودکانی که در حال حاضر به دلیل کووید ۱۹ بستری‌شده‌اند فاقد بیماری‌های زمینه‌ای بودند درحالی‌که این موضوع درگذشته متفاوت بود. این نتایج مطالعاتی است که در داخل کشور انجام‌شده است.

توصیه
وی افزود: تهویه طبیعی و تهویه مصنوعی، باید در همه دستگاه‌ها ازجمله آموزش و پرورش موردتوجه قرار گیرد.
زالی ادامه داد: باید بیمار یابی و آزمودن‌ها را به سمت مراکز تجمعی و بزرگ همچون مدارس، پادگان‌ها و… هدایت کنیم که می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. همچنین تزریق دوز سوم واکسن بسیار مهم است. در حال حاضر آمار تزریق دوز سوم نسبت به واکسیناسیون دوز اول و دوم در کشور بسیار پایین است. بر همین اساس نیاز به ترغیب و بسیج عمومی برای افزایش مشارکت در تزریق دوز سوم داریم. همچنین در مراکز مراقبتی و مراکز جامع سلامت ماسک‌های موجود کافی نیست و ممکن است کارکنان مبتلا شوند لذا ترجیحاً باید از ماسک‌های N۹۵ و اگر در دسترس نبود ترجیحاً از دو ماسک استفاده شود.

برچسب‌ها:

نظر شما