به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با طرز تهیه کرایی، یکی از غذاهای خوشمزه و افغانستانی بیشتر آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، یک غذای جدید و تند را امتحان کنید.
کرایی مرغ یکی از خوراک های خوشمزه افغانستان است که با گوشت مرغ درست میشود و اصالت این غذا به افغانستان و پاکستان برمیگردد.
کرایی یا کراهی با سس غلیظ بر پایه گوجه فرنگی و در یک تابه گود و ضخیم به همین نام درست میشود.
برای تهیه این غذای لذیذ و پرادویه از گوشت (گوشت بره، گوسفند، گوساله، میگو، ماهی یا مرغ) استفاده میشود.
مواد لازم:
روغن ۱ پیاله
گوشت مرغ ۱ کیلوگرم
دانه زیره ۱ قاشق غذاخوری
مرچ سیاه (فلفل سیاه) ۲ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
سیر ۲ حبه
زنجبیل ۱ قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
مرچ سرخ (فلفل قرمز) ۱ قاشق غذاخوری
مرچسفید (فلفل سفید) ۱ قاشق چایخوری
پودر گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق غذاخوری
ماست ۱ پیاله
بادنجان رومی (گوجه فرنگی) ۳ یا ۴ عدد
مرچ سبز تازه ( فلفل سبز تازه) ۲ عدد
برگ گشنیز تازه به قدر ضرورت
طرز تهیه:
گوشت مرغ را در ماهیتابه گود و مخصوص کرایی تفت بدهید تا رنگ خود را تغییر دهد.
سپس دانه زیره، مرچ سیاه (فلفل سیاه) و نمک را اضافه کنید، در ظرف را گذاشته و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.
بعد از ۲۰ دقیقه ۲ قاشق غذاخوری سیر و زنجبیل له شده را به مواد اضافه کنید و سپس پودر زردچوبه، مرچ سیاه، پودر گشنیز، پودر مرچ سفید، پودر مرچ سرخ و پودر پاپریکا را اضافه کنید و در آخر ماست را روی گوشت بریزید و در ظرف را به مدت ۳ دقیقه بگذارید.
بعد از ۳ دقیقه در ظرف را برداشته و ۳یا ۴ عدد بادنجان رومی ( گوجه فرنگی) متوسط خرد شده را به گوشت اضافه کنید.
مرچ سبز تازه را خرد کرده و داخل مواد بریزید.
سپس سر ظرف را پوشانده و اجازه دهید روی حرارت متوسط به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
بعد از ۱۰ دقیقه غذارا با برگهای تازه خردشده گشنیز تزئین کرده و نوش جان کنید.
انتهای پیام/
نظر شما