شناسهٔ خبر: 51118022 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

دلیل هجمه رسانه‌های غربی به مذاکره کننده ارشد ایران؛

باقری‌کنی مخالف مذاکره بود یا منتقد بدعهدی‌ها؟

ایرنا

مذاکرات هسته‌ای ایران در حالی آغاز شد که رسانه‌های غربی و شبکه‌های فارسی زبان علیه مذاکره کننده ارشد ایرانی هجمه‌ای با اسم رمز «مخالف مذاکره و برجام» راه انداخته‌ تا از وی چهره ضد مذاکره نشان دهند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، دور اول مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای ۱+۴ از روز گذشته در وین آغاز شد و تیم مذاکره کننده ایرانی پشت میز مذاکره ای قرار گرفت که نتیجه آن باید رفع تحریم‌های ظالمانه و سپس بازگشت ایران به تعهدات برجامی‌اش باشد. برخی طرف‌های حاضر در مذاکره اما، همه انرژی خود را معطوف به حضور در پشت میز مذاکره نکرده‌اند و در کنار رایزنی در مذاکرات، از راهکارهای مختلفی برای ایجاد فشار به ایران بهره می‌برند.

بخشی از این استراتژی که به عقیده کارشناسان معطوف به مقصرسازی در صورت شکست مذاکرات و هجمه به خواسته اصلی ایران یعنی لغو تحریم‌های ظالمانه و کسب منفعت اقتصادی ایران پس از توافق است؛ مساله‌ای که در اظهارات رابرت مالی نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور ایران بارها به شکل‌های مختلف بیان شده است.

اما بخش دیگری از این فشارها که شروع آن از رسانه‌های فارسی زبان غربی آغاز شد، هجمه به علی باقری مسئول و مذاکره کننده ارشد ایرانی است؛ هجمه‌ای که با اسم رمز «مخالف مذاکره و برجام» آغاز شد تا باقری را به عنوان چهره‌ای ضد مذاکره نشان دهد.

در همین راستا یورونیوز فارسی در گزارشی با عنوان «بازگشت منتقد اروپا به عرصه دیپلماسی ایران؛ باقری کنی مذاکرات هسته ای را به کدام سو می‌برد؟» تلاش کرد حضور علی باقری در پیشانی تیم مذاکره کننده هسته‌ای را نوعی عدم علاقه ایران برای به نتیجه رسیدن مذاکرات قلمداد کند،  موضوعی که در ادامه این گزارش، سعی می‌شود با توسل به انتقادات سال‌های گذشته مذاکره کننده ارشد ایرانی نسبت به بدعهدی آمریکا و اروپا در زمینه عمل به تعهدات خود، اثبات شود!

در بخشی از این گزارش با استناد به اظهارات ۷ سال پیش باقری آمده؛ «او درست هفت سال بعد در گفت و گویی تلویزیونی مواضع تندتری نسبت به اروپا گرفت و گفت: وضع اروپائی‌ها مشخص است که چیست ولی تعجب من از عده‌ای در داخل است که در واقع می‌خواهند چهره اروپایی‌ها را همواره سفید کنند. اروپایی‌ها امتداد آمریکایی‌ها هستند. بحث من این نیست که با آنها قطع رابطه کنیم»

نکته قابل تامل این است که مذاکره کننده ارشد، ایرانی هیچ‌گاه حرف از ترک میز مذاکره و یا قطع ارتباط با اروپا نزده است و حتی در اوج این بدعهدی نیز همانطور که در بالا آمده تاکید می کند که «بحث من این نیست که با آنها قطع ارتباط کنیم»؛ اما برخی رسانه‌های داخلی نیز در امتداد گزارش‌های مغرضانه اینچنینی، تلاش می‌کنند از همین ابتدای مذاکرات مسئولیت هرگونه کارشکنی غرب و در نتیجه شکست احتمالی مذاکرات را متوجه ایران کرده و از همین راه، تیم مذاکره کننده ایرانی را تحت فشار قرار دهند.

این رفتار سیاسی در حالی انجام می‌شود که تیم مذاکره کننده فعلی را ترکیبی فراجناحی و شکل گرفته از کارشناسان خبره اقتصادی و بین المللی دارای مسئولیت در دولت‌های مختلف (با گرایش های مختلف سیاسی) شکل گرفته و هدفی جز برداشتن تحریم‌های ظالمانه با استفاده از قواعد دقیق و محکم بین المللی ندارد.

هجمه به تیم مذاکره کننده و علی باقری به عنوان مذاکره کنند ارشد آن، از سوی رسانه‌های خارجی و امتداد آن در رسانه داخلی، بدون شک خواسته یا ناخواسته بازی در زمین غرب و با هدف عدم دستیابی ایران به منافع به حق خود از مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست.

حالا و با توجه به موفقیت‌های بین المللی دولت سیزدهم در زمینه واردات واکسن، عضویت دائمی در سازمان شانگهای، قرارداد سه‌جانبه گازی و مواردی از این دست، می‌توان ریشه جوسازی و هجمه برخی طرف‌های غربی را به راحتی تحلیل کرد.

نظر شما