شناسهٔ خبر: 51113835 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با مسوولان بنیاد فرهنگی البرز برگزار شد

نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و جمعی از مسوولان این بنیاد در دفتر معاونت فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا تهران، نشست معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت با مهندس حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و جمعی از مسوولان این بنیاد عصر روز دوشنبه ۸ آذر ماه در دفتر معاونت فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه برگزار شد.

این نشست با هدف بارش افکار و تبادل نظر درخصوص چگونگی بررسی آیین نامه انتخاب دانشجویان برتر علوم پزشکی ( جایزه بنیاد فرهنگی البرز) در سال ۱۴۰۱ با حضور دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت و دکتر احمدی مدیرکل فرهنگی این وزارتخانه و همچنین حجت الاسلام رکوفیان استاد حوزه و دانشگاه و همچنین دکتر رضا نقدی معاون فرهنگی بنیاد فرهنگی البرز برگزار شد و در این جلسه، حاضران در خصوص تاثیر برگزاری جایزه بنیاد فرهنگی البرز و همچنین نحوه انتخاب و معرفی دانشجویان برتر جهت دریافت این جایزه، دقایقی به ایراد سخن پرداختند.

در ابتدای این نشست دکتر کریمی عضو هیات امنای بنیاد فرهنگی البرز دقایقی درخصوص تاریخچه تاسیس این بنیاد به ایراد سخن پرداخت و گفت: بنیاد البرز موسوم به نوبل ایرانی به عنوان قدیمی ترین و با سابقه ترین جایزه علمی کشور با پیشینه شصت ساله است که زایش و رویش آن از اندیشه پاک و سرشت نیک زنده‌یاد حسینعلی البرز نشأت گرفته است.

وی گفت:  بیش از نیم قرن از عمر اقدامی که مرحوم البرز بنا نهاده‌اند، می‌گذرد و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علمی و فرهنگی ایرانی مورد حمایت و تشویق این بنیاد قرار گرفته‌اند. مهمترین هدف عالی زنده یاد البرز از تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، تقدیر از مقام اهالی علم، دانشمندان، مخترعان، دانشجویان، دانش آموزان و نوباوگان است. بنای اصلی جایزه البرز نیز، حمایت از فکر و اندیشه نخبگان و دانشمندانی است که در راستای اعتلای فرهنگ کشور گامی برداشته‌اند.

کریمی با بیان اینکه مرحوم البرز سه محور را برای اعطای جایزه البرز در نظر گرفته است، گفت: آن سه محور شامل کاهش آلام بشری، ارتقا رفاه زندگی انسانی و اعتلای نام ایران در جامعه جهانی است.

وی  به بیان مراسم اعطای «جایزه ملی بنیاد البرز ۱۴۰۰ به ۴۷ دانش آموز نخبه و برتر کشوری» اشاره و اظهار داشت: در سال جاری و مقارن با پنجاه و نهمین سالگرد تأسیس بنیاد البرز، مراسم جایزه البرز ۱۴۰۰ در بخش دانشگاهی با هدف تجلیل از دانشمندان، نوآوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور در نیمه اول سال برگزار شد و تمهیدات برگزاری جایزه البرز در بخش دانش‌آموزی نیز با هدف تقدیر از دانش‌آموزان برتر پایه‌های نهم و دوازدهم سراسر کشور در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ در رشته‌های ریاضی فیزیک، تجربی، علوم انسانی و معارف اسلامی، فنی و حرفه‌ای و کاردانش سراسر کشور، انجام شد.

کریمی درخصوص ویژگی‌های انحصاری جایزه بنیاد البرز در مقایسه با جوایز متعدد حال حاضر کشور گفت: این جایزه دارای خصوصیاتی است که از جمله می توان به با سابقه ترین جایزه علمی کشور (بیش از نیم قرن قدمت) ذکر کرد. این جایزه ـ تنها جایزه علمی بر مبنای سنت حسنه وقف است و همچنین ـ استقلال هویت و عدم وابستگی مادی به دستگاه‌ها و نهادهای حاکمیتی و دولتی از دیگر خصوصیات این جایزه است. ضمن اینکه این جایزه قابلیت معرفی به عنوان نوبل ایرانی در تراز جوایز علمی معتبر جهان (بر اساس چشم انداز ترسیمی از سوی واقف) را دارد.

همچنین در ادامه حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز گفت: اقدامات خیرخواهانه مرحوم البرز را ‌باید به دو مرحله قبل و بعد از تاسیس بنیاد فرهنگی البرز در سال ۱۳۴۲ تقسیم کرد. اقدامات ایشان طی سال‌های ۱۳۲۴ تا سال ۱۳۴۱ بسیار متنوع و متعدد است که در این مجال نمی‌گنجد اما اهم آنها عبارتند از: اهدای یک دستگاه بیمارستان سیار مجهز به اتاق عمل و چشم پزشکی با مشارکت فرزندان به جمعیت هلال احمر فعلی؛ احداث سالن انتظار بیماران در بیمارستان امام خمینی فعلی؛ اهدای چندین دستگاه مولد تولید برق به بیمارستانها جهت جلوگیری از توقف در عمل جراحی؛ اهدای تمامی تجهیزات اتاق عمل بیمارستان امیراعلم؛ اهدای تعدادی تخت بیمارستانی و پتو به بیمارستان امام خمینی فعلی؛ اهدای وسایل کامل جراحی فک و صورت به دانشکده پزشکی دانشگاه تهران؛ اهدای پتو به زلزله زدگان لار در استان فارس؛ کمک نقدی و اهدای لباس به بیماران و دانش آموزان بی بضاعت؛ ساخت و اهدای مدرسه و آب انبار در سوهانک و شادآباد تهران و ...

وی اظهار کرد: از آنجا که اقدامات خیرخواهانه و انسان دوستانه پراکنده نمی توانست حس نوع دوستی البرز را اقناع کند، در تاریخ ۲۷ اسفند سال ۱۳۴۲ تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد فرهنگی البرز با سرمایه‌ای معادل سرمایه ایجاد یک بانک خصوصی در کشور وقف کرد. با اینحال بعد از تاسیس بنیاد و بر حسب شرایط، اقدامات خیر دیگری را طی سال‌های ۱۳۴۵ تا سال ۱۳۵۵ انجام داد که برخی از آنها عبارتند از: کمک به سیل زدگان پاکستان؛ کمک به گرسنگان آفریقا؛ پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان ایرانی در کشور عراق؛ پرداخت هزینه ساخت کتابخانه در مدرسه البرز فعلی و دانشگاه امیرکبیر؛ بورس دو کودک خردسال از آغاز دورۀ تحصیلی متوسطه تا پایان دانشگاه و .

ارشدی گفت: اقدام ماندگار مرحوم البرز، تاسیس این بنیاد از طریق وقف تمام اموال خود بود به طوری که ایشان حتی خانه شخصی خود را نیز فروخت و مبلغ آن را به مجموع دارایی‌های بنیاد افزود و در یکی از اتاق‌های هتل ایرانشهر ـ که آن هتل هم ارث او به دخترانش بود و آنها نیز به تبعیت از پدر، این هتل را به بنیاد اهدا کرده بودندـ زندگی کرد. مرحوم البرز علیرغم بیماری و منع پزشکان از هرگونه فعالیت، مسئولیت مدیرعاملی بنیاد را با اشتیاق به عهده گرفت و در طی ۱۵ سال حضور در ایران ـ تا پیش از اعزام به خارج از کشور جهت انجام عمل جراحی معده در سال ۱۳۵۷ ـ مادام‌العمر خود را از دریافت هرگونه حقوق و پاداش و مزایا بابت مدیریت در بنیاد محروم کرد و به عبارتی، علاوه بر وقف تمامی اموال خود، وجود خود را نیز وقف کرد. این در حالی است که ایشان با وصیت مبنی بر واگذاری جسد خود برای کالبد شکافی به دانشگاه تهران، حتی از وقف پیکر خود نیز غافل نشد.

وی گفت: مرحوم البرز طی این سال‌ها ضمن عضویت در اولین هیات امنای دانشگاه شریف، تمام تلاش خود را در حمایت از نخبگان ایرانی در تمامی سطوح از طریق ابداع و اعطای وام شرافتی (بدون ضامن و بهره) به دانشجویان و در سالهای بعد اعطای وام اشتغال به کار به فارغ التحصیلان دانشگاهی و همچنین ابتکار و اهدای جایزه بنیاد البرز به عنوان جایزه نوبل ایرانی به برترین های علمی کشور به کار بست.

همچنین در ادامه دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت بر لزوم تعامل هرچه بیشتر معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و بنیاد فرهنگی البرز تاکید کرد و گفت: بدون شک برگزاری این همایشها و تقدیر از دانشجویان و نخبگان برتر در زمینه های علمی و پژوهشی در قالب جایزه ملی بنیاد فرهنگی البرز، منشاء خیر و برکت است و می توان از این اقدام فرهنگی الگوبرداری کرد.

وی گفت: امیدوارم با  بررسی و ابلاغ دستورالعمل انتخاب دانشجویان برتر علوم پزشکی برای حضور درجایزه ملی بنیاد فرهنگی در سال ۱۴۰۱، بتوانیم شاهد بروز و ظهور استعدادهای برتر در زمینه های علمی، فرهنگی، تحقیقاتی و پژوهشی باشیم.

معاون فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت بااشاره به اینکه جایزه البرز  قدمتی دیرینه دارد گفت: تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان، دانشجویان و دانش‌آموزان ایرانی مورد حمایت و تشویق بنیاد فرهنگی البرز قرار گرفته اند واین موضوع را به فال نیک می گیریم وامیدوارم بتوانیم تعامل وهمکاری های خوبی در این زمینه با بنیاد فرهنگی البرز داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اقدامات مرحوم حسینعلی البرز موسس بنیاد فرهنگی البرز باید به عنوان یک کار فرهنگی عظیم، به عنوان یک فرهنگ در جامعه ترویج داده شود، اظهار کرد: اقدامات عظیم مرحوم حسینعلی البرز طوری است که حتی قابلیت ساخت فیلم سینمایی و مستند را دارد. چه بسا که در دیگر کشورها نیز از نخبگان و فرهیختگان علمی و خیرین آنها، فیلم و مستند ساخته می شود و به هرحال می توان با ساخت فیلم و مستندهای تلویزیونی وپخش آن در رسانه ملی، این شخصیت را بیشتر به مردم معرفی کرد تا بتوان به عنوان یک الگوی فرهنگی در جامعه ترویج داده شوند.

نظر شما