شناسهٔ خبر: 51048880 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

گونه جدید و خطرناک کرونا به آلمان رسید

مسافری که اخیرا از آفریقای جنوبی وارد آلمان شده مشکوک به ابتلا به گونه اومیکرون از ویروس کرونا است.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران، مقامات ایالت «هسن» در آلمان روز شنبه اعلام کردند که اولین مورد مشکوک به ابتلا به گونه «اومیکرون» از ویروس کرونا در این کشور به ثبت رسیده است.

به گفته مقامات محلی در هسن مسافری که اخیرا از آفریقای جنوبی وارد آلمان شده مشکوک به ابتلا به گونه اومیکرون از ویروس کرونا است. وزیر امور اجتماعی آلمان نیز روز شنبه گفت که نوع اومیکرون از ویروس کرونا احتمالا از هم‌اکنون در آلمان وجود دارد.

از سوی دیگر مقامات بهداشتی هلند روز شنبه اعلام کردند که نتیجه تست کرونای ۶۱ مسافری که با دو پرواز از آفریقای جنوبی وارد آمستردام شده بودند مثبت است. بررسی‌های بیشتر برای تشخیص گونه ویروس کرونای شناسایی شده در بدن این مسافران در جریان است.

به گفته مسئولان هلندی افرادی که نتیجه تست کرونای آنها مثبت اعلام شده است اکنون در هتلی در نزدیکی فرودگاه آمستردام قرنطینه شده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت گونه اومیکرون از ویروس کرونا را که اولین بار روز پنجشنبه در آفریقای جنوبی شناسایی شد «مایه نگرانی» تشخیص داده است.

به گفته دانشمندان نوع اومیکرون از ویروس کرونا ممکن است از دیگر گونه‌های این ویروس از جمله دلتا واگیردارتر باشد. اولین مورد از ابتلا به گونه اومیکرون در قاره اروپا روز جمعه در بلژیک شناسایی شد. این نوع جدید و جهش‌یافته از ویروس کرونا تاکنون در سرزمین های اشغالی، مالاوی، هنگ‌کنگ و بوتسوانا شناسایی شده است.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها در اروپا جمعه شب اعلام کرد که میزان خطر گونه اومیکرون برای قاره اروپا «بالا تا بسیار بالا» ارزیابی می‌شود. بسیاری از کشورهای جهان در واکنش به شناسایی گونه اومیکرون در آفریقای جنوبی تصمیم گرفتند تا پروازها از این کشور را به حالت تعلیق در آورند. آفریقای جنوبی جمعه شب ضمن ابراز تاسف از بسته شدن مرزها تاکید کرد که تلاش دانشمندان این کشور برای شناسایی گونه‌های جدید ویروس کرونا نباید به «مجازات» آفریقای جنوبی منجر شود.

 

کارایی قرص مرک برای درمان کرونا از آنچه تصور می‌شد کمتر است

شرکت داروسازی مرک اعلام کرد که نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که تاثیر داروی این شرکت برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» به شکل قابل توجهی از آنچه پیش از این تصور می‌شد کمتر است.

بنا به اعلام شرکت داروسازی مرک داده‌های به دست آمده از ۱۴۳۳ بیمار نشان می‌دهد که قرص‌های تولید شده ۳۰ درصد احتمال بستری شدن مبتلایان به ویروس کرونا و خطر مرگ آنها را کاهش می‌دهد. این در حالی است که نتیجه بررسی‌های اولیه که در ماه اکتبر منتشر شده بود از کارایی ۵۰ درصدی داروی شرکت مرک حکایت داشت.

قرص شرکت مرک برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا مولنوپیراویر (Molnupiravir) نام دارد.

کارایی کمتر این دارو می‌تواند منجر به کاهش میزان سفارش آن از سوی کشورهای مختلف جهان شود. اداره دارو و غذای آمریکا نیز روز جمعه هشدار داد که زنان باردار نباید داروی مولنوپیراویر را مصرف کنند زیرا مضرات احتمالی از فواید آن برای این گروه از بیماران بیشتر ارزیابی شده است.

داده‌های اولیه از تاثیر داروی آزمایشی شرکت فایزر برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» پیش از این از کاهش ۸۹ درصدی میزان بستری شدن و مرگ بیماران حکایت داشت. نتیجه بررسی‌های اولیه داروی شرکت فایزر که پاکسلووید (Paxlovid) نام دارد براساس آزمایش آن بر روی ۱۲۰۰ بیمار به دست آمده بود.

اعلام نتیجه بررسی‌های جدید از میزان تاثیر قرص مرک باعث شد تا ارزش سهام این شرکت روز جمعه بیش از سه درصد سقوط کند. گروهی از کارشناسان مستقل در آمریکا قرار است روز سه‌شنبه نظر خود را درباره صدور مجوز برای استفاده از قرص‌های شرکت مرک برای بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» اعلام کنند.

اداره دارو و غذای آمریکا از این گروه از کارشناسان خواسته است تا فواید و مضرات صدور مجوز برای قرص شرکت مرک را بررسی کنند.

دانشمندان امیدوار هستند تا با عرضه قرص‌هایی مانند مولنوپیراویر و پاکسلووید بتوانند علاوه بر واکسیناسیون به ابزار کارآمد دیگری برای مقابله با همه‌گیری «کووید ۱۹» دست پیدا کنند. این داروها که در صورت تائید نهایی در مراحل اولیه ابتلا به ویروس کرونا برای بیماران تجویز خواهند شد به کاهش خطر مرگ و بستری شدن آنها در بیمارستان‌ها کمک خواهند کرد.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام

نظر شما