شناسهٔ خبر: 50400702 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

وب گردی

آشنایی با کوه خوراکی در جزیره هرمز

گلک کوهی حیرت‌انگیز است که مردم محلی جزیره هرمز از خاک آن به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش وب گردي خبرگزاري صدا وسيما؛​ از مسیر دریایی قشم که راهی جزیره هرمز بشوید، در راه کوه‌هایی را می‌بینید که هم زیبا هستند و هم عجیب. یکی از این کوه‌ها به رنگ سرخ است و به آن کوه گلک یا دلک می‌گویند. کوه دلک سرخ و زیباست و می‌توان از خاکش به‌عنوان خوراکی استفاده کرد. 

آشنایی با کوه خوراکی در جزیره هرمز
جزیره هرمز
جزیره هرمز واقع در ۸ کیلومتری جنوب شرق بندرعباس، در میان آب‌های خلیج فارس، کشور عزیزمان ایران می‌باشد. جزیره هرمز به‌صورت بیضی شکل و در حقیقت نوعی گنبد نمکی به‌شمار می‌رود.
سطح جزیره هرمز متشکل از طبقات رسوبی و آتشفشانی است. طبقات نمکی نیز به‌صورت تپه‌ای قسمت گسترده‌ای از جزیره را تحت پوشش قرار داده‌اند و اغلب از جنس نمک طعام هستند. مرتفع‌ترین بخش جزیره ۱۸۶ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بزرگ‌ترین قطر آن ۸ کیلومتر است.
در مسیر دریایی جزیره قشم به هرمز، کوه‌هایی رنگین‌کمانی متشکل از رنگ‌های زرد، سفید و قرمز نگاه هر رهگذری را به خود جلب می‌نماید.

کوه خوراکی گلک در جزیره هرمز
در میان این کوه‌های رنگارنگ، کوه قرمز رنگی وجود دارد که با کمال تعجب، خاک سرخ رنگ آن خوراکی می‌باشد و مردم محلی از آن به عنوان ادویه در پخت غذا به ویژه ماهی، نان محلی، ترشی و حتی مربا استفاده می‌کنند. این خاک بسیار نرم است و نیازی به صاف کردن ندارد. برای این کار مردم محلی ابتدا خاک حاصل از کوه گلک را در آب مخلوط و پس از ته نشین شدن خاک، آب سرخ حاصل را با نمک کوه‌ها حل و سس محلی تهیه می‌کنند. سس به دست آمده از این فرآیند، خمیر مایه غذا‌های محلی هرمز را تشکیل می‌دهد و می‌توان آن را به عنوان مکملی اصلی در پخت غذا‌های جزیره هرمز دانست.

کاربرد‌های دیگر خاک قرمز رنگ کوه “گلک” در صنایع سرامیک‌سازی و رنگ سازی می‌باشد. جزیره هرمز فاقد آب شیرین است و آب آشامیدنی مردم از بندرعباس تامین می‌شود. از آن‌جایی که بارندگی در این ناحیه بسیار کم است و دارای خاک نمکی و آب‌شور است، هیچ نوع گیاهی در آن وجود ندارد.

برچسب‌ها:

نظر شما